reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny, jaki polecacie termometr owulacyjny? Dopiero wchodzę w te tematy po odstawieniu antykoncepcji. Pierwszy cykl, z usg wychodzi że nie miałam owulacji, ciekawa jestem ile będę czekać na okres i kiedy wróci owu. Pozdrawiam:)

reklama
Hej Wam wieczorową porą, dopiero mam czas usiąść i odsapnąć [emoji16] powiem Wam, że już zaczęłam schizować, bo od wtorku nie czuję mojego maleństwa, a w zeszły weekend i poniedziałek pięknie dawała o sobie znać codziennie rano i wieczorem.. Niby wiem, że na początku te ruchy nie są regularne, ale głowa robi swoje i skończyło się na podsłuchu detektorem [emoji16]
Witam się w sobotnie popołudnie.

Jak miła weekend? Jak się czują zafasolkowane?

Ja jestem mega szczęśliwa, bo mój cykl trwał 27 dni i mój dzisiejszy spadek oznaczał że @ będzie tylko nie spodziewałam się że tym razem nie pozwoliła mi zbyt długo na siebie czekać[emoji846] jeszcze nigdy się tam z miesiączki nie cieszyłam jak dzisiaj. A plus taki ze jeśli przyjdzie następna @ 22.12 to ładnie mi pyknie na badania hormonalne które będę robić w pl [emoji6]

Miłego weekendu dziewczyny.
Super, że Ci się cykl reguluje [emoji6] jak to małe rzeczy cieszą! Oby wszystko u Ciebie szło już w dobrą stronę [emoji106]
U mnie weekend jak zwykle intensywnie, dziś znajomi, jutro chrzciny [emoji4] mam nadzieję, że wytrzymam w kościele i nie padnę, bo byłby wstyd [emoji85]
Dziewczyny, jaki polecacie termometr owulacyjny? Dopiero wchodzę w te tematy po odstawieniu antykoncepcji. Pierwszy cykl, z usg wychodzi że nie miałam owulacji, ciekawa jestem ile będę czekać na okres i kiedy wróci owu. Pozdrawiam:)
Ja kupiłam w aptece jakiś zwykły. Musi mieć po prostu dwa miejsca po przecinku [emoji6]

@MartaSx 11.12 będą w Poznaniu warsztaty Świadoma Mama [emoji6] może jeszcze nie słyszałaś o nich, a będziesz miała ochotę się wybrać [emoji6]

Hej Wam wieczorową porą, dopiero mam czas usiąść i odsapnąć [emoji16] powiem Wam, że już zaczęłam schizować, bo od wtorku nie czuję mojego maleństwa, a w zeszły weekend i poniedziałek pięknie dawała o sobie znać codziennie rano i wieczorem.. Niby wiem, że na początku te ruchy nie są regularne, ale głowa robi swoje i skończyło się na podsłuchu detektorem [emoji16]

Super, że Ci się cykl reguluje [emoji6] jak to małe rzeczy cieszą! Oby wszystko u Ciebie szło już w dobrą stronę [emoji106]
U mnie weekend jak zwykle intensywnie, dziś znajomi, jutro chrzciny [emoji4] mam nadzieję, że wytrzymam w kościele i nie padnę, bo byłby wstyd [emoji85]

Ja kupiłam w aptece jakiś zwykły. Musi mieć po prostu dwa miejsca po przecinku [emoji6]

@MartaSx 11.12 będą w Poznaniu warsztaty Świadoma Mama [emoji6] może jeszcze nie słyszałaś o nich, a będziesz miała ochotę się wybrać [emoji6]
Masz rację. Myślę że już postaram się brać cały czas leki żeby był regularny. Dziękuję za miłe slowa..

Życzę wytrwałości w kościele i chrztu.

@młoda1994 to znowu idziemy podobnie [emoji106]

@RoseGold to oby mąż został tam dłużej żebyś miała wreszcie łatwiej [emoji16]

@MartaSx mój mały podobnie mało mówił i dwa ma problemy z motoryka mała, rączki musi ćwiczyć, kiedyś wgl nienawidził kolorowac po ćwiczeniach to się zmieniło. Też wiem że będzie wymagał pracy bo słuch fonetyczny ma ciężki, no np. Powiesz mu jabłko, pomarańcz, malina to powtórzy ale np. Malina, jabłko, pomarańcz itp. Ale wszystko jest do wypracowania. Zgadzam się z Tobą co do autyzmu, tymbardziej że moja siostra ma synka z autyzmem więc wiem co nieco. Niestety często za szybko ludzie zwakaja wszystko na autyzm bo to szerokie pojęcie zamiast podrazyc temat i znaleźć przyczynę.

@paola425 dziękuję bardzo, oby tych cykli nie byli dużo [emoji16]

@kolor nadzieji 3mam kciuki [emoji16]

Ja dziś 2dc, wczoraj wypad z kumpelami [emoji16] jutro muszę zadzwonić do gina po receptę i ugadac się na kiedy badania bo teraz @, i muszę spytać o cytologie bo nie pamiętam czy mi już rok nie minął bo cis mi się kołacze po głowie że ja zawsze jakoś na koniec roku robię.

reklama
Dziewczyny czy mimo bóli jak na @ pojawiły się u was 2 kreski a @ nieprzyszla?
Tak, to typowy objaw początku ciąży. Ćmił mnie brzuch jak na @ i ciagle wydawało mi się, ze coś leci, wiec już po ptakach i za każdym razem byłam miłe rozczarowana, gdy okazywało się, ze nic nie poleciało jednak :p

No to super, ze masz ten detektor, bo możesz się od razu uspokoić. Myślę, ze tez sobie go sprawię (jeśli będę miała po co[emoji17]), tym bardziej po naszych doświadczeniach z młodsza córka.

Takich weekendów intensywnych zazdroszczę. U mnie jedyna weekendowa intensywność jaka może być obecna to nauka ustalania terminarza prac budowlanych hahaha jutro mam kolokwium[emoji17]
Udanej zabawy!

Taki termometr zwykły elektryczny pod pachę? Chociaż i tak będę zapominać mierzyć, wiec nie ma sensu kupować[emoji23]

Do góry