reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Nie jestem za biciem dzieci ale jak do jansje cholerny idzie taki 6latek i pluje matce w twarz to sory ale raz by klapa dostał i by zmadrzal. Moje klpsa dostały raz czy dwa ale na zasadzie bardziej nie żeby ich bolało tylko żeby zrozumiały że to mi się nie podoba. Teraz mają kary i nagrody, stoją w kącie jak już przesądza ale żadna krzywda im się nie dzieje :)

reklama
A ostatnio poniosła klęskę wychowawcza.... Cora biła syna i zabierała mi zabawki i robiła na złość i nie chciała dać mu swojej książki z puzzlami. Więc poszła na krzesełko, tłumacze rozmawiam co złe zrobiła co mi się nie podo a i proszę że jak przemysli niech mnie zawołała to porozmawiamy. Ok minęło 10min, Wola mnie i mówi że już zrozumiała i nie będzie go biła, nie będzie mu robiła na złość itp. No ok przytuliłam ją i mówie że teraz trzeba Igora przeprosić, ona jeszcze się przytuliła i na ucho mi mówi "ok ale pamiętaj książka i tak jest moja" i to głosem takim szyderczym....

A ostatnio poniosła klęskę wychowawcza.... Cora biła syna i zabierała mi zabawki i robiła na złość i nie chciała dać mu swojej książki z puzzlami. Więc poszła na krzesełko, tłumacze rozmawiam co złe zrobiła co mi się nie podo a i proszę że jak przemysli niech mnie zawołała to porozmawiamy. Ok minęło 10min, Wola mnie i mówi że już zrozumiała i nie będzie go biła, nie będzie mu robiła na złość itp. No ok przytuliłam ją i mówie że teraz trzeba Igora przeprosić, ona jeszcze się przytuliła i na ucho mi mówi "ok ale pamiętaj książka i tak jest moja" i to głosem takim szyderczym....
Ja zaraz postaram sie znalezc czy mam filmik jak moj pierworodny majac 4 lata siedzial na korytarzu na krzeselku za kare.. i spiewal wymyslana na poczekaniu piosenke przeprosinową [emoji23][emoji23]

Czy matka nieodpowiedzialna..? Dlaczego zaraz tak oceniasz? Wysiadala z autobusu.. dziecko w gondoli spiace.. pomagal jej jeden z pasazerow.. noga sie slizgnela na schodku (nie bylo akurat niskopodlogowego) wozek sie przechylil.. dziscko wypadlo.. nie kazdy taki wypadek jest efektem nieodpowiedzialnosci..
Nie doczytałam lub źle przeczytałam. Fakt faktem...straszna historia :(

Tak z innej beczki.

Dziewczyny mam pytanie. 12 marca wynik TSH 2.1 A wyniki z 21marca TSH już 2.71 tabletki biorę dziennie i dopiero godzinę później jem śniadanie. Tabletki popijam szklanka wody min niegaz. Anty TG mi spadło z ponad 4000 na 3100 A anty TPO spadło mi z prawie 700 na ledwo ponad 500 ft3 ft4 mam w porządku.

Dlaczego te TSH tak skacze mimo zażywania tabletek ( nie ominelam ani jednego dnia bez dawki tabletek na TSH)

Czesc. Hashi Ci sie uspokaja, spadaja Ci anty. Ladna remisja. Moze stad te zawirowania TSH. Poza tym tarczyca bardzo latwo reaguje na wszelkie infekcje w organizmie. Sprawdzalas morfologie podstawowa? I jesli mialas zmieniana dawke lewotyroksyny to nie powinnas robic badan nie wczesniej jak po 3 mcach bo sa w ogole nie miarodajne... organizm przygotosuje sie do przetwarzania teraz innej dawki. Za tydzien jak zrobisz znow TSH mozesz miec np 0.5 i to ciagle bedzie zaklamany wynik.
A moze zjadlas cos czego tarczyca nie lubi? :)
Suplementujesz jod i d3?
Przyczyn moze byc sporo...

Czesc. Hashi Ci sie uspokaja, spadaja Ci anty. Ladna remisja. Moze stad te zawirowania TSH. Poza tym tarczyca bardzo latwo reaguje na wszelkie infekcje w organizmie. Sprawdzalas morfologie podstawowa? I jesli mialas zmieniana dawke lewotyroksyny to nie powinnas robic badan nie wczesniej jak po 3 mcach bo sa w ogole nie miarodajne... organizm przygotosuje sie do przetwarzania teraz innej dawki. Za tydzien jak zrobisz znow TSH mozesz miec np 0.5 i to ciagle bedzie zaklamany wynik.
A moze zjadlas cos czego tarczyca nie lubi? :)
Suplementujesz jod i d3?
Przyczyn moze byc sporo...
Przy hashimoto nie mogę jodu. W kwasie foliowym mam d3 i b12 kwas foliowy też biorę bez jodu. A wyniki były robione jeszcze przed zmianą dawki leków u dwuch różnych specjalistów. 12 marca sprawdzał mi neurolog tarczyce A 21 marca Endo A zmiana dawki była z dniem 21 maja i wynik będę kontrolować za 3miesiace czy spadło do max 1.0 mam dietę bez chlebowa i bez glutenowa.

reklama
Do góry