reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Oo nerkach nie słyszałam. Ale może warto też za jakiś czas powtórzyć wyniki? Może to było chwilowe, albo może nadciśnienie ma jakiś wpływ na to, albo w diecie za dużo źródeł magnezu?

We wtorek mamy wizytę u lekarki i o wszystko wypytam. Zrobię może jeszcze kreatyninę z krwi, żeby w razie czego lekarce pokazać

reklama
Mnie moze i by bawilo.. ale.. mam kolezanke ktorej polroczna corka wypadla z wozka.. pojechala do lekarza rodzinnego zeby ją obejzeli.. lekarka stwierdzila ze ok i wyslala do domu bez glebszego zastanowienia.. w nocy dziecko zaczelo wymiotowac.. szpital.. obrzek mozgu.. i niepelnosprawnosc fizyczna i intelektualna do konca zycia.. nie mowi.. nie rozumie.. padaczka.. leki uspokajajace.. leki nasenne.. a ma juz 17 czy 18 lat i bylaby piekna mloda kobieta o egzotycznym typie urody..
Straszna historia.. Aż mam ciary jak to czytam...tragiczny finał nieodpowiedzialnej matki..jak i lekarki ktora wypuściła matkę z dzieckiem do domu

Ooo o tym nie słyszałam:) leciał dumnie wyprostowany i piękny.

Ale teraz tak myślę... że 1 wyklucza 2 [emoji23]
Bo skoro fruwajace to nici z fasolki?
Chyba że będę tłumaczyła to tak, że fruwajace ze szczęścia;)
Fruwającyz informacją dla Ciebie że fasolka będzie i że fruwające wakacje ci się szykuja 8-)

FB_IMG_1558897019215.jpg tak dla śmiechu

Straszna historia.. Aż mam ciary jak to czytam...tragiczny finał nieodpowiedzialnej matki..jak i lekarki ktora wypuściła matkę z dzieckiem do domu
Czy matka nieodpowiedzialna..? Dlaczego zaraz tak oceniasz? Wysiadala z autobusu.. dziecko w gondoli spiace.. pomagal jej jeden z pasazerow.. noga sie slizgnela na schodku (nie bylo akurat niskopodlogowego) wozek sie przechylil.. dziscko wypadlo.. nie kazdy taki wypadek jest efektem nieodpowiedzialnosci..

Matko jak mnie brzuch boli aż ciagnie. Lekarz mówił żeby nie brać tabletek żadnych bo mimo wszystko mogą zaburzyć cykl który ładnie się zapowiada.
Macie może laski jakiś domowy sposób na bóle beztabletkowe

reklama
Ciepły okład na brzuch, u mnie zawsze działa suszenie suszarka, takim ciepłym powietrzem a dodatkowo dźwięk suszarki mnie uspokaja.
Co do wychowania bezstresowego osobiście uważam że owszem metoda dobra ale dla kogoś kto faktycznie czytał, uczył się jak ja wykorzystać a nie na zasadzie "nie stresuje dziecka więc wszystko mu wolno, niech robi co chce aby nie płakał" a potem wychodzą takie potwory i strzelają do niewinnych ludzi. Ale to też wina dorosłych np w szkole u mojej siostrzenicy na pierwszych zajęciach co jest omawiana "prawa dziecka" a ja mapietam że najpierw było "obowiązki ucznia /dziecka" a dopiero potem "prawa" pamiętam starsza nauczycielkę która mówiła że "prawo w szkole egzekwuje dopiero gdy wypełnianie są obowiązki". Ja się okropnie boję jak moja córka pojdzie do szkoły bo właśnie teraz dziewczyny są gorsze od chłopaków ale to znowu wina "madek" niestety dzieci patrzą i powtarzają.... Szlag mnie trafia jak ide z dziećmi i dumnie kroczy przed nami czy za nami "madka" i co drugie słowo do dziecka kur... Chu.. Wpie...e ci... Itp.

Do góry