reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Takiej informacji nie mam w ulotce. Ale pisze że można zażywać cały cykl tylko gdy już będzie ciaza to co odstawić.
O niepokalanku uslyszalam parenascie lat temu od kolezanki ktora dzieki niemu dwukrotnie zaszla w ciaze.. i pani ktora sprzedawala zaznaczyla zeby przy staraniach brac maksymalnie do owulacji bo moze wywolywac poronienie

reklama
O niepokalanku uslyszalam parenascie lat temu od kolezanki ktora dzieki niemu dwukrotnie zaszla w ciaze.. i pani ktora sprzedawala zaznaczyla zeby przy staraniach brac maksymalnie do owulacji bo moze wywolywac poronienie
Nie wiem ja nie mam takiej informacji w ulotce. A nawet jeśli bym brała niepokalanek na uregulowanie cyklu i muszę to brać cały cykl to skąd mam wiedzieć że w danym cyklu nie zaszłam w ciążę?

Trochę to naciągane mi się wydaje. W ulotce jaka jest tylko informacja to przeciwskazania zażywanie Niepokalanka w czasie ciąży.

Nie wiem ja nie mam takiej informacji w ulotce. A nawet jeśli bym brała niepokalanek na uregulowanie cyklu i muszę to brać cały cykl to skąd mam wiedzieć że w danym cyklu nie zaszłam w ciążę?

Trochę to naciągane mi się wydaje. W ulotce jaka jest tylko informacja to przeciwskazania zażywanie Niepokalanka w czasie ciąży.
No bo chyba wiesz czy sie starasz o dziecko czy uzywasz np prezerwatywy bo jest cos nie halo z cyklem i musisz najpierw go wyregulowac zeby moc zaciazyc.. prawda? No coz.. jesli starasz sie o dziecko i chcesz lykac niepokalanek caly cykl.. to ja zycze powodzenia ;) dobrze ze starania przynajmniej są przyjemne to jeszcze jakas korzysc z tego zostanie..

A wcześniej plamilas za nim się @ rozkrecila?

Zdarzało się czasem wieczorem ale przy tym mocno bolał brzuch i na drugi dzień rano okres przychodził. No i w terminie. A teraz jest o 4dni za wcześnie no i nic mnie nie boli. Nie chce sobie nadzieji robić ale może macie racje :)

Zgodzę się z Tobą, że przyjmowaniem niepokalanka po owulacji można sobie zaszkodzić i ja również nie zdecydowałabym się w trakcie starań na przyjmowanie przez cały cykl. Jakby nie było, to po zapłodnieniu już jesteśmy w ciąży, a nie dopiero w chwili, kiedy się o tej ciąży dowiemy.
No bo chyba wiesz czy sie starasz o dziecko czy uzywasz np prezerwatywy bo jest cos nie halo z cyklem i musisz najpierw go wyregulowac zeby moc zaciazyc.. prawda? No coz.. jesli starasz sie o dziecko i chcesz lykac niepokalanek caly cykl.. to ja zycze powodzenia ;) dobrze ze starania przynajmniej są przyjemne to jeszcze jakas korzysc z tego zostanie..

No tak ale przyznasz sama że są kobiety które nie zabezpieczają się ale również nie starają się o dziecko i co będzie to będzie i zazywala niepokalanek i też może zajść w ciążę.

Ja czytałam że wiesiolek powoduje skurcze macicy które mogą doprowadzić do wczesnego poronienia. Ale są też tu dziewczyny na forum które wiesiolek brały cały cykl i mają zdrowe dzieci.

U mnie jest ten problem ze nie wiem kiedy mam owulacje. I nawet biorąc od 1dc aż do 13dc lub 14dc A owu mogę mieć tak naprawdę później lub również wcześniej. Bo nie wiem jaki będzie kolejna długość kolejnego cyklu

Zgodzę się z Tobą, że przyjmowaniem niepokalanka po owulacji można sobie zaszkodzić i ja również nie zdecydowałabym się w trakcie starań na przyjmowanie przez cały cykl. Jakby nie było, to po zapłodnieniu już jesteśmy w ciąży, a nie dopiero w chwili, kiedy się o tej ciąży dowiemy.
W zasadzie w ciezy jestesmy po zagniezdzeniu.. bo moze dojsc do zaplodnienia ale sie nie zagniezdzi.. jednak momenty zagniezdzenia nie znamy i nie ma co ryzykowac..

Zdarzało się czasem wieczorem ale przy tym mocno bolał brzuch i na drugi dzień rano okres przychodził. No i w terminie. A teraz jest o 4dni za wcześnie no i nic mnie nie boli. Nie chce sobie nadzieji robić ale może macie racje :)
Musisz czekać kochana. Jeśli nie masz mocnych boli brzucha przy plamienia to nic złego nie powinno się stać jeśli byś była jednak w ciazy

reklama
W zasadzie w ciezy jestesmy po zagniezdzeniu.. bo moze dojsc do zaplodnienia ale sie nie zagniezdzi.. jednak momenty zagniezdzenia nie znamy i nie ma co ryzykowac..
Nie które kobiety też nie znają dnia dokładnej owu żeby wiedzieć Kiedy zaprzestać zażywania Niepokalanka. Ja jestem tego przykładem.

Do góry