reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Nie ale dużo słyszałam. Moje znajome też dostawały na wywołanie okresu to kompletna lipa. Nie wiem jak działa na podtrzymanie ciąży lub na wyregulowanie cykli. Ale jeśli chodzi o lek dupfaston na wywołanie miesiączki to tandeta.
ja akurat stosuje dupka na wywołanie i u mnie rewelacyjnie się sprawdza. Jednak trzeba pamiętać ze dupek to "sztuczny" progesteron, luteina natomiast jest bardziej "naturalna" i znam przypadki, gdzie dziewczyny były załamane dupkiem a luteina zadziałała pięknie :)

reklama
Ja miałam taki zapierdziel w pracy ze myslalam ze ludzi wytłuke. Nie lubię poniedziałków. Też mialam taki plan ze wrócę i lenistwo będę praktykować ale jak wróciłam to wpadlam w wir pracy domoweji jeszcze mam w.planach iść na fitness troche.
Mi się udało [emoji4] co prawda jak wróciłam to jeszcze spacer z psem, trochę chatę ogarnęłam i dopiero potem się położyłam, drzemka była [emoji16] siedzę dziś całe popołudnie i wieczór sama, bo mąż wybył do rodzinki, więc nawet obiadu nie musiałam robić. Luz blues [emoji16]

Mnie przy porodzie położna glaskala po głowie. I powiedziała że to najcichszy poród w dziejach szpitala bo nie wydobylam z siebie rząd ego dźwięku [emoji23] i mówiła że mam bardzo wysoki próg bólu.
poprzednim forum w 2012 roku jak zaszlam z synem laski właśnie brały dupfaston sobie chwalily ale wiadomo każdy organizm inaczej reaguje.
MisiaJasia ci faceci oni są z innej planety

ja akurat stosuje dupka na wywołanie i u mnie rewelacyjnie się sprawdza. Jednak trzeba pamiętać ze dupek to "sztuczny" progesteron, luteina natomiast jest bardziej "naturalna" i znam przypadki, gdzie dziewczyny były załamane dupkiem a luteina zadziałała pięknie :)
No u mnie tak super działa. Zawsze gadał że mam brać 3x1 przez 7 dni A ja czasami ledno zdążyłam zażywać 3 tabletki i okres już był A częściej wzięłam jedna tabletkę i po poludniu już okres był. Także ja sobie chwale luteine. Ale jeśli da mi tutaj na uregulowanie cyklu dupfaston to trudno będę musiała brać może w tej kwestii się sprawdzi.

Mnie przy porodzie położna glaskala po głowie. I powiedziała że to najcichszy poród w dziejach szpitala bo nie wydobylam z siebie rząd ego dźwięku [emoji23] i mówiła że mam bardzo wysoki próg bólu.
poprzednim forum w 2012 roku jak zaszlam z synem laski właśnie brały dupfaston sobie chwalily ale wiadomo każdy organizm inaczej reaguje.
Gdybym miała możliwość sprowadzenia luteiny do DE to bym to zrobiła ale niestety nie mam takiej możliwości. W styczniu byłam w Pl tylko na weekend A teraz nie mam pojęcia kiedy zjade tak by móc iść do gin po receptę na luteine. Mój stary gin by mi przepisał.

No u mnie tak super działa. Zawsze gadał że mam brać 3x1 przez 7 dni A ja czasami ledno zdążyłam zażywać 3 tabletki i okres już był A częściej wzięłam jedna tabletkę i po poludniu już okres był. Także ja sobie chwale luteine. Ale jeśli da mi tutaj na uregulowanie cyklu dupfaston to trudno będę musiała brać może w tej kwestii się sprawdzi.
wow, mi maksymalnie kazał brać 2x przez 5 dni i dopiero po skonczeniu okres był a teraz miałam 1x przez 10 dni i @ na sam koniec brania. No jak widać nie ma reguły :)

Generalnie na podtrzymanie ciąży działa dobrze :) a z @ jak z @ :D każda z nas jest inna :p

wow, mi maksymalnie kazał brać 2x przez 5 dni i dopiero po skonczeniu okres był a teraz miałam 1x przez 10 dni i @ na sam koniec brania. No jak widać nie ma reguły :)

Generalnie na podtrzymanie ciąży działa dobrze :) a z @ jak z @ :D każda z nas jest inna :p
No ale teraz jakoś nawet jak się spóźnia to nie lecę do gin po tabletki. Tylko czekam na miesiączke jak ma przyjść to przyjdzie sama bez wywoływania. Po wywoływaniu okresu zawsze strasznie bolał mnie brzuch. A teraz jak sam przychodzi to nic mnie nie boli. Nie licząc kwietniowego cyklu bo strasznie bolał mnie prawy jajnik przez 2 dni. Bardzo mnie ciekawi co to mogły być za plamienia brazowe i śluz różowy w 14dc. Nigdy nie miałam żadnych plamien w środku cyklu.

Witaj w klubie Ja po porodzie zaczęłam wszystkim dziękować na sali to lekarz społeczną powiedzieli że to oni powinni mi podziękować bo tak spokojnego i cichego porodu od dawna nie widzieli [emoji23]

Witaj w klubie Ja po porodzie zaczęłam wszystkim dziękować na sali to lekarz społeczną powiedzieli że to oni powinni mi podziękować bo tak spokojnego i cichego porodu od dawna nie widzieli [emoji23]
Dziewczyny, jak Wy to zrobiłyście? Nic nie czułyście? [emoji16] Ja jeszcze tego nie przechodziłam, ale wyobrażam sobie jako największy koszmar [emoji849]

reklama
No ale teraz jakoś nawet jak się spóźnia to nie lecę do gin po tabletki. Tylko czekam na miesiączke jak ma przyjść to przyjdzie sama bez wywoływania. Po wywoływaniu okresu zawsze strasznie bolał mnie brzuch. A teraz jak sam przychodzi to nic mnie nie boli. Nie licząc kwietniowego cyklu bo strasznie bolał mnie prawy jajnik przez 2 dni. Bardzo mnie ciekawi co to mogły być za plamienia brazowe i śluz różowy w 14dc. Nigdy nie miałam żadnych plamien w środku cyklu.
też nigdy nic takiego nie miałam, nie wiem czym może być spowodowane, może jakaś infekcja? warto się wybrać do gina niech sprawdzi :)

Do góry