reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Znalazłam coś takiego ale nie ma za wiele info. Zaraz zadzwonię do apteki i zapytam
Screenshot_20190531-151904_Chrome.jpeg

reklama
To prawda, ale u jednej zagnieżdżenie będzie po 5 dniach, a u drugiej po 10, więc ogólnie napisałam po zapłodnieniu, ale na myśli miałam to, że nie jesteśmy w ciąży od momentu, kiedy się o niej dowiadujemy, tylko już wcześniej i jeżeli ktoś się tak bardzo stara, to nie ma sensu świadomie ryzykować.
W zasadzie w ciezy jestesmy po zagniezdzeniu.. bo moze dojsc do zaplodnienia ale sie nie zagniezdzi.. jednak momenty zagniezdzenia nie znamy i nie ma co ryzykowac..

Robię już nawet dwa dziennie, hahaha. Masakra! Stresuje się bardzo bo narzeczony mi w weekend jedzie na kawalerskie kuzyna i nie będzie go dwa dni, jak na złość pewnie wtedy będzie owulacja o ile w ogole będzie :( ale nie pozostaje nic innego jak czekać, jeszcze mam nadzieje w takim razie! [emoji4]
To dorwij go jeszcze przed wyjazdem [emoji16] i niech cała armia czeka w gotowości

Dobra to będę brała do owu a jak się nie uda to pójdę do giną i wtedy jeszcze z nim pogadam na ten temat.
Dziękuję za rady:)

Ale to mozna sprawdzic testami owu i monitoringiem cyklu ;) zagniezdzenia nie ;)
Nie mam możliwości sprawdzenia monitoringiem owu przy nieregularnych cyklach A testy owu nie pokazują mi piku LH.

Dzwoniłam do dwuch zwykłych aptek i do apteki zielarskiej. Mówią że można brać cały cykl ale jednak jak wyjdzie test pozytywny lub beta wyjdzie powyżej 5 to od razu przerwać zażywanie Niepokalanka.

Dobra to będę brała do owu a jak się nie uda to pójdę do giną i wtedy jeszcze z nim pogadam na ten temat.
Dziękuję za rady:)
Najlepiej będzie jak zapytasz gin bo każda z nas ma inne informacje i żadna z nas by nie chciała mieć później na sumieniu jak by się coś tobie stało pod czas zażywania Niepokalanka. Ja też zapytam mojego gin ale dopiero 18 czerwca.

Miałam podobnie z bromergonem, lekarz mówił że jak uda się zajść, to przestać brać, ulotka to samo. Dziewczyny na forum pisały, że przecież jak będę brała na początku ciąży to nic się nie stanie i one brały do potwierdzenia ciąży testem albo betą. A ja przestałam brać po owu (wg kalendarzyka, bo monitoringu lekarz mi nie zrobił) i chyba dobrze wybrałam, bo dzidzia w drodze
Ja jak zazywalam bromergon to zazywalam cały cykl ale w ciążę nie zaszłam. Teraz jak dostanę okres to mam zamiar brać castagnusa i clavella do tego od 1dc robić testy owu clearblue i mierzyć temp od dnia zaraz po @

Hej laski weekend, piatunio [emoji179] po wycieczce jestem padnięta na maksa. Byłam dziś u szefowej ale w przelocie bo już wyjezdzalismy autokarem. Powiedziałam jej o ciąży. Zareagowała inaczej niż się tego spodziewałam. Przytuliła mnie i pwoedziala że mam się nie stresować i że będzie dobrze. W szoku byłam. A potem stwierdziłam że mogłam jej powiedzieć na spokojnie w poniedziałek a nie tak w drzwiach.

reklama
Hej laski weekend, piatunio [emoji179] po wycieczce jestem padnięta na maksa. Byłam dziś u szefowej ale w przelocie bo już wyjezdzalismy autokarem. Powiedziałam jej o ciąży. Zareagowała inaczej niż się tego spodziewałam. Przytuliła mnie i pwoedziala że mam się nie stresować i że będzie dobrze. W szoku byłam. A potem stwierdziłam że mogłam jej powiedzieć na spokojnie w poniedziałek a nie tak w drzwiach.
A tak sie stresowalas :)

Do góry