reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Haha dziewczyny czy 3 dpo mogą być już jakieś objawy ? Oh mam taki apetyt wszystko bym zjadła!
Żartuje oczywiście wiem że nie. Mój organizm dawno porzucił dietę (A tak dobrze mi szło) i wszedł chyba w przygotowywaniu się na okres zimowy [emoji85]
3 dni to trochę szybko, ale czemu nie [emoji6] u mnie tak z tydzień po załączyło się ssanie i konieczność jedzenia śniadania. Wcześniej jakoś o to nie dbałam i jadłam ok 10, a jak się udało to musiałam po przyjeździe do pracy bułę wsunąć i to nie zwykłą, a na bogato [emoji16]

reklama
Kurczę, a myślisz, że to kwestia oddziału gdzie się trafi? Jedna moja znajoma była na PG4, a druga nie wiem, muszę się dopytać.
Najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok. Jak Wam życie leci? Pewnie mały już całkowicie oswoił się z nowym otoczeniem [emoji4]
Dla mnie pg3 różniło się od pg4 tylko tym, że położne na 4 były milsze. Lekarze równie ignorujący pytania o stan zdrowia na obu oddziałach. Może to kwestia mojego prowadzącego, że z konkurencyjnego szpitala bo niektóre dziewczyny bardzo sobie chwaliły wszystko. Maluch jest zdrowy, trochę wybredny przy jedzeniu ale dajemy radę. Już się oswoił, wszyscy przy nim skaczą:p za tydzień skończy pierwszy miesiąc

Haha dziewczyny czy 3 dpo mogą być już jakieś objawy ? Oh mam taki apetyt wszystko bym zjadła!
Żartuje oczywiście wiem że nie. Mój organizm dawno porzucił dietę (A tak dobrze mi szło) i wszedł chyba w przygotowywaniu się na okres zimowy [emoji85]

Hm m ja cały rok jestem na przygotowaniach na zimę [emoji23]
I to nieustanny rolercoster odchudza się, podrzucam dietę, wracam, zaczynam jeszcze raz [emoji106]

Dziewczyny najlepsza moja dieta jak dotąd to dieta po ataku woreczka[emoji23] serio żadnej innej tak nie respektowałam[emoji16] już 5 kg na minusie[emoji111]️
Ale nie polecam[emoji23]

Pomiędzy atakiem a operacja nie trzymałas diety?

Nieeee [emoji23] jak miałam atak jechałam na IP i dawali mi jakiś zastrzyk i kroplówkę i tak przestawało bolec . Do następnego ciężkiego obiadu typu schabowy smażony w panierce i kapusta zasmażana . Ale tylko w sumie to na mnie działało tak ze bolało mnie . Resztę normalnie jadłam a jak coś zaczynało bolec to no spa i tyle

Nieeee [emoji23] jak miałam atak jechałam na IP i dawali mi jakiś zastrzyk i kroplówkę i tak przestawało bolec . Do następnego ciężkiego obiadu typu schabowy smażony w panierce i kapusta zasmażana . Ale tylko w sumie to na mnie działało tak ze bolało mnie . Resztę normalnie jadłam a jak coś zaczynało bolec to no spa i tyle

Nie mam tyle odwagi :p No ale ja mam tez duże te kamienie i zlogi i tak naprawdę mnie teraz boli cały czas. Mam takie uczucie, jakby mnie ktoś pobił. Nie boli mnie niestrawność, tylko cały bok fizycznie

Nie mam tyle odwagi :p No ale ja mam tez duże te kamienie i zlogi i tak naprawdę mnie teraz boli cały czas. Mam takie uczucie, jakby mnie ktoś pobił. Nie boli mnie niestrawność, tylko cały bok fizycznie

A to już bardziej zaawansowane jest. Ja miałam pare złogów ale uprzykrzaly mi życie tylko po jedzeniu i to myśle ze właśnie takim weekendowym niezdrowym

Hejka ruszam do położnej.

@RoseGold generalnie w 1-3 są oceny opisowe. Tak powinno być ale u nas ta kretynka wystawia oceny i uwaga to jest hit po angielsku. Np Oli ma A-, A!, ma oceny z matmy, polskiego, angielskiego i religii. Gdzie ocen nie powinno być.

I co do wczorajszej akcji m sprawdził i o 9 był alarm włączony w sensie budzik. Ale to nie powód żeby się na dziecko wydzierac jak to nie zależne od niego.

reklama
Dla mnie pg3 różniło się od pg4 tylko tym, że położne na 4 były milsze. Lekarze równie ignorujący pytania o stan zdrowia na obu oddziałach. Może to kwestia mojego prowadzącego, że z konkurencyjnego szpitala bo niektóre dziewczyny bardzo sobie chwaliły wszystko. Maluch jest zdrowy, trochę wybredny przy jedzeniu ale dajemy radę. Już się oswoił, wszyscy przy nim skaczą:p za tydzień skończy pierwszy miesiąc
Mega Ci współczuję tych przeżyć w szpitalu... Dobrze, że masz to już za sobą...
I niesamowicie, że mały zaraz miesiąc będzie miał, no szok [emoji16]
Hejka ruszam do położnej.

@RoseGold generalnie w 1-3 są oceny opisowe. Tak powinno być ale u nas ta kretynka wystawia oceny i uwaga to jest hit po angielsku. Np Oli ma A-, A!, ma oceny z matmy, polskiego, angielskiego i religii. Gdzie ocen nie powinno być.

I co do wczorajszej akcji m sprawdził i o 9 był alarm włączony w sensie budzik. Ale to nie powód żeby się na dziecko wydzierac jak to nie zależne od niego.
Ja to kojarzę, że w 1-3 to były zawsze jakieś słoneczka, chmurki itp. [emoji16]
A z zegarkiem niezła akcja... Ale no kurde mogła po prostu zwrócić mu uwagę, pomóc wyłączyć i po sprawie. Wiadomo, że jakby to się zdarzało codziennie to idzie się wkurzyć, ale nie pierwszy raz i taka afera [emoji50]

Do góry