reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A ja unikam sklepów dzisiaj, może pod wieczór pójdę jak się szaleństwo trochę ogarnie. Synek mi się powoli zaczyna przewracać na bok z pleców, przez całe święta i ten tabun ludzi był spokojny, ale jak obskakiwalam inne dzieci to strasznie tęskniłam za swoim, a przecież był tuż obok.
Siostry i jej familii nie skomentuję, szkoda mi na tą patologię słów. Żal tylko dziecka, ale niewiele mogę na to poradzić. Gdyby poświęcili mu więcej uwagi i serca to pewnie byłby mniej wystraszony i więcej mówił, ale jak hrabiostwa się rozsiadło to nawet talerza po sobie nie wynieśli, więc czego ja oczekuję...
Masakra. Ja mam chu...jowy charakter i bym ją zjebala [emoji23] a niech się obraża.

reklama
Hejka. Witam się w 30 dc, powinnam mieć dzisiaj okres.
Co do zakupów to jedziemy do lerła merlin 😉 i innych ikei po kafelki etc, od poniedziałku czeka mnie remont łazienki 😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Hej Wam [emoji4] strasznie się dziś nie wyspałam, najpierw do 2 nie moglam zasnąć, potem koło 4 mnie pies obudził. Na szczęście udało się pospać do 10, więc chociaż godzinowo nie jest źle [emoji16] mała chyba tak jak ja poczuła ulgę po świętach, bo od kiedy wróciliśmy do domu i się położyłam (czyli ok 21) aż do tej ok. 2 o której udało mi się zasnąć fikała nieźle, mało tego jak o tej 4 się obudziłam to też fikała [emoji85]
Dziś nie ruszam się nigdzie, wyślę jedynie męża na spożywcze zakupy, ja nie mam ochoty pakować się w te tłumy [emoji849] z resztą muszę chatę ogarnąć, bo jeszcze jutro mamy gości [emoji4] a potem już spokój i odpoczynek.

A ja wracam z Ikea kupiłam to co chciałam taki plastikowy koszyk łazienkowy chciałam postawić przy łóżeczku Amelki i tam poukładać sobie rzeczy pampersy, olejki, chusteczki itp.

M w Lidlu nic nie kupił jedynie bułki na śniadanie [emoji23] mówi że nic nie było.

A ja wracam z Ikea kupiłam to co chciałam taki plastikowy koszyk łazienkowy chciałam postawić przy łóżeczku Amelki i tam poukładać sobie rzeczy pampersy, olejki, chusteczki itp.

M w Lidlu nic nie kupił jedynie bułki na śniadanie [emoji23] mówi że nic nie było.
W tym lidlu to by trzeba chyba na otwarciu być żeby dorwać cokolwiek [emoji16]

Taki koszyk plastikowy kupiłam
IMG_20191227_143209.jpeg

Czyli już jesteś gotowa [emoji4]
Jak się czujesz z myślą, że już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo? [emoji7]
Jestem gotowa. Jak się czuje... No szczerze to dziwne bardzo jeszcze do mnie to nie dociera. Miało być tylko jedno dziecko Olis miał mieć wszystko. Cała miłość przelalismy na niego. Nie wiem jak się odnajde w roli mamy drugiego dziecka.
Trochę się boję jak to będzie.

Jestem gotowa. Jak się czuje... No szczerze to dziwne bardzo jeszcze do mnie to nie dociera. Miało być tylko jedno dziecko Olis miał mieć wszystko. Cała miłość przelalismy na niego. Nie wiem jak się odnajde w roli mamy drugiego dziecka.
Trochę się boję jak to będzie.
Też bym się tego najbardziej obawiała, jak tą miłość podzielić nagle na 2, tym bardziej, że Oliś tyle czasu miał Was na wyłączność. Ale to chyba naturalne obawy, które powinny szybko minąć jak już mała pojawi się na świecie [emoji6]
Jeszcze 5 dni i możesz rodzić [emoji16]

reklama
W
Też bym się tego najbardziej obawiała, jak tą miłość podzielić nagle na 2, tym bardziej, że Oliś tyle czasu miał Was na wyłączność. Ale to chyba naturalne obawy, które powinny szybko minąć jak już mała pojawi się na świecie [emoji6]
Jeszcze 5 dni i możesz rodzić [emoji16]
Dokładnie [emoji23] mam 15 pięter bo mieszkamy w wieżowcu to będę lazic w te i spowrotem [emoji23]

Do góry