reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

No niestety nie tym razem dziś powitalam 1dc [emoji846]
@młoda1994 to znowu idziemy podobnie [emoji106]

@RoseGold to oby mąż został tam dłużej żebyś miała wreszcie łatwiej [emoji16]

@MartaSx mój mały podobnie mało mówił i dwa ma problemy z motoryka mała, rączki musi ćwiczyć, kiedyś wgl nienawidził kolorowac po ćwiczeniach to się zmieniło. Też wiem że będzie wymagał pracy bo słuch fonetyczny ma ciężki, no np. Powiesz mu jabłko, pomarańcz, malina to powtórzy ale np. Malina, jabłko, pomarańcz itp. Ale wszystko jest do wypracowania. Zgadzam się z Tobą co do autyzmu, tymbardziej że moja siostra ma synka z autyzmem więc wiem co nieco. Niestety często za szybko ludzie zwakaja wszystko na autyzm bo to szerokie pojęcie zamiast podrazyc temat i znaleźć przyczynę.

@paola425 dziękuję bardzo, oby tych cykli nie byli dużo [emoji16]

@kolor nadzieji 3mam kciuki [emoji16]

Ja dziś 2dc, wczoraj wypad z kumpelami [emoji16] jutro muszę zadzwonić do gina po receptę i ugadac się na kiedy badania bo teraz @, i muszę spytać o cytologie bo nie pamiętam czy mi już rok nie minął bo cis mi się kołacze po głowie że ja zawsze jakoś na koniec roku robię.
Tak, to typowy objaw początku ciąży. Ćmił mnie brzuch jak na @ i ciagle wydawało mi się, ze coś leci, wiec już po ptakach i za każdym razem byłam miłe rozczarowana, gdy okazywało się, ze nic nie poleciało jednak [emoji14]

No to super, ze masz ten detektor, bo możesz się od razu uspokoić. Myślę, ze tez sobie go sprawię (jeśli będę miała po co[emoji17]), tym bardziej po naszych doświadczeniach z młodsza córka.

Takich weekendów intensywnych zazdroszczę. U mnie jedyna weekendowa intensywność jaka może być obecna to nauka ustalania terminarza prac budowlanych hahaha jutro mam kolokwium[emoji17]
Udanej zabawy!

Taki termometr zwykły elektryczny pod pachę? Chociaż i tak będę zapominać mierzyć, wiec nie ma sensu kupować[emoji23]

reklama

Ehhh dziękuje bardzo, chociaż myślę, ze bez (chociaż) inseminacji się nie uda[emoji17] czuję to, ze nawet jeśli mąż byłby tu non stop, to i tak pupa by z tego wyszła. Ale wiadomo, człowiek żyje nadzieją, wiec jeśli jest jakiś cień szansy, to zanim przychodzi @, czuję się ten dreszczyk emocji[emoji23]

Czuję, ze u Ciebie tych cykli nie będzie dużo, w końcu leki działają, cykl się unormował, to musi się dobrze skończyć :D

Dzień dobry

Mąż pojechał wczoraj po 20 na prom do Szwecji. Zaraziłam go, wiec wyjechał z gorączka i mega złym samopoczuciem[emoji28] Całe szczęście, ze do Świnoujścia mamy blisko. Mieli dopłynąć do Ystad po jakoś 7h, ale nie odezwał się do teraz. Słyszałyście, żeby jakiś prom zatonął? Bo nie wiem, czy dzwonić do ubezpieczyciela po odszkodowanie[emoji58]
Wczoraj przed jego wyjazdem zdążyliśmy jeszcze pójść do kina na Krainę Lodu 2. Całkiem spoko film.

Mąż wyjechał a mi się akurat skończyła @. Przyjechać ma 15/16 grudnia, a 19. znów mam mieć @[emoji23] czyli znowu doszliśmy do perfekcji, w której mąż trafia idealnie na moj okres (w 2017 roku przyjeżdżał tak przez 7 miesięcy).

Z dobrych wieści: od początku listopada (od ataku) schudłam ok 7kg. Jeszcze chwilka i będę miała wagę, jaką miałam, gdy zaszłam w drugą ciąże i w końcu będę mogła pokazać środkowy palec ostatniemu ginekologowi, u którego byłam.

I tak dla śmiechu w te smutną niedzielę, w która trzeba się uczyć: na sto procent gościem kierowała chęć pomocy swojej dziewczynie przed okresem lub w ciąży.

IMG_0405.JPG

Miłego dnia!!!!

@młoda1994 to znowu idziemy podobnie [emoji106]

@MartaSx mój mały podobnie mało mówił i dwa ma problemy z motoryka mała, rączki musi ćwiczyć, kiedyś wgl nienawidził kolorowac po ćwiczeniach to się zmieniło. Też wiem że będzie wymagał pracy bo słuch fonetyczny ma ciężki, no np. Powiesz mu jabłko, pomarańcz, malina to powtórzy ale np. Malina, jabłko, pomarańcz itp. Ale wszystko jest do wypracowania. Zgadzam się z Tobą co do autyzmu, tymbardziej że moja siostra ma synka z autyzmem więc wiem co nieco. Niestety często za szybko ludzie zwakaja wszystko na autyzm bo to szerokie pojęcie zamiast podrazyc temat i znaleźć przyczynę.

@kolor nadzieji 3mam kciuki [emoji16]

Ja dziś 2dc, wczoraj wypad z kumpelami [emoji16] jutro muszę zadzwonić do gina po receptę i ugadac się na kiedy badania bo teraz @, i muszę spytać o cytologie bo nie pamiętam czy mi już rok nie minął bo cis mi się kołacze po głowie że ja zawsze jakoś na koniec roku robię.
Dokładnie tak choć nie wiem o co chodzi ale wszystko się zatrzymało.

@kolor nadzieji to jesteśmy już 3 razem z @młoda1994 podobnie [emoji16]

@RoseGold Ty to jesteś boska taka humorystyczna [emoji16] brawo za wagę [emoji122] i mnie rowerek stoi pierwszego dnia obilam pupę tak mnie bolało bo mega dawno nie jeździłam że kilka dni odpuściłam jeżdżenie, teraz mam już żeliwa nakładkę na siodełko ale mam @ więc też nie jeżdżę [emoji16][emoji23] ale staram się lepiej jadać i póki co nie ma 7 z przodu i trzymam się ok 67 kg (67,5; 67,7).

@RoseGold Ty to jesteś boska taka humorystyczna [emoji16] brawo za wagę [emoji122] i mnie rowerek stoi pierwszego dnia obilam pupę tak mnie bolało bo mega dawno nie jeździłam że kilka dni odpuściłam jeżdżenie, teraz mam już żeliwa nakładkę na siodełko ale mam @ więc też nie jeżdżę [emoji16][emoji23] ale staram się lepiej jadać i póki co nie ma 7 z przodu i trzymam się ok 67 kg (67,5; 67,7).
Razem raźniej [emoji3526] chociaż nie jestem sama.

reklama

Marzy mi się taka waga 67kg[emoji7] trzymam kciuki, żeby już 7 z przodu Ci nie wróciło. A sobie, żebym miała wytrwałość dojść do 67[emoji23]

Do góry