reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja trochę obowiązków przerzuciłam na męża i nie czuję się z tym źle [emoji23] trzeba się cieszyć, jak ma takie podejście i chce Ci wszystko ułatwiać. W ciąży przychodzą takie dni, że zwykłe czynności są niemożliwe do wykonania i wtedy docenia się pomocność męża [emoji846] jak czuję się dobrze, to chętnie porobię sama, co mogę, a jak mam gorszy dzień, to korzystam z jego pomocy, kiedy z pracy wróci. Mi łatwiej, a i on się czuje wtedy taki potrzebny w domu [emoji16]

Mi we wszystkim zawsze pomagała mama, bo mąż wiecznie nieobecny. I wzięła na siebie również sprzątanie kuwet kocich[emoji85]

reklama
Wszystko dobrze fasolka duża bo starsza o 2 dni. Serce wali jak dzwoń. Wizyta następna za 3 tyg i zrobi mi prenatalne ale kazał mi się udac do szpitala na polnej gdzie robią test papa z krwi to kosztuje 300zl plus u niego badanie prenatalne z usg 200zl trochę dużo. Z synem miałam tylko usg. Nie ma u nas żadnych chorób genetycznych. No i karty ciąży mi nie załzylbpowoedzial że za tydzień. A tamten mi założył. 11 czerwca idę do tego na NFZ zobaczę co on mi powie. Zobacz załącznik 981448

Super, ze wszystko ok[emoji173]️ a czemu chce zrobić test pappa? Z tego co pamietam, to robi się to tylko, gdy w badaniach prenatalnych wyjdzie coś nie tak

Nie wiem czy to dobry znak czy nie dziś 19dc a mi jest mokro taki gęsty kislowaty koloru lekko białego mam śluz i trochę pobolewa podbrzusze. Ale boli tak jakbym miała dostać okresu. Nie wiem czy to jakaś fobia czy co. Nigdy nie zwracałam uwagi jak to wygląda u mnie w poszczególne dni cyklu. No ale zobaczymy w czwartek rano do lekarza zobaczymy co powie
No wlasnie ja tez nie wiem juz co myslec. Teraz 24dc (mam 30dniowe). Od tygodnia boli mnie podbrzusze jak na okres. Tylko, ze sluz dosc wodnisty, bialawy, caly czas mokro. Dzis bol jest okropny, ze az musialam sie polozyc... Pojawily sie pojedyncze rozowe plamienia...
Jestem zdezorientowana...

A czemu chodzisz do dwóch gin?
Żeby mieć skierowanie na badanie. W pierwszej ciąży też tak robiłam.
@MartaSx jeśli mogę się wtrącić, nie idź na Polną, chyba że inaczej się nie da. Dziś spędziłam tam 5 godzin i wyszłam z kolejnym skierowaniem do szpitala bo - cukier to pół biedy, moja ciąża zdaniem lekarki jest patologiczna bo *jestem gruba*, a to gorsze niż cukier czy ciśnienie. Termin na szpital dzień przed wyjazdem, więc chyba zignoruje to.
Wiem, omijam polna szerokim łukiem jak się tylko da. Syna rodziłam na lutyckiej i tam też będę rodzic.

reklama
Ja już tylu ginekologów przerobiłam w swoim życiu, że szkoda gadać. Teraz lecze się u doktora Rzepki w Sulechowie, który dodatkowo jest ordynatorem ginekologii i położnictwa w Sulechowie. Dlatego jeśli szpital to tylko tam.

Ja dzisiaj zauważyłam dużo więcej mlecznego śluzu niż przez ostatnie dwa dni. Dobry zwiastun :)

Do góry