reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dobry wieczór dziewczyny :)

Postaram się nadrobić Was jutro, dzisiaj nie dam rady, bo wyklarowały mi się plany na weekend - koleżanka wyprowadziła się od chłopaka i nocuje u nas do wtorku :D baaaaaardzo żałuje, ze nie mogę pic alkoholu, taka okazja mi przechodzi bokiem[emoji24]

Chciałam tylko napisać:
@młoda1994 strasznie współczuje :/ ale najważniejsze, ze wszyscy cali, a samochód to jednak tylko blacha.

@Kotmonika87 jak tam u Ciebie? Byłaś na becie?
Tak robiłam 2 krotnie wynik <0.100 A dziś po 19 dniach od owu przyszedł @

reklama
Ciekawa jestem, czemu faza lutealna tak Ci się wydłużyła. Może jednak była jakaś ciąża biochemiczna?
Nie wiem . Wątpię. Aczkolwiek kto to wie. Pozostaje mieć nadzieję na kolejne cykle
Mam niski progesteron 8
Wcześniej duża prolaktyna ale odkąd biorę leki spadła na 6.5
Nowy cykl mam nadzieję nowe wizje

Dobry wieczór dziewczyny :)

Postaram się nadrobić Was jutro, dzisiaj nie dam rady, bo wyklarowały mi się plany na weekend - koleżanka wyprowadziła się od chłopaka i nocuje u nas do wtorku :D baaaaaardzo żałuje, ze nie mogę pic alkoholu, taka okazja mi przechodzi bokiem[emoji24]

Chciałam tylko napisać:
@młoda1994 strasznie współczuje :/ ale najważniejsze, ze wszyscy cali, a samochód to jednak tylko blacha.

@Kotmonika87 jak tam u Ciebie? Byłaś na becie?
No samochód pójdzie na szrot i przy najbliższych latach nie chce słyszeć o żadnym samochodzie. Cały dzień do dupy w nerwach stresie. Nie dla mnie takie wrażenia dnia a zwłaszcza na weekend.

Co to boobsów to bardzo życzę Ci, żeby to zwiastowało ciążę :D
Moja znajoma kupiła golfa za 120tys w tym roku... nie polecam. No gdzie takie małe auto za tyle pieniędzy..
Woooooooooooow chciałabym taki [emoji1]

Powiem Ci, ze ja teraz jeżdżę Dacią Logan mojego taty. Lepiej mi się jeździ nią niż tą Skodą z wypożyczalni, ale nieeee. Nie wiem jak Duster, na pewnym etapie myślałam o tym samochodzie, ale nie mogłam znaleźć w necie opcji z automatyczna skrzynia biegów, wiec odpuściłam.

I generalnie autem tez mnie mąż dziś wku*wił. Zarezerwowany mamy dokładnie ten samochód ze zdjęcia, ale no drogo wychodzi. I mąż na moja prośbę, żeby pomyślał o czymś budżetowym, powysyłał mi same Golfy i Polowki GTI i Civic Type R. Serio? Witki mi opadły po raz kolejny. Kto normalny kupuje VW Polo za 120tys[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] no i to są daleko niebudżetowe auta
Zobacz załącznik 1045145

A ja się przelecę jutro do Toyoty i Skody, zobaczymy co mi zaoferują.
Kurczę nie wiem co jest, brzuch bolał łącznie z krzyżem 2-3dni. 2 dni przerwy i dzisiaj znów boli. Odstawilam dupka bo testy snieznobiale. A boobsy dalej sflaczale jak nigdy, nawet sutki normalne i nie bolą. I bądź tu mądry człowieku..

Cześć dziewczyny, u nas w końcu wyszło słońce, niedługo lecę z psem na spacer, w końcu! Po tych dwóch deszczowych dniach znowu chce się żyć [emoji16] muszę jeszcze dziś ogarnąć zakupy, bo w sobotę mam gościNo i właśnie jak czytam opinie tego typu to odechciewa mi się tego szpitala... Masakra. Na jakim oddziale leżałaś?O wow [emoji50] zatkało mnie, nie wiem co powiedzieć [emoji16][emoji7]
Testowałaś dziś? Dokładnie, wszyscy faceci tacy sami [emoji16] tylko w filmach jest inaczej [emoji23]Nie sądziłam, że można tak odpicować szafkę z kartonów [emoji50] meeega! Czekam na efekt u Ciebie [emoji4]

@adzik @Isasza4444 dziewczyny podoba mi się Wasze nowe podejście [emoji7] jak głowa myśli pozytywnie to reszta też się udaje! Trzymam kciuki [emoji110]
Samochód jak każdy inny, dla mnie to puszka bo niby z tylu kanapa A dziecka nawet nie posadzisz. [emoji16] testowałam i wczoraj i dziś i biało.. dzisiaj idę zrobić tatuaż na 16 ;) także no..

Witam się i ja, myślałam, że Was nie nadrobie [emoji14] robiłam wczoraj testy i dzisiaj rano ale biel aż bije po oczach. Zrobiłam wczoraj trasę do rodzicow, całkiem spoko się jechało - Ale już mam stres przed jutrzejszym powrotem.

Hejka ruszam do położnej.

@RoseGold generalnie w 1-3 są oceny opisowe. Tak powinno być ale u nas ta kretynka wystawia oceny i uwaga to jest hit po angielsku. Np Oli ma A-, A!, ma oceny z matmy, polskiego, angielskiego i religii. Gdzie ocen nie powinno być.

I co do wczorajszej akcji m sprawdził i o 9 był alarm włączony w sensie budzik. Ale to nie powód żeby się na dziecko wydzierac jak to nie zależne od niego.
U nas wystawia babka oceny normalnie i moje dziecko ma z polskiego ogólnie 4, bo ma mnóstwo trójek. Nie jestem przewrażliwiona matka i uważam, że jeśli dzieci maja mieć oceny to niech mają, ale zasady to zasady. Po co są ustalenia, ze ocen nie ma, skoro i tak się do tego nie stosują?

Mam jutro imprezę urodzinową męża, tort zamówiony, ciasto na szybko machne od rana i myślę nad kolacją. Ale chyba zrobię sałatkę z makaronu, bagietki z pastą z jajek i pora, no i kurczaka z piekarnika [emoji848] myślicie, że wystarczy? [emoji16]
Życzę udanej imprezy! [emoji1]

Właśnie wyszłam od położnej super kobieta. Młoda sama ma 3 dzieci. Posłuchał serduszka. Zrobiła wywiad. Zmierzył mi obwód brzucha 103 cm masakra. Dała mi ładna teczkę kilka próbek. Kazała przyjść w 37 tc napiszemy plan porodu. Ona jest z polnej ale rodzic tam odradza [emoji23] tak powiedziała. Żałuję że za pierwszym razem tam nie trafiłam do niej.
I siedzę teraz w galerii plaża ho za 30 minut idę po Olisia i mi się nie opłaca iść do domu. Wleze do smyka może mają jakieś przeceny na koszulki dla Olisia.

A i co ki się przypomniało że mam powoedziec w szpitalu żeby dziecka nie kompali. Bo do 5 doby po porodzie się nie kąpię. I odrazu maja mi go do cycka przysttawic. Bo to był błąd że oni Oliwiera dali mi na 2 dobę dopiero. I że mam się nie nastawić że się nie uda karmić.

A ten masaż krocza to nie wiem jak robić, dziwnie mi się to kojarzy [emoji23]
Fajnie, ze trafiłaś na super położną [emoji1] człowiek czuje się bezpieczniej, kiedy ma kogoś zaufanego.

Co do kąpieli, to tez słyszałam, ze nie należy tego robić przez kilka dni. Mi dzieci tylko opłukiwali.

Ostatnia edycja:
Moja znajoma kupiła golfa za 120tys w tym roku... nie polecam. No gdzie takie małe auto za tyle pieniędzy.. Kurczę nie wiem co jest, brzuch bolał łącznie z krzyżem 2-3dni. 2 dni przerwy i dzisiaj znów boli. Odstawilam dupka bo testy snieznobiale. A boobsy dalej sflaczale jak nigdy, nawet sutki normalne i nie bolą. I bądź tu mądry człowieku..
Szczerze mówiąc ja na Volkswageny w ogóle nie patrzyłam, bo wg mnie ceny maja chore. Jakbym miala wydać na auto 200tys (Passat np) to wolałabym audi czy mercedesa.

Byłam w toyocie i skodzie i toyote odrzuciłam na starcie, bo finansowanie maja chore, strasznie drogo miesięcznie wychodzi. A w Skodzie zakochałam się z Kodiaqu. I cena miesięczna i ogólnie auto spoko. Naprawdę bardzo mnie przekonał do siebie. Ale męża nie :/ i na razie stanęło na tym, ze jeśli w ogóle kupujemy samochód, to zostaje mercedes CLA. Ale jestem sceptyczna, wiec wstrzymuje nas z ostateczna decyzja.

U mnie piersi tez dziwne, prawa dalej mnie trochę boli, lewa niby tez, ale zupełnie bez szału.

Samochód jak każdy inny, dla mnie to puszka bo niby z tylu kanapa A dziecka nawet nie posadzisz. [emoji16] testowałam i wczoraj i dziś i biało.. dzisiaj idę zrobić tatuaż na 16 ;) także no..
Co tatuujesz? Pochwal się :D idziesz gdzieś tutaj?

Witam się i ja, myślałam, że Was nie nadrobie [emoji14] robiłam wczoraj testy i dzisiaj rano ale biel aż bije po oczach. Zrobiłam wczoraj trasę do rodzicow, całkiem spoko się jechało - Ale już mam stres przed jutrzejszym powrotem.
Dasz radę :D ja ostatnio codziennie przechodzę stres przed wbijaniem się na główna (tu w Przybiernowie w ogóle nam cały wyjazd pozmieniali), boje się, żeby mi auto nie zgasło[emoji23] ale na razie bez przygód.

reklama
Witam się i ja w sobotnie popołudnie.

Dzisiaj już lepszy chumor. Właśnie wróciłam do domu z zakupów. Wczorajszą laweta 280 euro ale policjant powiedział że auto jest ogólnie sprawne to na szrot i 200 euro powinni nam za niego dać. Także kosztu się zwrócą. Na szczęście tłumacz od nas nic nie wziol bo powiedział że ta sytuacja była losowa i trzeba pomóc. Ale żeby się odwdzięczyć to mąż im powieści żyrandol zrobi koło w samochodzie wymieni gumolit i jutro mają przyjść na kawę i ciacho także będę dzisiaj piekła.

Nadrobię was później, bo teraz z bytnio nie mam czasu.

Miłego weekendu życzę.

Paola udanej imprezy życzę.

Do góry