reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A ja dziewczyny zaraz oszaleje . Już miałam prolaktyne w normie i teraz w 2 dc zrobiłam badanie i uwaga ale jest ponad normę . No ku... za tydzień mam endo i gin w klinice ale to właśnie będzie monitoring do IUI a ja mam tak wysoka PRL. Fakt nie wyspalam się ale to chyba aż taka wysoka nie powinna być . Wynik 575 przy normie do 496.
Wiesz co niewiem ale jak ja kiedyś miałam badana prolaktyne to pani w labo pow że mam być wyspana, mało wysiłku i się w labo wgl nie ruszać po tej tabletce. Hitem było gdy spytałam czy mogę iść do ojca na oddział ( akurat wtedy leżał w tym szpitalu co mam labo) a pani "tak tylko proszę się nie ruszać"??!! Ale wywnioskowalam z tego że te wyniki prolaktyny to takie delikutasne. Także 3nam kciuki żeby było ok

reklama
Wiesz co niewiem ale jak ja kiedyś miałam badana prolaktyne to pani w labo pow że mam być wyspana, mało wysiłku i się w labo wgl nie ruszać po tej tabletce. Hitem było gdy spytałam czy mogę iść do ojca na oddział ( akurat wtedy leżał w tym szpitalu co mam labo) a pani "tak tylko proszę się nie ruszać"??!! Ale wywnioskowalam z tego że te wyniki prolaktyny to takie delikutasne. Także 3nam kciuki żeby było ok

Mnie wkurzyli w labo ostro bo nie dość ze od 7:30 pobierają to pojechałam godzinę wcześniej zeby być pierwsza bo praca od 7 [emoji23] zeby za dużo się nie spóźnić . Jak przyszła 7:30 i miałam wejść pierwsza to nagle jakaś starsza pani weszła bo ona po operacji itd, po niej jakiś chłopiec miał badanie . Byłam wkurzona ale myśle ze PRL aż tak szybko by nie poszła w górę . W innym labo norma do 24 i miałam ostatni wynik 19. Z wyspaniem jest problem ale.. wtedy tez byłam niewyspana Z tym ze brałam castagnus dwa miechy. Dzisiaj mam rezonans przysadki ale wynik chyba będzie u endo. Raczej nic się nie dowiem dzisiaj . Zaczynam brać castagnusa zeby w razie czego już PRL trochę opadła do IUI

Mnie wkurzyli w labo ostro bo nie dość ze od 7:30 pobierają to pojechałam godzinę wcześniej zeby być pierwsza bo praca od 7 [emoji23] zeby za dużo się nie spóźnić . Jak przyszła 7:30 i miałam wejść pierwsza to nagle jakaś starsza pani weszła bo ona po operacji itd, po niej jakiś chłopiec miał badanie . Byłam wkurzona ale myśle ze PRL aż tak szybko by nie poszła w górę . W innym labo norma do 24 i miałam ostatni wynik 19. Z wyspaniem jest problem ale.. wtedy tez byłam niewyspana Z tym ze brałam castagnus dwa miechy. Dzisiaj mam rezonans przysadki ale wynik chyba będzie u endo. Raczej nic się nie dowiem dzisiaj . Zaczynam brać castagnusa zeby w razie czego już PRL trochę opadła do IUI
Haha to dobrze że ciśnienia Ci tam nie mierzyli [emoji23] bo byłoby wysoko.
Pewnie nie bo pewnie trza będzie opis rezonansu.
Ja jak tak dalej pójdzie to po nowym roku chyba porobię wszelkie możliwe badania, łącznie z targnieciem mojego m na badania nasienia. Bo ja już nic nie kumam.

@Lilka2304 3mam kciuki [emoji3590]

Dziewczyny a ja dziś wstrzasnieta niezmieszana, wczoraj w i eczorem powtórzyłam test owu i był negatyw, dziś zrobiłam pozytywny dalej ( do zdj nie dokladalam negatywy z wczoraj żeby porównać te dwa pozytywy). Ale zalamka taka że mój ma zmianę grafiku i go wgl dzisiaj nie złapie [emoji29] i niewiem czy jest sens go łapać jutro po południu??
Śluz już nie jest jak jajko kurze a robi się kremowy i dużo mniej. Co robić??
Zobacz załącznik 1044483Zobacz załącznik 1044484
Kochana nie zastanawiaj się tylko dopadnij męża jak możesz i już [emoji6] nie zaszkodzi dołożyć na dokładkę [emoji16]

Ja jak tak dalej pójdzie to po nowym roku chyba porobię wszelkie możliwe badania, łącznie z targnieciem mojego m na badania nasienia. Bo ja już nic nie kumam.

Oj kochana nawet nie mow o badaniach bo je można w kółko robić . Albo zrobić na raz wszytko albo niema sensu . Moja PRL nigdy z nią problemu nie miałam . Teraz jak już od ponad roku robię badania to jak wszystko jest ok to PRL wariuje . Tsh miałam idealne ok 1 przez długi czas to chyba ovitrelle mi obniżyła . I tu dobrze a tu złe . Ciekawe co na to lekarz za tydzień

Miałam dziś zrobić bete, okresu nadal brak ale nie miałam weny . W nocy spac nie mogłam, budzilam sie cala noc . Jutro podjadę dzień w ta czy w ta to już zadna różnica. Wkurzam się tylko .

Ja też po nowym roku się biorę za resztę badań. I właśnie w pierwszej kolejności będzie badany m

reklama
Dziewczyny doradzcie. 10 ostatnich dni cyklu mam brać dupka. Ale ostatnio mam tak dziwne cykle ze nie wiem kiedy zacząć. Myślicie że od 20dc przy cyklach 29 dniowych będzie ok ? To będzie 4 dzień po owu. Czy lepiej zacząć od 19 brać. W sumie już jestem po owu raczej na pewno więc nic nie przyblokuje

Do góry