reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny ja mam zagwostke, dosłownie mam metalik w głowie i nie wiem co robić.
Nie wiem którego lekarza wybrać są za i przeciw.

Na NFZ jest przeczulony i woli dmuchać na zimne. Daje skierowania na wszystko. Ma słaby sprzęt i nie daje zdjęć. Nie wiem jak że zwolnieniem miałam się zapytać ale zapomniałam. Zapytał mnie on czy daje rade pracować.

Ten prywatnie dobry lekarz przynajmniej tak mi się wydawało. Prowadził moja pierwsza ciąże. On twierdzi że nie ma co przesadzać z toxo. Zrobił mi prenatalne ale nie dał nic. Tylko słownie. Noni wszystkie badania muszę płacić.

Wizyty mam u tego i tego 23 lipca [emoji23] z któregoś muszę zrezygnować nie chce mi się tak latać. Ale tego 23 muszę temu z NFZ przywieść wyniki prenatalnych a ten mój prywatnie ki nie dał. Chodziła ym prywatnie ale m mówi że stracił w jego oczach. Nie wiem co robić [emoji24]

reklama
Dziewczyny ja mam zagwostke, dosłownie mam metalik w głowie i nie wiem co robić.

Na NFZ jest przeczulony i woli dmuchać na zimne. Daje skierowania na wszystko. Ma słaby sprzęt i nie daje zdjęć. Nie wiem jak że zwolnieniem miałam się zapytać ale zapomniałam. Zapytał mnie on czy daje rade pracować.

Ten prywatnie dobry lekarz przynajmniej tak mi się wydawało. Prowadził moja pierwsza ciąże. On twierdzi że nie ma co przesadzać z toxo. Zrobił mi prenatalne ale nie dał nic. Tylko słownie. Noni wszystkie badania muszę płacić.

Wizyty mam u tego i tego 23 lipca [emoji23] z któregoś muszę zrezygnować nie chce mi się tak latać. Ale tego 23 muszę temu z NFZ przywieść wyniki prenatalnych a ten mój prywatnie ki nie dał. Chodziła ym prywatnie ale m mówi że stracił w jego oczach. Nie wiem co robić [emoji24]
Ja bym na nfz została, bo to i tak za darmo, a znalazłabym lepszego prywatnie. No bo z tą toxo żeby się nie przejmować to słabe, nie dziwię się mężowi [emoji6] chyba, że ufasz w 100% temu na nfz, to może tylko tam zostać jeśli wszystko jest w porzadku...
Chociaż ja to mam jakieś uprzedzenia do lekarzy na nfz [emoji849]

Ja będę chodzić do jednego prywatnie, no i do medicover żeby mieć darmowe badania. Do jakiego prywatnie jeszcze nie wiem, ale tego Twojego chyba sobie odpuszczę [emoji16]

Kurczę nie dziwię się bo naprawdę masz trudny orzech do zgryzienia.

Gdybym była w twojej skórze jednak bym wybrała ginekologa na NFZ. Tak na dobrą sprawę masz już zdjęcia USG będziesz widziała co wizytę na USG maluszka. A może akurat jak po prosisz gin na NFZ zgodzi się dac ci zdjęcie USG może warto zapytac/poprosić?

Dziękuję kochana. Wszystko wskazuje na to, że będzie SN, chyba, że coś nieplanowanego po drodze wyjdzie. Bardzo chciałabym naturalnie rodzić, choć miałam mnóstwo obaw. Ale byłam w piątek na spotkaniu z moją położoną i odpowiedziała mi na wszystkie nurtujące pytania i uzupełniła moją wiedzę, ogólnie bardzo pozytywnie mnie nastawiła do porodu, więc w końcu wierzę, że sobie poradzę [emoji846]
Dokładnie tak. Gratuluję takiego fantastycznego lekarza. Też bym takiego kiedyś chciała mieć. Życzę Ci aby twój gin był w dniu kiedy będziesz rodzic. Wtedy będziesz napewno jeszcze bardziej szczęśliwa niż by miał inny lekarz odbierać poród. A będziesz miała SN czy CC?

Dziękuję kochana. Wszystko wskazuje na to, że będzie SN, chyba, że coś nieplanowanego po drodze wyjdzie. Bardzo chciałabym naturalnie rodzić, choć miałam mnóstwo obaw. Ale byłam w piątek na spotkaniu z moją położoną i odpowiedziała mi na wszystkie nurtujące pytania i uzupełniła moją wiedzę, ogólnie bardzo pozytywnie mnie nastawiła do porodu, więc w końcu wierzę, że sobie poradzę [emoji846]
Napewno sobie poradzisz. Kto jak kto ale kobieta zniesie dużo bólu A zwłaszcza porodowy bo jak już przyjdzie takie małe cudo na świat i dostaniesz pierwszy raz w ramiona to zapomnisz o bólu pod czas porodu. Będziesz płakać ze szczęścia.

Napewno nic złego się po drodze nie stanie. Jak jest teraz wszystko w porządku to będzie już do końca. Dodatkowo będę za to trzymać bardzo mocno kciuki.

Kurczę nie dziwię się bo naprawdę masz trudny orzech do zgryzienia.

Gdybym była w twojej skórze jednak bym wybrała ginekologa na NFZ. Tak na dobrą sprawę masz już zdjęcia USG będziesz widziała co wizytę na USG maluszka. A może akurat jak po prosisz gin na NFZ zgodzi się dac ci zdjęcie USG może warto zapytac/poprosić?
Tylko skąd ja mu wezmę wyniki z prenatalnych a po drodze polowkowe jeszcze. M mówi że NFZ ja wolę mimo wszystko prywatnie eh....

Hej dziewczyny ja po wizycie. Oczywiście nie mogło być zbyt pięknie i według gina ciąża jest młodsza o jakieś dwa tygodnie czyli wg niego to 4tc+6 dzień. Następna wizyta za dwa tygodnie powiedział żebym się nie martwić bo wszystko jest okej a ja boję się że będzie puste jajo.. Czy to jest możliwe że jeszcze nie widać Zarodka? Ostatnia miesiączka 23 maja.. Boję się rano idę na betę ale nie wiem czy to mi coś da, chłop się cieszy a ja teraz jeszcze bardziej się boję. Poradzcie coś proszę
IMG_20190702_201330.jpeg

Tylko skąd ja mu wezmę wyniki z prenatalnych a po drodze polowkowe jeszcze. M mówi że NFZ ja wolę mimo wszystko prywatnie eh....
A no o tym nie pomyślałam. A nie możesz podejsc do gin prywatnie i powiedzieć mu że chcesz polowkowe i badania prenatalne na pamiątkę? Nie wiem po sciemniaj mu coś. Wiesz decyzja należy do Ciebie ale po twoim poście zauważyłam że lekarz z NFZ ma lepsze podejście niż prywatny.

Hej dziewczyny ja po wizycie. Oczywiście nie mogło być zbyt pięknie i według gina ciąża jest młodsza o jakieś dwa tygodnie czyli wg niego to 4tc+6 dzień. Następna wizyta za dwa tygodnie powiedział żebym się nie martwić bo wszystko jest okej a ja boję się że będzie puste jajo.. Czy to jest możliwe że jeszcze nie widać Zarodka? Ostatnia miesiączka 23 maja.. Boję się rano idę na betę ale nie wiem czy to mi coś da, chłop się cieszy a ja teraz jeszcze bardziej się boję. Poradzcie coś proszę Zobacz załącznik 993214
Twój strach jest naprawdę zrozumiały. Teraz te 2 tygodnie to dla Ciebie będą wiecznościa. Ale jak chcesz sprawdzić szybciej czy jest faktycznie wszystko w porządku to idź jutro na betę i w piątek powtórz i będziesz widziała przyrost. Jeśli jest coś nie tak to przyrost będzie mały albo będzie spadała. Może zrobienie bety Cię trochę uspokoi do kolejnej wizyty.

reklama
A no o tym nie pomyślałam. A nie możesz podejsc do gin prywatnie i powiedzieć mu że chcesz polowkowe i badania prenatalne na pamiątkę? Nie wiem po sciemniaj mu coś. Wiesz decyzja należy do Ciebie ale po twoim poście zauważyłam że lekarz z NFZ ma lepsze podejście niż prywatny.
No wątpię że mi da wiesz bo niby lekarz super mega dobre opinie na znany lekarz pl i na innych portalach przychodnia wypasiona a on mi te statystyki papa w telefon wpisywal bo tam miał ten program. Nie ma komputera nie ma nawet drukarki. No i chce rodzic w tym szpitalu co pracuje. A dobrze mieć lekarza takiego.
Hej dziewczyny ja po wizycie. Oczywiście nie mogło być zbyt pięknie i według gina ciąża jest młodsza o jakieś dwa tygodnie czyli wg niego to 4tc+6 dzień. Następna wizyta za dwa tygodnie powiedział żebym się nie martwić bo wszystko jest okej a ja boję się że będzie puste jajo.. Czy to jest możliwe że jeszcze nie widać Zarodka? Ostatnia miesiączka 23 maja.. Boję się rano idę na betę ale nie wiem czy to mi coś da, chłop się cieszy a ja teraz jeszcze bardziej się boję. Poradzcie coś proszę Zobacz załącznik 993214
Nie martw się wszystko jest dobrze. Ciąża może być młodsza jak miałaś później owulacje. Jeśli to 4+6 tc to sam pęcherzyk będzie widział u mnie było to samo. Dopiero w 6+4 tc było widać malutki zarodek. Więc spokojnie ciąża może być młodsza.
2 tygodnie młodsza może być więc głowa do góry myśl pozytywnie

Mój synus już z mama[emoji7] m jak po niego pojechał to rzucił mu się na szyję i się rozplakal. Teraz już śpi bidulek.

Do góry