reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Oooo czekam na wieści i trzymam kciuki [emoji7]Ty to jesteś jak pedarda. Podziwiam Ci mi by chyba sił zabrakło. Ty masz dwójkę dzieci do tego. Ja narazie jedno jest mi łatwiej. A ja pobudka o 1. 30 obudził mnie syn wołając mamooooo. Lecę tam do niego a on z tekstem. Kocham Cie mamo [emoji23] i zasnął.

Potem pobudka o 4 i o 6.30 wstałam.

Jeśli nie ma @ trzymam kciuki. Mnie na początku ciąży też wysypalo syfy. Więc spokojnie.

Mnie bolą biodra jak śpię na bokach. Potem muszę się położyć na plecach na jakiś czas aż przejdzie zdretwienie. I muszę chyba w nocy się przeciągac bo rano mnie boki brzuch.
Rozczuliło mnie to kocham Cię w środku nocy [emoji3059]
Dziewczyny ale mam lenia. Dziś to jestem naprawdę ch***a Panią domu. Musze ogarnąć, Gary pomyc a nie mam weny. Narazie przed tv zasiadlam.

A jeszcze się nie pozalilam że autko mi padło [emoji29] akumulator zdechl, po tylu latach mógł, tylko bez autka czuje się Łysa. Ale mój m ma wieczorem kupić akumulator i naprawić ten chaniebny błąd [emoji16]
I bardzo dobrze, leż i odpoczywaj, to Twój ostatni dzień wolnego, więc Ci się należy [emoji6] gary nie uciekną
A ja mam nerwa jak mnie wku.. rwia ta księgowa od wyroku wydzwaniam do niej ze ma wysłać z3 i nic. Dziś ja zjeba. łam, nie zamierzam czekać na pieniądze znów 2 miesiące. Szlak mnie z nią trafi.
Dzis to już się wkurzyłam na maksa i powiedziałam że zadzwonię do zusu o 14 zobaczę czy to jest.
O matko, znowu musisz się prosić... No szlag by mnie trafił jakbym musiała się ciągle przypominać [emoji53]
O jejku ale maleństwo! Chociaż faktycznie chyba troszkę rośniecie [emoji6] ja takiego brzuszka nie miałam nawet przed ciąża haha [emoji5]
Czy ja wiem, czy maleństwo [emoji23] mi się duży wydaje, może dlatego że w końcu w ogóle jest widoczny [emoji16]
Na czas nieokreślony... i teraz nie wiem co mi się należy co nie gdyby jednak udało się zająć w ciążę... Tylko z tego względu zależało mi na umowie na stałe. Ale ktoras z Was mówiła że nie ma za bardzo różnicy... Ehh już sama nie wiem nie znam się na tym Daj znać już się nie mogę doczekać nowych wieści.
No ja mówiłam, że bez różnicy skoro i tak nie jest na nieokreślony, ale teraz po tym co Marta mówi to już zwątpiłam [emoji849]
Ale to jest chamstwo. Ja bym poszła się kłócić serio. Generalnie jest tak że muszą do dnia porodu Ci przedłużyć umowę jeśli by się kończyła w trakcie. A potem macierzynski i tak płaci zus. Różnica tylko taka że zus płaci dużo mniej niż pracodawca. Byś musiała poczytać ile macierzyńskiego płaci zus. Bo jak ja rodziłam 7 lat temu to było coś ok. Tysiąc złotych.
A to nie jest tak, że podstawą jest dochód za ostatnie 12 miesiecy? [emoji50] Myślałam cały czas, że skoro umowa do dnia porodu to macierzyński potem normalnie jest wyplacany.
A tysiąc to mają ci co w ogóle nie pracują [emoji848]
Coś jest na rzeczy. A kiedy idziesz do Kosacza?

Masz zdjęcie z usg?
Do niego idę za 2 tygodnie i to będą połówkowe [emoji6] fote mam, już wrzucam, ale mało co widać [emoji6]

Generalnie zaczął mi się trochę spinać brzuch, więc kazał mi brać Aspar.gin, no i prosiłam też żeby zmierzył mi szyjkę to powiedział, że szyjka już na wyczucie jest super, ale no zmierzył też i powiedział, że ma prawie 7 cm [emoji50] to jest w ogóle możliwe? [emoji16] W każdym razie śmiało mogę się brać do roboty i zacząć w końcu ćwiczyć [emoji6] no i w ogóle wszystko super, ciąża przebiega prawidłowo [emoji3059]

Wiecie co to ta czarna kropka? Nerka może, czy coś? [emoji848]
IMG_20191118_140937.jpeg

reklama
Rozczuliło mnie to kocham Cię w środku nocy [emoji3059]I bardzo dobrze, leż i odpoczywaj, to Twój ostatni dzień wolnego, więc Ci się należy [emoji6] gary nie uciekną O matko, znowu musisz się prosić... No szlag by mnie trafił jakbym musiała się ciągle przypominać [emoji53]Czy ja wiem, czy maleństwo [emoji23] mi się duży wydaje, może dlatego że w końcu w ogóle jest widoczny [emoji16]No ja mówiłam, że bez różnicy skoro i tak nie jest na nieokreślony, ale teraz po tym co Marta mówi to już zwątpiłam [emoji849]A to nie jest tak, że podstawą jest dochód za ostatnie 12 miesiecy? [emoji50] Myślałam cały czas, że skoro umowa do dnia porodu to macierzyński potem normalnie jest wyplacany.
A tysiąc to mają ci co w ogóle nie pracują [emoji848]Do niego idę za 2 tygodnie i to będą połówkowe [emoji6] fote mam, już wrzucam, ale mało co widać [emoji6]

Generalnie zaczął mi się trochę spinać brzuch, więc kazał mi brać Aspar.gin, no i prosiłam też żeby zmierzył mi szyjkę to powiedział, że szyjka już na wyczucie jest super, ale no zmierzył też i powiedział, że ma prawie 7 cm [emoji50] to jest w ogóle możliwe? [emoji16] W każdym razie śmiało mogę się brać do roboty i zacząć w końcu ćwiczyć [emoji6] no i w ogóle wszystko super, ciąża przebiega prawidłowo [emoji3059]

Wiecie co to ta czarna kropka? Nerka może, czy coś? [emoji848]Zobacz załącznik 1046911
Jeszcze mam takie, myślicie, że te dwie kreski to wargi sromowe? [emoji16]Zobacz załącznik 1046916
Nie wiem jak to jest z macierzyńskim np. po ustaniu umowy. Ja nie wiem ile ja dostanę bo biorę roczny czyli 80 %. Ale ja mam umowę na nieokreślony.

Na polowkowym na pewno Ci powie już na 200 procent. U mnie Amelka miała tak wargi.

Po moim zje.bie wysłała bo dzwoniłam do zusu.
1574086441860.jpeg

Nie wiem jak to jest z macierzyńskim np. po ustaniu umowy. Ja nie wiem ile ja dostanę bo biorę roczny czyli 80 %. Ale ja mam umowę na nieokreślony.

Na polowkowym na pewno Ci powie już na 200 procent. U mnie Amelka miała tak wargi.

Po moim zje.bie wysłała bo dzwoniłam do zusu. Zobacz załącznik 1046936
Ja chyba jutro zadzwonię do zusu i zapytam jak to jest z tym macierzyńskim [emoji848]
To teraz czekam znowu 2 tygodnie... I potem się dziwić, że czas tak zapieprza jak ja żyję od wizyty do wizyty [emoji16]
Liczę na takie samo foto na połówkowych [emoji7]
U Amelki zdj jakby od dołu jak siedzi.
A u Ciebie @paola425 mała leży przodem czy to pupa i plecy?
Nie mam pojęcia jak jest ułożona [emoji23] tak sobie snuję domysły co jest co [emoji16]

Wiecie co, dziś moje maleństwo kopnęło mnie dwa razy [emoji4] i do tego czułam jak się wierci [emoji3059] chyba wraz ze wzrostem brzucha zaczynam też ją czuć. Jutro mam wizytę o 13, nie u mojego prowadzącego, ale liczę na potwierdzenie płci [emoji16]Ale Ci współczuję z tym angielskim... Ale zarazem podziwiam, że zdecydowałaś się na kierunek po angielsku [emoji6]
Ruchy dziecka w brzuchu to jedna z najbardziej niesamowitych rzeczy na świecie :D życzę miłego delektowania się tym[emoji7]

Biedna jesteś kochana. Ale idziesz jak strzała i z wszystkim sobie pięknie dajesz rady! Daj mi trochę Twojej energii!Pięknie kochane brzuchatki wyglądacie. Napatrzec się na Was nie można [emoji3059]

U mnie pobudka o 4. Czas do pracy. Weekend minął szybko i intensywnie. Powiek szczerze że nawet nie było czasu na spanie. Dziś 23dc ale już widzę że niestety chyba znowu nici. Boobsy jak na @ do tego mega okresowy syf czyli standard u mnie. Trudno co ma być to będzie:)
Miłego!
Z chęcią podzielę się energia! A jak nie zdam tego semestru, to w ogóle będę miała nadwyżkę tej energii i mogę ja na pęczki rozdawać[emoji23]

Dalej jest szansa na dwie kreski i dalej trzymam mocno kciuki!

Oooo czekam na wieści i trzymam kciuki [emoji7]Ty to jesteś jak pedarda. Podziwiam Ci mi by chyba sił zabrakło. Ty masz dwójkę dzieci do tego. Ja narazie jedno jest mi łatwiej. A ja pobudka o 1. 30 obudził mnie syn wołając mamooooo. Lecę tam do niego a on z tekstem. Kocham Cie mamo [emoji23] i zasnął.

Potem pobudka o 4 i o 6.30 wstałam.

Jeśli nie ma @ trzymam kciuki. Mnie na początku ciąży też wysypalo syfy. Więc spokojnie.

Mnie bolą biodra jak śpię na bokach. Potem muszę się położyć na plecach na jakiś czas aż przejdzie zdretwienie. I muszę chyba w nocy się przeciągac bo rano mnie boki brzuch.
Mam pomoc od rodziców, dlatego sobie radzę. Gdyby nie oni, to bym nic nie mogła, dlatego ja z kolei podziwiam takie mamy jak Ty, które maja posprzątane, ugotowane, dzieci ubrane, a mieszkacie sami. A jeszcze poszłaś na studia. Naprawdę szacun!

Akcja z „kocham cię mamo” słodka[emoji7]

Ja miałam dziś podobna, choć wcale nie słodka.
Siedzę na zajęciach i nagle dostaje SMS od męża o treści „zadzwoń do mnie”. Wychodzę, wystraszona dzwonię, pytam co się dzieje, a mąż mi na to „nic, ustawiłem nowy dzwonek, chciałem posłuchać”. Looooooooooooool

Jeśli teraz się nie uda mam zacząć z clo. Kurczę no. To już będzie 7 cykl starań
Chyba już wystarczająco... Dziwj mnie ból jajnika tego z którego była owu. Dziś właśnie boli jak na owu. A gdzie tam była owu ! Mam nadzieję że żadne torbiele się nie tworzą. 5.06 wizyta u gin niech wszystko sprawdza. Termin @ za oo 7 dni
Ból jajnika bardzo dobrze wróży!!!

Dziewczyny ale mam lenia. Dziś to jestem naprawdę ch***a Panią domu. Musze ogarnąć, Gary pomyc a nie mam weny. Narazie przed tv zasiadlam.

A jeszcze się nie pozalilam że autko mi padło [emoji29] akumulator zdechl, po tylu latach mógł, tylko bez autka czuje się Łysa. Ale mój m ma wieczorem kupić akumulator i naprawić ten chaniebny błąd [emoji16]
Ostatni dzień wolnego (swoją droga nawet mi to szybko minęło to co dopiero Tobie pewnie), to należy Ci się leniuchowanie Kochana.

Czo te samochody tak nam padają? Ale super, ze to tylko akumulator!

A ja mam nerwa jak mnie wku.. rwia ta księgowa od wyroku wydzwaniam do niej ze ma wysłać z3 i nic. Dziś ja zjeba. łam, nie zamierzam czekać na pieniądze znów 2 miesiące. Szlak mnie z nią trafi.
Dzis to już się wkurzyłam na maksa i powiedziałam że zadzwonię do zusu o 14 zobaczę czy to jest.
No nie mów, ze znowu ta księgowa[emoji32] może ona ma jakieś problemy umysłowe czy coś?

Mnie też chyba zaraz rozwali ! Już nie może być chyba gorzej. Dostałam umowę tylko na rok! Stało się to czego się najmocniej obawialam
Słabo. W tych czasach jest rynek pracownika, wiec mądre firmy dobrych pracowników doceniają. Jak widać Twoja firma jest głupia[emoji53]

Uaktualniam moje wcześniejsze zdjęcie [emoji3590] generalnie nadal nie mam 100 % pewności, bo nie była idealnie ułożona, ale jak już dwóch mówi, że dziewczynka to musi być prawda [emoji7]Zobacz załącznik 1046901
Super, ze dziewczynka potwierdzona!!! No i super, ze wszystko jest dobrze, ze szyjka długa (nawet jeśli ma polowe tych 7cm to i tak dobrze :p ) i życzę Wam dalej takiego spokojnego rośnięcia :)

Witam się po południu.

Jedziemy właśnie z mężem po auto z wypożyczalni[emoji53] ojciec mi wypomina, ze jeżdżę jego samochodem, wiec muszę coś mieć. Tym razem padło na Nissana Micrę, ale całe szczęście w automacie[emoji111]️

Poza tym dostałam dziś @. I jakkolwiek dziwnie nie brzmi to na grupie staraniowej, to cieszę się z tego okresu[emoji23] do zabiegu powinno już nie być po nim śladu.

@fiddlee chyba nie przegapiłam żadnego Twojego postu? Pokazuj tattoo!

Rozczuliło mnie to kocham Cię w środku nocy [emoji3059]I bardzo dobrze, leż i odpoczywaj, to Twój ostatni dzień wolnego, więc Ci się należy [emoji6] gary nie uciekną O matko, znowu musisz się prosić... No szlag by mnie trafił jakbym musiała się ciągle przypominać [emoji53]Czy ja wiem, czy maleństwo [emoji23] mi się duży wydaje, może dlatego że w końcu w ogóle jest widoczny [emoji16]No ja mówiłam, że bez różnicy skoro i tak nie jest na nieokreślony, ale teraz po tym co Marta mówi to już zwątpiłam [emoji849]A to nie jest tak, że podstawą jest dochód za ostatnie 12 miesiecy? [emoji50] Myślałam cały czas, że skoro umowa do dnia porodu to macierzyński potem normalnie jest wyplacany.
A tysiąc to mają ci co w ogóle nie pracują [emoji848]Do niego idę za 2 tygodnie i to będą połówkowe [emoji6] fote mam, już wrzucam, ale mało co widać [emoji6]

Wiecie co to ta czarna kropka? Nerka może, czy coś? [emoji848]Zobacz załącznik 1046911

Kurczę szkoda, że nadal nie potwierdzone na sto procent, ale ja wierze, że jest dziewczynka! [emoji5] teraz to już byłyby jaja jakby się okazało, że jednak znowu chłopiec..musi tak zostać! [emoji3]
A co do brzuszka to Twój w porównaniu do mojego jest malutki [emoji39] tak w ogole fajnie, że zaczynasz już czuć ruchy-to jest cudowne 🥰Ja czułam codziennie tylko wieczorkiem o podobnych porach a dziś już czuje w ciągu dnia także mam nadzieje, że tak zostanie [emoji5]
IMG_1179.JPG

Witam się po południu.

Jedziemy właśnie z mężem po auto z wypożyczalni[emoji53] ojciec mi wypomina, ze jeżdżę jego samochodem, wiec muszę coś mieć. Tym razem padło na Nissana Micrę, ale całe szczęście w automacie[emoji111]️

Poza tym dostałam dziś @. I jakkolwiek dziwnie nie brzmi to na grupie staraniowej, to cieszę się z tego okresu[emoji23] do zabiegu powinno już nie być po nim śladu.

@fiddlee chyba nie przegapiłam żadnego Twojego postu? Pokazuj tattoo!
Oo pochwal się nowym autem. A co z tym waszym zepsutym?
To ja Cię podziwiam bo Ty to masz dwójkę dzieci a ja mam już samodzielnego syna no i m [emoji23] który czasem jest gorszy od dziecka [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ta księgowa to jest jeb.nieta ostro ale jeszcze 1.5 miesiąca. Bo to generalnie nie jest nasza księgowa w placówce tylko jakieś biuro rachunkowe. Ona ma kilka firm, które jej dowoza. Ale dziś to już ja zje...balam.
Kurczę szkoda, że nadal nie potwierdzone na sto procent, ale ja wierze, że jest dziewczynka! [emoji5] teraz to już byłyby jaja jakby się okazało, że jednak znowu chłopiec..musi tak zostać! [emoji3]
A co do brzuszka to Twój w porównaniu do mojego jest malutki [emoji39] tak w ogole fajnie, że zaczynasz już czuć ruchy-to jest cudowne [emoji3059]Ja czułam codziennie tylko wieczorkiem o podobnych porach a dziś już czuje w ciągu dnia także mam nadzieje, że tak zostanie [emoji5]
Zobacz załącznik 1046981
Ładnie widać już [emoji7][emoji7][emoji7]

Nikolka dawno się nie odzywała.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się po południu.

Chyba zwariuje śruba "zardzewla", "ugrzezla" i nie mogą wyjąć starego aku rozpkacze się zaraz ja chcę swoje autko [emoji29]

@RoseGold witaj w klubie ja też się cieszyłam na @ [emoji106]

A dziś przyszedł mój rowerek, niewiem czy wam mówiłam, zamówiłam żeby ruszyć się trochę. Chciałam kupić używany bo był za 100zl ale na miejscu okazało się że pan zmienił zdanie i za 300zl to wysmialam to bo za 400 niecałe mam nowiuski z czujnikami tętna a on chce mi używany "spuczniały" za 300?? Poza tym tak się nie robi wystawił za stowe to za stowe..
Jak m mi skręci to będę jeździć [emoji106]

Co do testowania ja napewo w tym tygodniu nie testuje w sb powinnam dostać @, wgl nie czuje się na ciąże a bardzo czuje się na @, także wiem że dostanę dop. Jak ewentualnie po przyszłym pon nie dostanę to zrobię test.

Do góry