reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Dziewczyny jaki powinien być śluz przed @?? Bo mi się wydaje że zawsze miałam bardziej sucho i nieprzezroczysty, a teraz mam dużo wodnistego przezroczystego, czy to może być skutek uboczny brania dupka??
Szczerze cholera nie pamiętam. Ale ja w ogóle mam i miałam mało śluzu.

Głowie się jak nauczyć Oliwiera czytać. Jako nauczyciel powinnam go nauczyć a tu kicha. Literuje wyraz i nie wie co przeliterowal.

Dziękuję za tak dosadne wytłumaczenie [emoji3059]
Dobrze że Wy tak wierzycie [emoji9] bo mnie to akurat powoli zaczyna bawić [emoji23]

Zauważyłam że wszystkie mamy @ mieć w podobnych terminach. U mnie termin wdg kalendarzyka na poniedziałek. Zobaczymy co będzie [emoji2960]

Czy któraś będzie testowała?

Witam się z samego rana. Jakoś spać nie umiem. Nerwy swoje robią.

Mam dzisiaj w planach siedzieć i nic nie robić. Jestem zła [emoji35][emoji35]

Mam 2-3 dni do miesiączki a jeszcze nos zatkany co mnie strasznie denerwuje [emoji23]

Miłego dnia dziewczyny[emoji3526]

A masz paragon?
Jestem zła, zdarzylo się komuś zgubić nr zlecenia w diagnostyce? Ja nie zgubiłam, ale babsztyl mi nie oddał, motala się z 20min z tymi moimi badaniami, już miałam ten nr w torebce i chciała go jeszcze raz zobaczyć, bo jej się coś nie zgadzało i mi nie oddała :/ mam nadzieje, ze da się to jakoś załatwić, badania za 300zl..

Ja bym nie lekceważyła na Twoim miejscu żadnych sygnałów. Moja siostra jak urodziła córkę to też miała problemy, była nerwowa, często płakała.. jak zasypiała to spała po 20 minut później budziła się z płaczem, z kupką też coś miała chyba nie tak ale już nie pamietam dokładnie. Siostra nachodziła się po lekarzach i za każdym razem jej mówili, że dziecko musi płakać i wszystko jest okej mimo tego ona czuła, że jest coś nie tak.. sama porobiła jej badania krwi, kału i moczu coś tam źle powychodziło..pojechała z nią do alergologra i okazało się, że ma uczulenie na wszystko praktycznie i na swoje mleko i na każde modyfikowane.. dostała jakieś specjalne dla alergikow i przeszło wszystko, dziecko nie do poznania.. a tyle miesięcy się biedna męczyła. Teraz ma 3 latka a alergie nadal ma na większość rzeczy. U Was tez może być coś na rzeczy, lepiej sprawdzić, po co dzieciątko i tez Ty masz się męczyć. Oczywiście życzę dużo zdrówka! [emoji8]
U nas było identycznie, co u Twojej siostry. Droga niesamowicie wyboista, żeby uzyskać ryczałt na specjalna mieszankę (cena bez ryczałtu 160zl za mała puszkę). Młoda tylko taka mieszankę mogła jeść do 1,5 roku. Nie mogła nawet herbaty się napić, ryżu, chleba, nic nie mogła. Przeszliśmy horror :/

Jestem zła, zdarzylo się komuś zgubić nr zlecenia w diagnostyce? Ja nie zgubiłam, ale babsztyl mi nie oddał, motala się z 20min z tymi moimi badaniami, już miałam ten nr w torebce i chciała go jeszcze raz zobaczyć, bo jej się coś nie zgadzało i mi nie oddała :/ mam nadzieje, ze da się to jakoś załatwić, badania za 300zl..
Jeśli masz paragon albo karta płaciłas, to musza wykonać Ci badania jeszcze raz za darmo, bo to z ich winy coś nie wyszło. Ja tak kiedyś musiałam powtarzać badania

Witam się, dzień dobry.

Wczoraj moja młodsza córka skończyła 5 lat. Strasznie czekała na swoje urodziny i w końcu się doczekała :p radość niesamowita :D niestety przez moj zabieg i ogólne zabieganie, w bawialni urodziny wyprawimy jej dopiero w drugiej połowie grudnia. Fajnie, bo tata tez będzie (będzie miał teraz wyjazdy po 3 tygodnie, wiec wszystko można sobie wyliczyć).
Adjustments.JPG

Moja mama pojechała dziś na zakupy, żeby kupić wnuczkom prezenty na mikołajki. Stwierdziła jednak, ze kupuje im coś pod siebie hahaha[emoji85]
IMG_0379.JPG

Wy tez kochacie tańczącą lamę?[emoji23]

I jeszcze wracając do męża, który będzie teraz w domu co trzy tygodnie. Przyjedzie 14/15 grudnia i tym razem będzie ok 3 tyg. Mam bekę, bo idealnie minie się z moja owulacja hahaha[emoji85][emoji23] już nawet mnie to bardziej bawi niż smuci :p

Miłego dnia Wam życzę!

reklama
Do góry