reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A odnośnie "wzorcowych" matek ( może powinnam napisać "madek") - zawsze mam z tego łacha nie obrażają nikogo
comment_68iPqFcTyBvBz9Uq5dewthRlwheunro2.jpeg

reklama
Mnie moze i by bawilo.. ale.. mam kolezanke ktorej polroczna corka wypadla z wozka.. pojechala do lekarza rodzinnego zeby ją obejzeli.. lekarka stwierdzila ze ok i wyslala do domu bez glebszego zastanowienia.. w nocy dziecko zaczelo wymiotowac.. szpital.. obrzek mozgu.. i niepelnosprawnosc fizyczna i intelektualna do konca zycia.. nie mowi.. nie rozumie.. padaczka.. leki uspokajajace.. leki nasenne.. a ma juz 17 czy 18 lat i bylaby piekna mloda kobieta o egzotycznym typie urody..

Mnie moze i by bawilo.. ale.. mam kolezanke ktorej polroczna corka wypadla z wozka.. pojechala do lekarza rodzinnego zeby ją obejzeli.. lekarka stwierdzila ze ok i wyslala do domu bez glebszego zastanowienia.. w nocy dziecko zaczelo wymiotowac.. szpital.. obrzek mozgu.. i niepelnosprawnosc fizyczna i intelektualna do konca zycia.. nie mowi.. nie rozumie.. padaczka.. leki uspokajajace.. leki nasenne.. a ma juz 17 czy 18 lat i bylaby piekna mloda kobieta o egzotycznym typie urody..
Niewyobrażalna tragedia, to absolutny błąd lekarza moim zdaniem żeby dziecka półrocznego nie zostawiać na obserwacji na jakieś badania. Cokolwiek

Bardzo dobry znak.
No i pierwszy widok bociana na wiosne zwiastuje wakacje...jak frunął tzn ze będziesz miała "fruwające" wakacje...
A jakby stał sobie to nici z wakacji.. haha taki jakiś przesąd słyszałam.
4.30...to ja jeszcze z boczku na boczek sie pzrekręcałam
Ooo o tym nie słyszałam:) leciał dumnie wyprostowany i piękny.

Ale teraz tak myślę... że 1 wyklucza 2 [emoji23]
Bo skoro fruwajace to nici z fasolki?
Chyba że będę tłumaczyła to tak, że fruwajace ze szczęścia;)

Lekarka kazała starszej córce podawać magnez, bo jak to powiedziała, nie przedawkuje, nie zaszkodzi, a się przyda. Ale mnie coś tknęło i zbadałam jej magnez i okazało się, ze ma za dużo magnezu w organizmie[emoji33] spotykałyście się z tym kiedyś? Co to może oznaczać?

Lekarka kazała starszej córce podawać magnez, bo jak to powiedziała, nie przedawkuje, nie zaszkodzi, a się przyda. Ale mnie coś tknęło i zbadałam jej magnez i okazało się, ze ma za dużo magnezu w organizmie[emoji33] spotykałyście się z tym kiedyś? Co to może oznaczać?
U dziecka nie słyszałam, ale koleżanka tak miała z powodu nadczynności tarczycy, trzeba wtedy uważać bo Magnez z jedzenia plus ten z suplementów i wychodzi za dużo bo przyswajanie jest jakieś zaburzone. Lekarz jej mówił że objawy przedawkowania magnezu to nudności, biegunka lub wymioty, bóle głowy, osłabienie itp. Ona w sumie była tylko osłabiona. Ale mówił że u zdrowych osób trudno przedawkowac Magnez - głównie gdy się bierze za dużo suplementów.

U dziecka nie słyszałam, ale koleżanka tak miała z powodu nadczynności tarczycy, trzeba wtedy uważać bo Magnez z jedzenia plus ten z suplementów i wychodzi za dużo bo przyswajanie jest jakieś zaburzone. Lekarz jej mówił że objawy przedawkowania magnezu to nudności, biegunka lub wymioty, bóle głowy, osłabienie itp. Ona w sumie była tylko osłabiona. Ale mówił że u zdrowych osób trudno przedawkowac Magnez - głównie gdy się bierze za dużo suplementów.

No właśnie tak przeczytałam, ze ciężko jest przedawkować magnez, a moja młoda nawet witamin nie bierze[emoji33] tsh ma w porządku, wiec chyba tarczyca tez jest ok... naczytałam się jeszcze, ze nerki mogą za to odpowiadać. Ona ma nadciśnienie plus ten za wysoki magnez... może faktycznie winne są nerki. Eh... dzieci zawsze coś wymyślą[emoji26]

reklama
Oo nerkach nie słyszałam. Ale może warto też za jakiś czas powtórzyć wyniki? Może to było chwilowe, albo może nadciśnienie ma jakiś wpływ na to, albo w diecie za dużo źródeł magnezu?

Do góry