reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej dziewczyny, ja to dziś miałam dzień zalatany, w końcu mogę odpocząć. Najpierw dostałam pod opiekę dzieci sąsiadów, a potem byłam na herbacie u koleżanki. Ogólnie pozytywnie, bo się coś działo i mój dzień w końcu wyglądał inaczej, ale jednak zmęczyło mnie to [emoji85]
Tylko się przywitam i powiem, ze miałam mieć zabieg na 8, ale wyprzedziły mnie mordeczki z urologii, wiec wciąż czekam jak ten kołek już po środkach na uspokojenie (które już przestają działać) i nawet do wc nie mogę wstać. Szit. Zobacz załącznik 1050399
I jak tam sytuacja u Ciebie? Ruszyło się coś do przodu? [emoji6]
Witam się i ja ale mam jakoś doła ostatnio. Dobrze ze w środę wizyta. Znów będę dzwonić do księgowej i do zusu. Boże jak mnie to męczy.
Też już mi za długo od wizyty i odliczam do poniedziałku [emoji849] po połowie zmienił Ci częstotliwość wizyt, czy od kiedy masz częściej? Mnie te 4 tygodnie czekania strasznie męczą [emoji53] tym bardziej teraz jak już łapie stresa połówkowymi...

reklama
Hej dziewczyny, ja to dziś miałam dzień zalatany, w końcu mogę odpocząć. Najpierw dostałam pod opiekę dzieci sąsiadów, a potem byłam na herbacie u koleżanki. Ogólnie pozytywnie, bo się coś działo i mój dzień w końcu wyglądał inaczej, ale jednak zmęczyło mnie to [emoji85]I jak tam sytuacja u Ciebie? Ruszyło się coś do przodu? [emoji6]Też już mi za długo od wizyty i odliczam do poniedziałku [emoji849] po połowie zmienił Ci częstotliwość wizyt, czy od kiedy masz częściej? Mnie te 4 tygodnie czekania strasznie męczą [emoji53] tym bardziej teraz jak już łapie stresa połówkowymi...
Będzie dobrze zobaczysz. Kurde nie pamiętam kiedy mi zmienił. Chyba coś koło 26 nie pamiętam na 100 procent
Mi właśnie szybko leci czas [emoji23]

Hej dziewczyny, ja to dziś miałam dzień zalatany, w końcu mogę odpocząć. Najpierw dostałam pod opiekę dzieci sąsiadów, a potem byłam na herbacie u koleżanki. Ogólnie pozytywnie, bo się coś działo i mój dzień w końcu wyglądał inaczej, ale jednak zmęczyło mnie to [emoji85]I jak tam sytuacja u Ciebie? Ruszyło się coś do przodu? [emoji6]Też już mi za długo od wizyty i odliczam do poniedziałku [emoji849] po połowie zmienił Ci częstotliwość wizyt, czy od kiedy masz częściej? Mnie te 4 tygodnie czekania strasznie męczą [emoji53] tym bardziej teraz jak już łapie stresa połówkowymi...
Nie martw się przecież wszystko będzie dobrze. A po polowkowych to dopiero będzie czas leciał [emoji2960]

@RoseGold oby Cię szybko wzięli bo ile można.

@paola425 oj zobaczysz jak to minie, już ile minęło [emoji16]

@MartaSx ja Ci tak współczuję tych akcji z tą księgowa że szok żeby człowiek musiał prosić się o swoje. Moja propozycja podpalenia jej chaty jest ciągle aktualna jakby co [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja po nocce przed kolejna ale już ledwo daje rade dobrze ze ost i wolne a w ndz na rano.
Dziś 3 dzień clo. Ogólnie 7 dc.

@MartaSx ja Ci tak współczuję tych akcji z tą księgowa że szok żeby człowiek musiał prosić się o swoje. Moja propozycja podpalenia jej chaty jest ciągle aktualna jakby co [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja po nocce przed kolejna ale już ledwo daje rade dobrze ze ost i wolne a w ndz na rano.
Ha ha ha pamiętam, pamiętam [emoji23] mam nadzieję że jeszcze z 2 l4 będą i koniec.

Hej Wam [emoji6] ale dzisiaj dobrze zaczęłam dzień, to słońce motywuje do działania! Zawsze jesień zima cierpię jak mi brakuje słońca, chociaż w sumie teraz tyle wit. D biorę w tych suplach, że może mnie ominie zły nastrój [emoji4] od poniedziałku jak znowu dzidzia się ruszyła to czuję ją codziennie, wczoraj wieczorem dostałam nawet widocznego z zewnątrz kopa [emoji16] kopów jako takich jest mało, ale najważniejsze, że w ogóle coś czuję [emoji4]

@MartaSx Ty już niedługo będziesz miała Amelkę przy sobie, niesamowite [emoji3059]
@RoseGold jak tam u Ciebie? Już po zabiegu?
@nikolka1203 co u Ciebie? Jak nie masz czasu na forum to napisz chociaż, że wszystko ok, bo się martwimy [emoji6]

Tak pierwszy.
Z tego co ja rozumiem clo jest na stymulacje owulacji. Martwiłam się bardzo ponieważ u mnie owu się odbywa. I pęcherzyki też pękają... I trochę jestem przerażona tym clo be pcos itd. No ale trudno muszę zaufać lekarzowi. Poza tym dziewczyny wątku starania z clo mówiły mi ze czasami lekarz przepisuje clo aby była lepsza owu, mocniejsze jajeczka. Zobaczymy Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę. Cieszę się że ciągle rosniecie. Jeszcze trochę i zwalniasz brzuszek.Muszę koniecznie spróbować tych rozświetlaczy skoro tak zachwalasz. Muszę przyznać że jeszcze nie słyszałam o nich.

Tak sobie myślę że chyba jeszcze żadna z nas nie przejęła brzuszka nast ?

Ja mam dzień placzliwy. Ale to minie. Pierwsze kilka dni @ później przed owu motywacja później nadzieja, bezradność i znów załamanie i tak w koło
Ja właśnie tez zauważyłam, ze to clo lekarze rozdają nie lewo i prawo niezależnie od tego, czy kobieta ma owulacje czy nie.
Może tez poproszę swojego lekarza o to? Zobaczymy, najpierw muszę się do niego w ogóle wybrać[emoji85]

Doskonale rozumiem Twój „schemat nastrojów”, mam dokładnie tak samo. Tylko mnie potrafi jeszcze dodatkowo łapać dół, gdy wiem, ze jest owulacja a męża nie ma[emoji17]

Co do paletki, to niektórzy uważają, ze ona się bardziej nadaje jako cienie do powiek, ale ja tam jej używam jako normalnych rozświetlaczy na policzki i zawsze zgarniam same pozytywne opinie. A tak wyglada (trochę dzieci mi się do niej dorwały[emoji85])
IMG_0534.JPG

IMG_0535.JPG

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Janusz biznesu [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] padlam. Ja to mam kosmetyki tylko z Bell. Jakoś uwielbiam je i doskonale kryją.
Ja z Bell mam jedna pomadkę matową w płynie. Ma prześliczny kolor, chyba nie wiedziałam podobnego w żadnej innej firmie, ale niestety jest wyjątkowo nietrwała[emoji17]

Hahah to ja się mogę dołączyć do akcji podpalania chaty :D

Ha ha ha pamiętam, pamiętam [emoji23] mam nadzieję że jeszcze z 2 l4 będą i koniec.
No jak Ciebie już tak brzuch zaczyna bolec, to może nawet mniej niż 2 :D

Witam się ogólnie :D

Jestem w miarę wśród żywych, wróciłam już nawet na swoją salę. Wciąż jestem sama, wiec mogę robić, co chce, gorzej, ze mam całe 5 dych i przez to nici z tv[emoji24]

Na zabieg zabrali mnie chyba ok 11. Po 13 byłam już na sali pooperacyjnej. Mama na mnie czekała, chwile posiedziała. Opowiedziała mi, ze gadała z ordynatorem, który powiedział jej, ze bardzo dobrze, ze zdecydowałam się na zabieg, ponieważ woreczek żółciowy miał bardzo grube ścianki, ogólnie był naprawdę chory. Ledwo udało im się zrobić zabieg laparoskopowo, bo woreczek zrósł się z wątrobą, wiec mówiąc krótko masakra.
Ja ogólnie narkozę przeszłam super, morfinę jak zwykle nie, ale dawali mi środki przeciwwymiotne i jakoś to było.
Boli w ch*j, dużo dużo gorzej niż cesarskie cięcie, nie spodziewałam się tego.
Chodzić pozwolili mi dziś koło 9, wiec pierwsze co, to poleciałam do toalety zrobić normalnie siku[emoji173]️ Hahah. Miałam już serdecznie dość basenu.
Jutro ponoć wychodzę, wiec super.

Wracając do kwestii basenu. Wczoraj miałam 11dc i widziałam w basenie strzępek krwi. Czyli znów mam takie długie plamienia. Jedno co mi lekarze (ale nie moj) na to polecali, to uregulowanie wszystkiego tabletkami antykoncepcyjnymi. Sama nie wiem. Może powinnam się na to zgodzić, przemęczyć się pare miesięcy i po tym jakoś by zaskoczyła ciąża? Ale z drugiej strony mogą mnie tez tabletki zupełnie rozregulowac[emoji53]

I jeszcze w temacie ciąży i dni płodnych, to okazuje się, ze mąż przyjeżdża w te niedziele na tydzień. Czyli idealnie na moją owulację. Pomijam już fakt, ze jestem tak obolała, ze nie wiem, jak moglibyśmy działać, to jeszcze pytanie, czy po tym zabiegu, ja nie powinnam odczekać ze staraniami[emoji31] zapytałabym o wszystko lekarzy, ale co chwile ktoś tu się pojawia i znika i nie ma szans na jakakolwiek rozmowę.

I zupełnie zmieniając temat: @Olineekg pytałaś o Quinny Moodd i zapomniałam Ci wspomnieć o najważniejszej rzeczy, dlaczego głównie zdecydowałam się na ten model. Pierwszej córce kupiłam wózek Tako, bo podobało mi się, ze jest taki solidny i klasyczny. Nie przemyślałam jednego - ze koła plus gondola nie mieszczą mi się do bagażnika. Identycznie było z siedziskiem spacerowym i kołami. Biedne dziecko jeździło głównie w nosidełko, bo tylko to byłam w stanie wcisnąć do samochodu (jeździłam wtedy Mercedesem C klasą w sedanie, wiec tez nie jakiś mikrus). Co prawda przed druga ciąża dokupiliśmy jeszcze kombi, ale tamtym sedanem tez jeździliśmy, wiec zależało mi na tym, żeby wózek był jak najbardziej kompaktowy. No i dlatego padło na Quinny, bo Moodd ma tę gondolę foldable. Dodaje zdjęcia przed i po złożeniu. Na żywo wyglada to jeszcze lepiej.
IMG_0541.JPG
IMG_0540.JPG

Aaaaaa i dziewczyny No muszę, bo się uduszę. Wspominałam już tutaj, ze kocham Emu i UGG całym serduchem. A ze jestem Januszem biznesu to patrzcie, tyle kosztują te UGG na eobuwie (teraz co prawda 30% taniej przez Black friday):
IMG_0520.JPG

A ja wylicytowalam je za tyle (to moj sprawdzony ziomeczek, wiem, ze wszystko ma oryginalne):
IMG_0521.JPG

Normalnie jak tylko wybudzilam się z narkozy to pierwsze co sprawdzałam, czy nikt mnie nie przebił na aukcji hahaha.

A później jęczę, ze nie stać mnie na wizytę u ginekologa[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
@MartaSx oby bo jak nie to będzie po harcersku.... "płonie ognisko i szumią knieje..." [emoji48]

@paola425 Twój cudowny nastrój aż czuć [emoji106][emoji16] ja też kocham słońce zawsze się śmieją że jestem z mafii słonecznej bo cały rok interesuje się tym o której wstaje i zachodzi słońce i ile trwa dzień [emoji2956]

@RoseGold to naprawdę dobrze ze Ci go wcieli, życzę oby teraz ból szybko przechodził. Może uda Ci się złapać jeszcze dr żeby dopytać o starania. Paleta super się prezentuje nawet nie wiedziałam że tak dobrze. Buty super i za te cenę!!! Brawo Ty mistrzu [emoji122] ja kocham rmu choć mój m nie pala sympatią do tego typu butów aczkolwiek ja lubię wygodne buty.
Co do clo możesz poprosić co do anty to bym to przemyślana bo faktycznie może być tak że po zejściu z anty się uda ślę też jest ryzyko że się rozgreguluje i będziesz parę mcy wracać "do normy". U mnie po azalii była rzeź z zatrzymaniem hormonów. Może powinnaś raczej iść w str clo +dupek lub luteina? Żeby cykl był ok a plamienia zatrzymane? To bardziej utrzyma cykl w ryzach. Jeju ale się rozpisałem sorry [emoji16]
Zazdraszczam tatuażu ja od lat się zbieram [emoji16]

Ja jestem totalnie przemeczona te nocki były intensywne ale dziś ostatnia, ameeeen.
Musze przyznać że od zakupienia rowerka jeździłam tylko raz [emoji2369] potem bolała mnie pupa od siodełka bo długo nie jeździłam [emoji23][emoji23]a potem @, może jutro się zbiorę bo fald brzuszny znowu rośnie [emoji2369]

Do góry