reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
@MartaSx
U nas będzie Helenka, chciałam żeby miała jeszcze drugie imię tak jak ja i każda z sióstr, ale nikomu oprócz mnie się nie podoba więc się zastanowię.
Miała być Helena Wanda.

Piękny masz ten brzuszek już [emoji7] wiem że to męczące ale chciałabym już taki.

Paola, Olineekg ja to wam zazdroszczę tego dobrego samopoczucia [emoji85] ja się czuję tragicznie, brzuch jak chodzę to twardnieje więc wyprawa w sobotę do ikei była najglupszym pomysłem świata. Śpię do 13/14 po południu i całe dnie leżę.
Chciałabym żeby był już kwiecień haha

A wózki już wybrane? My pojechaliśmy do świata dziecka i zakochalismy się w mutsy nio adventure w butelkowo zielonym kolorze, wózek będzie prezentem od moich rodziców prawdopodobnie (nie chciałam tak ale oni twierdzą że każdemu z wnuków będą tak kupować i to prezent dla dziecka a nie dla nas [emoji2368][emoji23]) ale mamie też się podoba więc to nam odejdzie.
Kupiłam małej komode do salonu i już ubranka poukładane. Wrzucę wam zdjęcia co mam.. Obiecałam a jak zawsze zawaliłam [emoji85]

Co do łóżeczka to my na ten moment kupujemy tylko turystyczne do salonu, mama doradzila mi (myślę że mądrze) żebym najpierw zobaczyła czy mała będzie spała sama a nie kupowała 2 łóżeczka bez sensu bo żadne z jej dzieci w łóżeczku spać nie chciało. Nie słucham wszystkich wokół ale moja mama akurat jest dla mnie autorytetem jeśli chodzi o dzieci więc dużo mi pomaga, zresztą jest młoda babcia i na czasie bo ma dopiero 42 lata :D

Jak mała będzie spała w łóżeczku to dopiero kupimy drugie do sypialni bo przez pierwsze 2-3 tygodnie chcemy spać z nią w salonie, sypialnie mam na piętrze strome schody i nie widzę tego jakoś od początku
Screenshot_20191110-131503.jpeg
Screenshot_20191107-154151.jpeg

Załączniki

• Screenshot_20191108-012713.jpeg
    Screenshot_20191108-012713.jpeg
    36 KB · Wyświetleń: 60
@MartaSx
U nas będzie Helenka, chciałam żeby miała jeszcze drugie imię tak jak ja i każda z sióstr, ale nikomu oprócz mnie się nie podoba więc się zastanowię.
Miała być Helena Wanda.

Piękny masz ten brzuszek już [emoji7] wiem że to męczące ale chciałabym już taki.

Paola, Olineekg ja to wam zazdroszczę tego dobrego samopoczucia [emoji85] ja się czuję tragicznie, brzuch jak chodzę to twardnieje więc wyprawa w sobotę do ikei była najglupszym pomysłem świata. Śpię do 13/14 po południu i całe dnie leżę.
Chciałabym żeby był już kwiecień haha

A wózki już wybrane? My pojechaliśmy do świata dziecka i zakochalismy się w mutsy nio adventure w butelkowo zielonym kolorze, wózek będzie prezentem od moich rodziców prawdopodobnie (nie chciałam tak ale oni twierdzą że każdemu z wnuków będą tak kupować i to prezent dla dziecka a nie dla nas [emoji2368][emoji23]) ale mamie też się podoba więc to nam odejdzie.
Kupiłam małej komode do salonu i już ubranka poukładane. Wrzucę wam zdjęcia co mam.. Obiecałam a jak zawsze zawaliłam [emoji85]

Co do łóżeczka to my na ten moment kupujemy tylko turystyczne do salonu, mama doradzila mi (myślę że mądrze) żebym najpierw zobaczyła czy mała będzie spała sama a nie kupowała 2 łóżeczka bez sensu bo żadne z jej dzieci w łóżeczku spać nie chciało. Nie słucham wszystkich wokół ale moja mama akurat jest dla mnie autorytetem jeśli chodzi o dzieci więc dużo mi pomaga, zresztą jest młoda babcia i na czasie bo ma dopiero 42 lata :D

Jak mała będzie spała w łóżeczku to dopiero kupimy drugie do sypialni bo przez pierwsze 2-3 tygodnie chcemy spać z nią w salonie, sypialnie mam na piętrze strome schody i nie widzę tego jakoś od początkuZobacz załącznik 1044665Zobacz załącznik 1044667
Jakoś nie mam weny na pisanie dziś. Zła jestem na M bo ciągle nadgodziny bierze i jutro i pojutrze śpi w hotelu bo ma daleko kontrolę. A ja wizytę mam jutro na 17. 30 i nie dość że tluc się muszę tramwajem i autobusem przez zakorkowane Poznań to jeszcze do Olisia musi przyjść koleżanka. Bo jie chce go ze sobą targac w deszczu i tym zimnie.

Ja wózek już dawno kupiłam bebetto Pascal 3w1 za 300zl i łóżeczko z olx za 50zl. Wszystko już mam i dla dziecka i dla siebie.

Mama mi porzyczyla swój płaszcz zimowy bo jest grubsza ode mnie. Tak na zimę ale wyglądam w nim na maksa chu.. jowo. Jutro wam zrobię zdjęcie i sami ocenicie.
W czwartek się spakuje do szpitala już. Czuję że urodze wcześniej bo ciągle mnie coś boli.

Dzisiaj zus mi przelał kasę ale muszę 520 zł zapłacić za studia za dwa miesiące bo inaczej będą odsetki i nie dostanę karty do wpisów.

@adzik ja chyba z badaniami zahacze o psychiatre odrazu [emoji23][emoji23]

@RoseGold nosz dostała bym wk***a, też tego nie kumam to po co kolejka. U nas to samo. Ja wszystko rozumiem ale są pewne granice uprzejmości.

@młoda1994 to ja mam 20 mg bo 2x1.

@Kotmonika87 ja tam czuje 2 kreseczki [emoji16] czekam na wieści i życzę jak najlepiej [emoji106]

@Aneczka85_01 współczuję, te opóźnienia i kolejki są żenujące, jakby tyle mcy czekania na wizytę nie było wystarczające.

@Olineekg szkoda wielka że tak facet podszedł, ja wiem ze my jesteśmy dla dr każda kolejna pacjentka, ale dr jest dla pacjentki że tak powiem jedynym i chciałaby zostać potraktowana conajmniej uważnie. Dobrze ze kolejna wizyta za 2 tyg.

Ja dziś 18dc, test owu znowu pozytyw, powtórzyłam wieczorem też pozytyw. Zastanawiam się czemu wczoraj wieczorem nie był negatyw skoro wcześniej był pozytyw [emoji2369] dziś nam się nie udało z m złapać, ale planuje nadrobić to jutro skoro dziś jeszcze pozytywy to może nie jest źle, dziwi mnie tylko że to tak późno. No będzie co ma być muszę odzyskać równowagę i spokój [emoji16] póki co 3ci dzień dupek

@adzik ja chyba z badaniami zahacze o psychiatre odrazu [emoji23][emoji23]

@RoseGold nosz dostała bym wk***a, też tego nie kumam to po co kolejka. U nas to samo. Ja wszystko rozumiem ale są pewne granice uprzejmości.

@młoda1994 to ja mam 20 mg bo 2x1.

@Kotmonika87 ja tam czuje 2 kreseczki [emoji16] czekam na wieści i życzę jak najlepiej [emoji106]

@Aneczka85_01 współczuję, te opóźnienia i kolejki są żenujące, jakby tyle mcy czekania na wizytę nie było wystarczające.

@Olineekg szkoda wielka że tak facet podszedł, ja wiem ze my jesteśmy dla dr każda kolejna pacjentka, ale dr jest dla pacjentki że tak powiem jedynym i chciałaby zostać potraktowana conajmniej uważnie. Dobrze ze kolejna wizyta za 2 tyg.

Ja dziś 18dc, test owu znowu pozytyw, powtórzyłam wieczorem też pozytyw. Zastanawiam się czemu wczoraj wieczorem nie był negatyw skoro wcześniej był pozytyw [emoji2369] dziś nam się nie udało z m złapać, ale planuje nadrobić to jutro skoro dziś jeszcze pozytywy to może nie jest źle, dziwi mnie tylko że to tak późno. No będzie co ma być muszę odzyskać równowagę i spokój [emoji16] póki co 3ci dzień dupek
Tylko jak wychodzi pozytyw to już się testów nie robi. Po pierwszym pozytywnie owu będzie w ciągu chyba 24 do 32 godzin nie pamiętam dokładnie. Nam się udało dzień po pozytywnym teście owu

@nikolka1203 super [emoji16] bardzo ładny wózek ja planuje używany. To Ty tam się nie forsuj tylko odpoczywaj.

@MartaSx ja też chcę używane i to i to, jak wyjdzie to zobaczymy [emoji2956] co do płaszcza ja w ciąży z synem miałam pkasz po grubsze szwagierce, wyglądałam jak ciężarna wsiora ale szkoda mi było na 2 miesiące kupować nowy jak potem będzie za duży ( gdybym wtedy wiedziała że z roku na rok moja waga będzie większa to bym kupiła [emoji23][emoji23]).
Rizumiem nerwa na m, bo ja wl mam to samo, on ciągle w pracy a zazwyczaj logistyka i wszystko na mojej głowie [emoji2369]

Tylko jak wychodzi pozytyw to już się testów nie robi. Po pierwszym pozytywnie owu będzie w ciągu chyba 24 do 32 godzin nie pamiętam dokładnie. Nam się udało dzień po pozytywnym teście owu
Aaa właśnie ja myslapam że mam dalej robić aż będzie negatyw żeby było widać spadek, to chyba przekombinowalam, ale 1szy raz w życiu mam owu pozytyw [emoji2960]
Także wczoraj po południu pozytyw, wieczorem negatyw(2kreska była ale bledsza), dziś po południu i wieczorem oba pozytywy. To od jutra już wgl nie robić?

Cześć Wam! Widzę, że też się wkurzacie dziś.. to tak jak ja. Z kolejkami w labo to jest masakra, takiego samego zdania jestem i tez mnie to wkurza niesamowicie jak każdy tylko na chwile albo tylko po wynik [emoji35] nie rozumiem, po coś ta kolejka jest..No ale to się juz chyba nie zmieni i chyba wszędzie tak jest.
Ja dziś miałam wizytę u lekarza po trzech tygodniach w końcu! I wiecie co? Nawet usg mi nie zrobił, pierwszy raz się spotkałam z taką wizytą [emoji35][emoji35][emoji35] jestem taka zła.. tyle czekałam na tą wizytę. Jakiś zły humor miał dziś w ogole, chyba dlatego, ze był w pracy pierwszy dzień po urlopie i chyba w ogole za dużo pacjentów miał i chciał jak najszybciej odbębnić. Wypisał L4, kazał się zważyć i zmierzyć ciśnienie i dziękuje do widzenia. Pociesza mnie tylko fakt, że następna wizyta za dwa tygodnie. Szkoda gadać.
Czekam na Wasze wyniki bety! I trzymam kciuki za wszystkie [emoji5] miłego wieczoru!
Przykro mi, ze się rozczarowałaś[emoji17] ale ogólnie Cię zbadał?
Z USG to jest tak, ze wielu lekarzy nie robi tego badania na każdej wizycie, bo po prostu nie ma to sensu. Nawet są głosy, ze nie znamy tak naprawdę wpływu USG na dziecko. Jakbyś poszła do innego lekarza, to tez raz usg będzie raz nie, wiec spokojnie, może zrobi na następnej wizycie, a może na jeszcze kolejnej.

reklama
Do góry