reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się, dzień dobry.

Wczoraj moja młodsza córka skończyła 5 lat. Strasznie czekała na swoje urodziny i w końcu się doczekała [emoji14] radość niesamowita :D niestety przez moj zabieg i ogólne zabieganie, w bawialni urodziny wyprawimy jej dopiero w drugiej połowie grudnia. Fajnie, bo tata tez będzie (będzie miał teraz wyjazdy po 3 tygodnie, wiec wszystko można sobie wyliczyć).
Zobacz załącznik 1048462

Moja mama pojechała dziś na zakupy, żeby kupić wnuczkom prezenty na mikołajki. Stwierdziła jednak, ze kupuje im coś pod siebie hahaha[emoji85]
Zobacz załącznik 1048466
Wy tez kochacie tańczącą lamę?[emoji23]

I jeszcze wracając do męża, który będzie teraz w domu co trzy tygodnie. Przyjedzie 14/15 grudnia i tym razem będzie ok 3 tyg. Mam bekę, bo idealnie minie się z moja owulacja hahaha[emoji85][emoji23] już nawet mnie to bardziej bawi niż smuci [emoji14]

Miłego dnia Wam życzę!
Haha mamę masz genialną! [emoji7]
Fajnie, że mąż będzie na dłużej, szkoda tylko, że się minie z owulacją [emoji53]
Najlepsze życzenia dla córeczki [emoji4]

reklama
@RoseGold sto lat dla cudnej córcia [emoji16] świetna lama, kocham takie zwierzaki zawsze mówię jak jestem zła że rzucę wszystko i wyjadę w Bieszczady hodować alpaki [emoji23][emoji23]
Fajnie że mąż będzie regularnie. Nie martw się teraz się minie ( a może owu się przesunie?) ale potem może łatwiej będzie trafić.

A cisza, cisza. Rano poszłam polazic po galerii. Potem. Wlazlam do empiku szukałam czegoś do nauki czytania dla Oliwiera. W końcu znalazłam w necie elementarz w pdf. Kurde ciężko idzie to czytanie a mi brakuje cierpliwości.
Wiem że to jie jego wina [emoji3525] nie znają wszystkich liter a sprawdziany z pisania że słuchu robią. Nie wiem jak go nauczyć. Co innego uczyć dzieciaki w pracy a co innego swoje [emoji24]

Witam się z rana.

@MartaSx jak znajdziesz ciekawy sposób to się podziel mój mały ma 4 lata a już się martwię o czytanie, tymbardziej że on późno zaczął mówić i ciągle chodzimy do logopedy i na zajęcia pedagogiczne.

A ja.. Zaczynam 1dc, mimo że starałam się podejść na spokojnie to i tak mi przykro że znowu się nie udało. Pociesza się tylko że cykl znów 28 dni więc ładnie. Zastanawiam się tylko że skoro 17,18dc test owu był pozytyw to teoretycznie plus 14 dni to cykl powinien trwać 32 dni? Czy to znaczy że owu nie było?

Witam się z rana.

@MartaSx jak znajdziesz ciekawy sposób to się podziel mój mały ma 4 lata a już się martwię o czytanie, tymbardziej że on późno zaczął mówić i ciągle chodzimy do logopedy i na zajęcia pedagogiczne.

A ja.. Zaczynam 1dc, mimo że starałam się podejść na spokojnie to i tak mi przykro że znowu się nie udało. Pociesza się tylko że cykl znów 28 dni więc ładnie. Zastanawiam się tylko że skoro 17,18dc test owu był pozytyw to teoretycznie plus 14 dni to cykl powinien trwać 32 dni? Czy to znaczy że owu nie było?
Kochana bierzemy duphaston więc nawet jeśli jest owu to i tak duphaston że tak powiem wywoła miesiączkę jeśli nie ma ciąży.

Ja termin miesiączki na jutro dzisiaj temperatura z 36.97 spadła na 36.35 więc teoretycznie spadek duży i jutro powinna być miesiączka.

@RoseGold sto lat dla cudnej córcia [emoji16] świetna lama, kocham takie zwierzaki zawsze mówię jak jestem zła że rzucę wszystko i wyjadę w Bieszczady hodować alpaki [emoji23][emoji23]
Fajnie że mąż będzie regularnie. Nie martw się teraz się minie ( a może owu się przesunie?) ale potem może łatwiej będzie trafić.
Zobaczymy jeszcze jak długo mąż będzie tak regularnie przyjeżdżać[emoji17] taka systematyczność jest tylko w Szwecji, a już mi gościu grozi, ze po nowym roku może do Holandii jechać... zobaczymy, mi pasuje ta Szwecja.

Taka agroturystyka fajna, chociaż mimo ze kocham zwierzęta, to chyba bym nie miała cierpliwości[emoji85]

A cisza, cisza. Rano poszłam polazic po galerii. Potem. Wlazlam do empiku szukałam czegoś do nauki czytania dla Oliwiera. W końcu znalazłam w necie elementarz w pdf. Kurde ciężko idzie to czytanie a mi brakuje cierpliwości.
Wiem że to jie jego wina [emoji3525] nie znają wszystkich liter a sprawdziany z pisania że słuchu robią. Nie wiem jak go nauczyć. Co innego uczyć dzieciaki w pracy a co innego swoje [emoji24]
Moja córka tez ma problemy z czytaniem[emoji53] z pisaniem tez. Obawiam się, ze przejęła po tacie wszelkie możliwe dysfunkcje mózgu[emoji85]

Witam się z rana.

Ja nawet jak wiedziałam, ze nie mogę być w ciąży (bo męża nie było i siłą rzeczy nie miało jak dość do zapłodnienia hahaha) to i tak byłam strasznie smutna, gdy @ przychodziła[emoji23] No niestety pragnienie posiadania dziecka jest tak silne, ze momentami traci się rozsądek.
A u Ciebie była naprawdę szansa, wiec zupełnie zrozumiałe jest to, ze jesteś smutna. Smutamy się razem z Tobą i trzymamy kciuki za kolejny cykl

Hmm, nic nowego nie powiem, ale najlepiej chyba poprzez zabawę. Nie ma co męczyć za bardzo tą nauką, bo tylko się zniechęci... A przecież ma jeszcze czas na ogarnięcie tego [emoji6]
Witam się z rana.

Przykro mi, to uczucie kiedy przychodzi @, a ma jej nie być jest okropne [emoji53] przytulam mocno i trzymam kciuki za kolejny cykl [emoji8]

Witam się z rana.

To u nas podobnie Oliwier odkąd skończył 1.5 roku chodziliśmy do logopedy. Skończyliśmy w tamte wakacje. On miał 4 lata i bardzo mało mówił tyle co nic. Próbowali nam wmówić autyzm. Ale ja wiem jak autystyczne dziecko funkcjonuje. Na to składa się wiele czynników i wiele zachowań. A sama mowa to jie jest autyzm. Jeździliśmy po specjalistach. Jak miał 1.5 roku mial podcinane wedzodelko pod językiem. laryngolog okazało się że ma 3 migdal. Przez to też miał ni3dosluch.
Odkąd mu wycoelismy ruszył z mowa.

reklama
Witam się w sobotnie popołudnie.

Jak miła weekend? Jak się czują zafasolkowane?

Ja jestem mega szczęśliwa, bo mój cykl trwał 27 dni i mój dzisiejszy spadek oznaczał że @ będzie tylko nie spodziewałam się że tym razem nie pozwoliła mi zbyt długo na siebie czekać[emoji846] jeszcze nigdy się tam z miesiączki nie cieszyłam jak dzisiaj. A plus taki ze jeśli przyjdzie następna @ 22.12 to ładnie mi pyknie na badania hormonalne które będę robić w pl [emoji6]

Miłego weekendu dziewczyny.

Do góry