reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny doradzcie. 10 ostatnich dni cyklu mam brać dupka. Ale ostatnio mam tak dziwne cykle ze nie wiem kiedy zacząć. Myślicie że od 20dc przy cyklach 29 dniowych będzie ok ? To będzie 4 dzień po owu. Czy lepiej zacząć od 19 brać. W sumie już jestem po owu raczej na pewno więc nic nie przyblokuje
Dupfaston nie blokuje owu pod warunkiem że bierzesz dawke nie więcej niż 20mg dziennie lub mniej. Ja zażywam dupka od 26 do 25dc i okres przychodzi na 30dc.

reklama
Mnie wkurzyli w labo ostro bo nie dość ze od 7:30 pobierają to pojechałam godzinę wcześniej zeby być pierwsza bo praca od 7 [emoji23] zeby za dużo się nie spóźnić . Jak przyszła 7:30 i miałam wejść pierwsza to nagle jakaś starsza pani weszła bo ona po operacji itd, po niej jakiś chłopiec miał badanie . Byłam wkurzona ale myśle ze PRL aż tak szybko by nie poszła w górę . W innym labo norma do 24 i miałam ostatni wynik 19. Z wyspaniem jest problem ale.. wtedy tez byłam niewyspana Z tym ze brałam castagnus dwa miechy. Dzisiaj mam rezonans przysadki ale wynik chyba będzie u endo. Raczej nic się nie dowiem dzisiaj . Zaczynam brać castagnusa zeby w razie czego już PRL trochę opadła do IUI

Ja wszystko rozumiem, ze małe dzieci nie powinny za długo siedzieć w laboratorium, które jest wylęgarnią zarazków, ja rozumiem ze starszej pani ciężko jest poczekać w kolejce, ale dlaczego później człowiek, który specjalnie przyjechał do labo wcześniej, musi kwitnąć dodatkowa godzinę[emoji37] ja miewam tak z moczem dziecka. Kolejki zazwyczaj nie ma, ale zdarzają się takie dni, ze mimo dwóch osób przede mną, wchodzę po godzinie, bo co chwile, ktoś się wkręca, gdyż „on tylko na chwilę”, „on bez kolejki bo coś tam”, „on bardziej musi” itd. Po czym nadchodzi moja kolej, wchodzę i babka pyta mnie, o której mocz pobrany. Mówię zgodnie z prawda, ze 2h temu. A ta zaczyna jojczyć, ze o Boże to długo i ona to nie wie, czy to nie za długo. No ku*wa, skoro musiałam przepuścić w kolejce pół województwa, to logiczne, ze próbka świeża nie będzie[emoji35]

Powiem Wam, ze termin @ mam za 7 dni, piersi dalej nie bolą, ale za to dzisiaj chodzę tak wk*rwiona, ze nie zdziwiłabym się, jakby mi jednak okres przyszedł wcześniej. Mam takiego typowego przedmiesiączkowego wku*wa[emoji23]

Tak owu monitorowana usg miałam 27 wieczorem starania 28 i 29 w piatek test z krwi pozytyw
sobotę beta ujemna w piatek powinnam mieć okres ale nadało nie ma

Faza lutealna powinna być w każdym miesiącu taka sama, wiec skoro wiesz, ze powinnaś dostać @ i jej nie ma, to coś musi być na rzeczy. Trzymam kciuki za jutrzejsza betę :)

reklama
Ja wszystko rozumiem, ze małe dzieci nie powinny za długo siedzieć w laboratorium, które jest wylęgarnią zarazków, ja rozumiem ze starszej pani ciężko jest poczekać w kolejce, ale dlaczego później człowiek, który specjalnie przyjechał do labo wcześniej, musi kwitnąć dodatkowa godzinę[emoji37] ja miewam tak z moczem dziecka. Kolejki zazwyczaj nie ma, ale zdarzają się takie dni, ze mimo dwóch osób przede mną, wchodzę po godzinie, bo co chwile, ktoś się wkręca, gdyż „on tylko na chwilę”, „on bez kolejki bo coś tam”, „on bardziej musi” itd. Po czym nadchodzi moja kolej, wchodzę i babka pyta mnie, o której mocz pobrany. Mówię zgodnie z prawda, ze 2h temu. A ta zaczyna jojczyć, ze o Boże to długo i ona to nie wie, czy to nie za długo. No ku*wa, skoro musiałam przepuścić w kolejce pół województwa, to logiczne, ze próbka świeża nie będzie[emoji35]

No masakra japiernicze , każdy tylko chce o coś zapytać a ten tylko wyniki a ten coś tam. Teraz siedzę i czekam na rezonans i jest prawie 2 h opóźnienia japier.. żałuje ze robię na NFZ bo nie dość ze od czerwca czekałam na badanie to teraz opóźnienie takie ze głowa mała

Do góry