reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Matko jak mnie brzuch boli aż ciagnie. Lekarz mówił żeby nie brać tabletek żadnych bo mimo wszystko mogą zaburzyć cykl który ładnie się zapowiada.
Macie może laski jakiś domowy sposób na bóle beztabletkowe
A powiedz mi jak długie masz cykle ? Jeej aż przez chwilę się zbeształam, że sama nie pojechałam na monitoring :p super, że aż dwa, świetnie Twój organizm reaguje na clo :)

Przy hashimoto nie mogę jodu. W kwasie foliowym mam d3 i b12 kwas foliowy też biorę bez jodu. A wyniki były robione jeszcze przed zmianą dawki leków u dwuch różnych specjalistów. 12 marca sprawdzał mi neurolog tarczyce A 21 marca Endo A zmiana dawki była z dniem 21 maja i wynik będę kontrolować za 3miesiace czy spadło do max 1.0 mam dietę bez chlebowa i bez glutenowa.

Zbyt duza dawka jodu szkodzi, ale przy chorobach tarczycy jest wskazany do jej lepszego funkcjonowania. Ja czy mialam aktywne Hashi czy teraz, biore 100jodu codziennie. Ale co zalecenia to inne... z TSH jest o tyle dziwna sprawa, ze probka z krwii pobrana jedna za druga juz pokaze zupelnia dwa rozne wyniki. Ja bym sie nie przejmowala tym az tak.
Dla osob zdrowych TSH w trakcie staran i w ciazy powinno wynosic ok 1-1.5. W naszym przypadku gdy mamy problemy z tarczyca wynik 1.5-2.5 bedzie wynikiem fantastycznym.
Nie twierdze, ze masz zlych specjalistow ale nie ma opcji zeby po zmianie dawki po 3mc spadlo ci z 2.7 do max 1. Po prostu miej tego swiadomosc zeby sie nie rozczarowac. Mi przy sprzyjajacych wiatrach jak to sie mowi spada TSH mniej wiecej 0.3-0.5 na pol roku... przy nieprzerwanym braniu lekow dzien w dzien. Poza tym kazda infekcja, zmeczenie, zwykly katar moze oslabic gospodarke hormonu

Sluzu nie mam dużo, ale jest gęsty i biały. Łatwiej mi ocenić że jestem w ciąży jak juz w jednej byłam no i znam swój organizm.
A jeszcze 22 mają byłam u lekarza i się zalilam że z mężem się staramy i nic :p to będzie babeczka zaskoczona jak mnie za miesiąc zobaczy w ciąży ;-)
A tego białego śluzu było dużo?

Zbyt duza dawka jodu szkodzi, ale przy chorobach tarczycy jest wskazany do jej lepszego funkcjonowania. Ja czy mialam aktywne Hashi czy teraz, biore 100jodu codziennie. Ale co zalecenia to inne... z TSH jest o tyle dziwna sprawa, ze probka z krwii pobrana jedna za druga juz pokaze zupelnia dwa rozne wyniki. Ja bym sie nie przejmowala tym az tak.
Dla osob zdrowych TSH w trakcie staran i w ciazy powinno wynosic ok 1-1.5. W naszym przypadku gdy mamy problemy z tarczyca wynik 1.5-2.5 bedzie wynikiem fantastycznym.
Nie twierdze, ze masz zlych specjalistow ale nie ma opcji zeby po zmianie dawki po 3mc spadlo ci z 2.7 do max 1. Po prostu miej tego swiadomosc zeby sie nie rozczarowac. Mi przy sprzyjajacych wiatrach jak to sie mowi spada TSH mniej wiecej 0.3-0.5 na pol roku... przy nieprzerwanym braniu lekow dzien w dzien. Poza tym kazda infekcja, zmeczenie, zwykly katar moze oslabic gospodarke hormonu
Tak ja wiem ale z ciekawości powtórzę za 3 miesiące TSH jaki będzie wynik.

Mi neurolog i Endo zaznaczył na wynikach że do zajścia w ciążę powinnam mieć wynik tsh między 1.0-1.5 nie wyższy.

Póki co nie byłam chora ani przeziębiona od 13 miesięcy i mam nadzieję że będzie tak nadal.

Kiedyś chorowalam 3-4 w roku A teraz jak ręka odjal 13 miesięcy bez przeziebien i bez antybiotyków syropow itp

Cykle mam ok 30-35dni
Lekarz też zadowolony bo pierwszy cykl z clo i jest efekt no ale odrazy dawka solidna bo owu u mnie wcale nie było mimo że wyniki wszystkie ok.
A powiedz mi jak długie masz cykle ? Jeej aż przez chwilę się zbeształam, że sama nie pojechałam na monitoring [emoji14] super, że aż dwa, świetnie Twój organizm reaguje na clo :)

reklama
Ja dostałam clo dopiero po 3cyklach monitorowanych gdzie nie było owulacji. I lekarz zalecił 2*1 2-7dc i lęk aromek tak samo w tym samym czasie że wspiera clo w dzialaniu.
I mówisz że podziałalo na pierwszym cyklu z clo? W sensie pęcherzyki są i jest szansa na ciążę u Ciebie tak?

Do góry