reklama
U
użytkownik 176
Gość
To prawda, ale u jednej zagnieżdżenie będzie po 5 dniach, a u drugiej po 10, więc ogólnie napisałam po zapłodnieniu, ale na myśli miałam to, że nie jesteśmy w ciąży od momentu, kiedy się o niej dowiadujemy, tylko już wcześniej i jeżeli ktoś się tak bardzo stara, to nie ma sensu świadomie ryzykować.
W zasadzie w ciezy jestesmy po zagniezdzeniu.. bo moze dojsc do zaplodnienia ale sie nie zagniezdzi.. jednak momenty zagniezdzenia nie znamy i nie ma co ryzykowac..
MisiaJasia
Fanka BB :)
Ale to mozna sprawdzic testami owu i monitoringiem cyklu zagniezdzenia nieNie które kobiety też nie znają dnia dokładnej owu żeby wiedzieć Kiedy zaprzestać zażywania Niepokalanka. Ja jestem tego przykładem.
To dorwij go jeszcze przed wyjazdem [emoji16] i niech cała armia czeka w gotowościRobię już nawet dwa dziennie, hahaha. Masakra! Stresuje się bardzo bo narzeczony mi w weekend jedzie na kawalerskie kuzyna i nie będzie go dwa dni, jak na złość pewnie wtedy będzie owulacja o ile w ogole będzie ale nie pozostaje nic innego jak czekać, jeszcze mam nadzieje w takim razie! [emoji4]
Aniaania25
Dobra to będę brała do owu a jak się nie uda to pójdę do giną i wtedy jeszcze z nim pogadam na ten temat.
Dziękuję za rady
Dziękuję za rady
młoda1994
Nie mam możliwości sprawdzenia monitoringiem owu przy nieregularnych cyklach A testy owu nie pokazują mi piku LH.Ale to mozna sprawdzic testami owu i monitoringiem cyklu zagniezdzenia nie
Dzwoniłam do dwuch zwykłych aptek i do apteki zielarskiej. Mówią że można brać cały cykl ale jednak jak wyjdzie test pozytywny lub beta wyjdzie powyżej 5 to od razu przerwać zażywanie Niepokalanka.
młoda1994
Najlepiej będzie jak zapytasz gin bo każda z nas ma inne informacje i żadna z nas by nie chciała mieć później na sumieniu jak by się coś tobie stało pod czas zażywania Niepokalanka. Ja też zapytam mojego gin ale dopiero 18 czerwca.Dobra to będę brała do owu a jak się nie uda to pójdę do giną i wtedy jeszcze z nim pogadam na ten temat.
Dziękuję za rady
młoda1994
Ja jak zazywalam bromergon to zazywalam cały cykl ale w ciążę nie zaszłam. Teraz jak dostanę okres to mam zamiar brać castagnusa i clavella do tego od 1dc robić testy owu clearblue i mierzyć temp od dnia zaraz po @Miałam podobnie z bromergonem, lekarz mówił że jak uda się zajść, to przestać brać, ulotka to samo. Dziewczyny na forum pisały, że przecież jak będę brała na początku ciąży to nic się nie stanie i one brały do potwierdzenia ciąży testem albo betą. A ja przestałam brać po owu (wg kalendarzyka, bo monitoringu lekarz mi nie zrobił) i chyba dobrze wybrałam, bo dzidzia w drodze
Hej laski weekend, piatunio [emoji179] po wycieczce jestem padnięta na maksa. Byłam dziś u szefowej ale w przelocie bo już wyjezdzalismy autokarem. Powiedziałam jej o ciąży. Zareagowała inaczej niż się tego spodziewałam. Przytuliła mnie i pwoedziala że mam się nie stresować i że będzie dobrze. W szoku byłam. A potem stwierdziłam że mogłam jej powiedzieć na spokojnie w poniedziałek a nie tak w drzwiach.
reklama
MisiaJasia
A tak sie stresowalasHej laski weekend, piatunio [emoji179] po wycieczce jestem padnięta na maksa. Byłam dziś u szefowej ale w przelocie bo już wyjezdzalismy autokarem. Powiedziałam jej o ciąży. Zareagowała inaczej niż się tego spodziewałam. Przytuliła mnie i pwoedziala że mam się nie stresować i że będzie dobrze. W szoku byłam. A potem stwierdziłam że mogłam jej powiedzieć na spokojnie w poniedziałek a nie tak w drzwiach.
Podziel się: