reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witajcie dziewczyny, u mnie wreszcie też dzień wstaje slonkiem bo ost szaro bywało.

Bocian to dla mnie zawsze dobry znak [emoji16] ost wracając z pracy zauważyłam że wrócił do swojego gniazda bociek który już jest dla nas jak kumpel bo wraca id kilku lat i odrazu cieplej na sercu mi się zrobiło [emoji7]

Mayerd91 super! U mnie wł połączenie zastrzyku z monitoringiem dało sukces za 1szym razem ( tzn. Przy pierwszym użyciu zastrzyku).

Co do dzieci ja nie jestem za biciem absolutnie, zgadzam się z MisiaJasia że porządnie pokrzyczec czasem trzeba - ważne jest też to co się mówi, krzyk krzywdy nie robi, ponizanie tak.
Bardziej mnie wkurza że wielu ludzi "robi" sobie dzieci a potem zostawia je samopas i wtedy takie dzieci czerpią przykłady z internetow lub id rówieśników i ciągle walczą o uwagę. Niektórzy zapominają że wychowanie dzieci to ciężka praca, nieustanna, a mam wrażenie że oni tylko czekają aż dziecko jest samodzielne w jedzeniu, piciu i ubieraniu i mają kolokwialnie mówiąc w pompie. Temat rzeka to szerokie grono rodziców którzy nawet nie zjawiaja się na zebraniach czy to w przedszkolu czy szkole, bo po co wypchneli tam dziecko i wystarczy.
Ja to dziekuje Bogu bo bez wielkiego wysilku mam synow mądrych, rozwaznych i bardzo grzecznych.. wiadomo ze cos wywiną od czasu do czasu.. ale to kazdy dzieciak broi czy nie do konca swiadomie cos wywinie.. ale ogolnie wystarczy im wytlumaczyc to czy tamto i mam spokoi na dlugi czas.. wiec jak widze niektore dzieciaki takie rozwydrzone.. i matki ktore oskarzaja o wszystko wszystkich bo przeciez ich dziecko zostalo sprowokowane albo kto je wrobil.. to krew mnie zalewa..

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie moje pęcherzyki pięknie rosną dlatego mam bóle w podbrzuszu bo są 2. W jednym jajniku i mają 18mm i 16mmdlatego tak mnie ciagnie.
Lekarz zadowolony dziś 16dc dostałam receptę na ovitrel i mam sobie zrobić zastrzyk jak to lekarz stwierdził w sobotę na dzień dziecka.
Ahhh jak ja bym chciala miec bliznieta.. od zawsze mi sie marzą.. a odkad bylam przez 3 lata macochą dla blizniat (poznalam ich jak mieli roczek) to rozplywam sie na widok takich jeszcze bardziej.. [emoji173]

Ja to dziekuje Bogu bo bez wielkiego wysilku mam synow mądrych, rozwaznych i bardzo grzecznych.. wiadomo ze cos wywiną od czasu do czasu.. ale to kazdy dzieciak broi czy nie do konca swiadomie cos wywinie.. ale ogolnie wystarczy im wytlumaczyc to czy tamto i mam spokoi na dlugi czas.. wiec jak widze niektore dzieciaki takie rozwydrzone.. i matki ktore oskarzaja o wszystko wszystkich bo przeciez ich dziecko zostalo sprowokowane albo kto je wrobil.. to krew mnie zalewa..
Misia Jasia nie dzięki Bogu tylko dzięki Tobie!! Bo właśnie tak jak piszesz "to czy tamto im wytłumaczę" tlumaczysz, rozmawiasz, jesteś z nimi. Samo to że pisałaś że z J nigdzie się za bardzo nie ruszasz bo są dzieci to świadczy o tym jak jesteś odpowiedzialna. A tego wł wielu rodziców nie ma, ich odpowiedzialność zaczyna się i kończy na podaniu pilota do tv lub hasła do WiFi.

Ahhh jak ja bym chciala miec bliznieta.. od zawsze mi sie marzą.. a odkad bylam przez 3 lata macochą dla blizniat (poznalam ich jak mieli roczek) to rozplywam sie na widok takich jeszcze bardziej.. [emoji173]
Jeju ja też bym bardzo bardzo chciała :-) nawet wieloraczki.
Widzę ile to roboty ale cóż za ogrom miłości [emoji3590]

Jeżeli dziecko ma dobre wzorce w rodzicach, to nie trzeba wielkich starań, żeby wyrosło na porządnego człowieka, który ma szacunek do innych. Wiadomo, że każde dziecko czasami coś wywinie, ale nic nie usprawiedliwia tego, że niektóre totalnie nie szanują innych ludzi, szczególnie osób od siebie starszych.

A propos lata o tym wam kiedyś pisalam
FB_IMG_1559206815433.jpeg

reklama
Do góry