reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

I to bardzo dobra szansa na ciążę bo mam aż 2 pecherzyki. W poniedziałek mierzyły 12 i 16 a dziś 16 i 18 także lekarz zadowolony i w sobotę zastrzyk na pekniecie.
I to jest mój 1 cykl z clo
I mówisz że podziałalo na pierwszym cyklu z clo? W sensie pęcherzyki są i jest szansa na ciążę u Ciebie tak?

reklama
Cykle mam ok 30-35dni
Lekarz też zadowolony bo pierwszy cykl z clo i jest efekt no ale odrazy dawka solidna bo owu u mnie wcale nie było mimo że wyniki wszystkie ok.

Ja też miałam praktycznie bezowulacyjne cykle, ale dostałam dawkę 1tabl przez 5 dni. I za pierwszym cyklem zaskoczylo i jajeczko samo pękło bo sprawdziliśmy. :) dlatego teraz też na pewno zaskoczy i ciąża już tym razem się utrzyma i będzie cacy ❤

No to ja już po cichu gratuluję :)
Ja też miałam praktycznie bezowulacyjne cykle, ale dostałam dawkę 1tabl przez 5 dni. I za pierwszym cyklem zaskoczylo i jajeczko samo pękło bo sprawdziliśmy. :) dlatego teraz też na pewno zaskoczy i ciąża już tym razem się utrzyma i będzie cacy [emoji173]

Ja też taki mam ale nie wiem czy taki miewalam przed @. Juz 3 dzień czekam na @ ale czuję jajniki jak na okres i ta luteine
Sluzu nie mam dużo, ale jest gęsty i biały. Łatwiej mi ocenić że jestem w ciąży jak juz w jednej byłam no i znam swój organizm.
A jeszcze 22 mają byłam u lekarza i się zalilam że z mężem się staramy i nic :p to będzie babeczka zaskoczona jak mnie za miesiąc zobaczy w ciąży ;-)

I to bardzo dobra szansa na ciążę bo mam aż 2 pecherzyki. W poniedziałek mierzyły 12 i 16 a dziś 16 i 18 także lekarz zadowolony i w sobotę zastrzyk na pekniecie.
I to jest mój 1 cykl z clo
To tylko się cieszyć kochana. A jaki powód u Ciebie cykli bez owulacyjnych?

Tak ja wiem ale z ciekawości powtórzę za 3 miesiące TSH jaki będzie wynik.

Mi neurolog i Endo zaznaczył na wynikach że do zajścia w ciążę powinnam mieć wynik tsh między 1.0-1.5 nie wyższy.
Bo taki przedzial jest prawidlowy, ale dla osob zdrowych lub z subkliniczna niedoczynnoscia tarczycy, ktora mija. Jestem zdziwiona, ze dążą do takiego wyniku przy stwierdzonym Hashi...
Mnie wprost lekarze powiedzieli i w PL i UK ze naszym celem (przy moich wynikach) jest 2.5 i to bedzie super wynik. I tak mija x lat i jeszcze nigdy nie mialam dobrego wyniku niestety...

Bo taki przedzial jest prawidlowy, ale dla osob zdrowych lub z subkliniczna niedoczynnoscia tarczycy, ktora mija. Jestem zdziwiona, ze dążą do takiego wyniku przy stwierdzonym Hashi...
Mnie wprost lekarze powiedzieli i w PL i UK ze naszym celem (przy moich wynikach) jest 2.5 i to bedzie super wynik. I tak mija x lat i jeszcze nigdy nie mialam dobrego wyniku niestety...
Ja jestem dobrej myśli że się uda. Kiedyś z 13 Polski Endo obniżył mi na nie całe 1 zmniejszył dawkę i znowu TSH urosło.

Ja jestem dobrej myśli że się uda. Kiedyś z 13 Polski Endo obniżył mi na nie całe 1 zmniejszył dawkę i znowu TSH urosło.
O to super. Mi tylko raz wynik popadl w nadczynnosc na 0.002. Ale to byla tez wina innych zawirowan zdrowotnych. Zazwyczaj moj najlepszy wynik waha sie miedzy 4-5. Jesli u Cb raz sie juz udalo to trzymam kciuki, ze i tym razem TSH ladnie spadnie :) Tylko cierpliwosci :)

reklama
O to super. Mi tylko raz wynik popadl w nadczynnosc na 0.002. Ale to byla tez wina innych zawirowan zdrowotnych. Zazwyczaj moj najlepszy wynik waha sie miedzy 4-5. Jesli u Cb raz sie juz udalo to trzymam kciuki, ze i tym razem TSH ladnie spadnie :) Tylko cierpliwosci :)
Też mam taką nadzieję. U Ciebie też w końcu się uda A jak u Ciebie anty TPO i anty Tg?

Do góry