reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

U mnie wizyta na 8:45 będziemy razem świętować
Już 2 dni [emoji4] dziękuję [emoji11]O której masz wizytę w czwartek?
Trzeba kupić szampana bez % [emoji16]Dziękuję [emoji11]U mnie pod tym względem to pedantka jestem, wszystko dokładnie czyszczę i myje po mięsie, jajach pełna dezynfekcja [emoji16] a po psie będzie sprzątał mąż w takim razie

reklama
Marta boziu gratulacje [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Wszystko dobrze fasolka duża bo starsza o 2 dni. Serce wali jak dzwoń. Wizyta następna za 3 tyg i zrobi mi prenatalne ale kazał mi się udac do szpitala na polnej gdzie robią test papa z krwi to kosztuje 300zl plus u niego badanie prenatalne z usg 200zl trochę dużo. Z synem miałam tylko usg. Nie ma u nas żadnych chorób genetycznych. No i karty ciąży mi nie załzylbpowoedzial że za tydzień. A tamten mi założył. 11 czerwca idę do tego na NFZ zobaczę co on mi powie. Zobacz załącznik 981448

Nie wiem czy to dobry znak czy nie dziś 19dc a mi jest mokro taki gęsty kislowaty koloru lekko białego mam śluz i trochę pobolewa podbrzusze. Ale boli tak jakbym miała dostać okresu. Nie wiem czy to jakaś fobia czy co. Nigdy nie zwracałam uwagi jak to wygląda u mnie w poszczególne dni cyklu. No ale zobaczymy w czwartek rano do lekarza zobaczymy co powie

Super informacje [emoji6]
Ja nie robiłam testu pappa, tzn zrobiłabym gdyby usg źle wyszło, bo ogólnie uważam, że to niepotrzebny stres.
Wszystko dobrze fasolka duża bo starsza o 2 dni. Serce wali jak dzwoń. Wizyta następna za 3 tyg i zrobi mi prenatalne ale kazał mi się udac do szpitala na polnej gdzie robią test papa z krwi to kosztuje 300zl plus u niego badanie prenatalne z usg 200zl trochę dużo. Z synem miałam tylko usg. Nie ma u nas żadnych chorób genetycznych. No i karty ciąży mi nie załzylbpowoedzial że za tydzień. A tamten mi założył. 11 czerwca idę do tego na NFZ zobaczę co on mi powie. Zobacz załącznik 981448

Matko jakie cudo [emoji7] to niesamowite, że taka wczesna ciąża, a dzidzia już widoczna [emoji7]
U mnie wizyta na 8:45 będziemy razem świętować
Nie mogę się doczekać [emoji16] trzymam mocno kciuki [emoji110]

W pierwszej ciąży robił mi tylko usg. Synek zdrowy. Teraz ciąża przebiega prawidłowo ni i kasy dużo. Idę we wtorek za tydzień do gina na NFZ zobaczę co on mi powie. Ogólnie od 35 roku życia badanie jest refundowane na NFZ a ja mam 33

Powinni refundować od 30 roku. Tak jak po 2 albo po 3 poronieniu dopiero refundują badania to jest dla mnie chore

reklama
Ja jeszcze nie myślałam jak przekaże mężowi wiadomość o ciąży jeśli się okaże że jutrzejszy test pokaże. Ale chyba tradycyjnie zrobię test a na odczyt wyniku po 5 minutach pójdziemy razem zobaczyć czy jest pozytyw czy negatyw.

My z mężem jakiś tydzień przed zrobieniem testu w pierwszej ciąży oglądaliśmy Och Karol 2 i tam padł tekst na temat ciąży „to na pewno ciąża? Nie jakaś choroba?” i jak zrobiłam test (w wc w centrum handlowym[emoji85]) i oznajmiłam o tym mężowi wprost, to właśnie zapytał czy to na pewno ciąża, a nie jakaś choroba :p
W drugiej ciąży zaraz po teście do niego zadzwoniłam i zapytał dokładnie tak samo, czy to na pewno nie jakaś choroba[emoji85]

Do góry