reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

O mamo, podziwiam. Ja na komunikację już nigdy bym się nie przesiadła. Zbyt wygodna się zrobiłam i co w swoim to w swoim, nie lubię być uzależniona od kogoś [emoji16]No u nas ta honda to taki drugi, celowo mniejszy, ale z kolei aż taki mały tez nie jest [emoji16] dla mnie na dojazdy gdzieś, tyle co po mieście, czy gdzieś niedaleko to mi wystarcza. Mamy jeszcze drugie auto w kombi i to jest na wspólne podróżowanie i zakupy [emoji16]
Ja z kolei tak bardzo mam dość tego, ze połowę życia spędzam w samochodzie, że nawet od najlepszej fury świata wolałabym zwykły tramwaj hahaha wiadomo, że auto nawet w mieście się przydaje, ale wtedy mogłabym mieć jakiegoś VW Up czy coś w tym stylu. Małe, zwinne, mało palące.

Cześć Wam! [emoji39] mnie w weekend znowu jakieś przeziębienie złapało i zmagam się z katerem od trzech dni [emoji35] w sobotę mieliśmy posiedzenie rodzinne..wczoraj leniuchowałam a dziś w święto sprzątam od rana [emoji23] wstałam dziś rano i mam wrażenie, że z dnia na dzień brzuchol mi urósł strasznie [emoji23] wszystko mnie boli jakoś, chyba na prawdę rosnę [emoji23] masakra.. dobrze, że jutro w końcu wizyta! [emoji7] u mnie dziś 16+6 [emoji4]
Rose jak zdrówko? Twoje i córki? [emoji5]
Zobacz załącznik 1043985
Super rośniecie :D współczuję przeziębienia i życzę, żeby jak najszybciej przeszło. Ciąża sama w sobie niesie mnóstwo dolegliwości i wszystkiego rodzaju choroby są niemile widziane

U nas córa lepiej (już dziś nie ma gorączki, zaczęła pić i coś tam siusia), ja niestety gorzej. A wypadaloby się wybrać już jutro na uczelnię, więc zdycham sobie na razie w łóżku cały dzień. I do tego latam do wc non stop siku, zastanawiam się po czym, skro dziś prawie nic nie piłam hahaha

Witam się i ja [emoji16]

Pięknie rosniecie dziewczyny i jak to leci, niemal już macie półmetek [emoji2956]
Zakupy dzidziusiowe zawsze podkreślam, kocham, kocham, kocham. Nieraz już mam ochotę cis kupić a nawet nie jestem w ciąży, tylko się powstrzymuje bo się boję że to bedzie zły omen.

Ja to już nic nie rozumiem testy owu cały czas negatywne, za to z sb ma ndz (poprawka pomyliłam dni) miałam ewidentny szczyt śluzu czy jak to się nazywa, zalalo mnie na maksa i to książkowe białko kurze, także wczoraj w nocy się poprzytulalismy ale niewiem czy to miało sens bo ja od 16dc biorę dupka, dziś 17dc. [emoji2369]
Ja też kocham takie zakupy :D na razie mnie nie korci kupować (choć z finansowego punktu widzenia miałoby to sens) tylko z tego powodu, że za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt miesięcy może mi się już podobać coś innego. Jestem stała w uczuciach jedynie do wózka, ale też myślę, że do końca będę zastanawiać się nad kolorem :p

Życzę, żeby Wasze starania zaowocowały nam tu niedługo dwiema kreskami :D

reklama
Tego Ci życzę. No mi dupek wł na to pomógł bo bez niego od 15dc miałam nigdy nie kończące się plamienia i musiałam @ wywoływać orgametrilem.
Właśnie ja nie miałam plamien przed zażywaniem duphastonu. Dopiero się pojawiły od poprzedniego cyklu jak zaczęłam zażywać 1x1 duphaston od 16dc przez 10 dni. Dlatego teraz mi kazano zwiększyć dawkę na 2x1 żeby zniwelować plamienia w środku cyklu.

Cześć Wam! [emoji39] mnie w weekend znowu jakieś przeziębienie złapało i zmagam się z katerem od trzech dni [emoji35] w sobotę mieliśmy posiedzenie rodzinne..wczoraj leniuchowałam a dziś w święto sprzątam od rana [emoji23] wstałam dziś rano i mam wrażenie, że z dnia na dzień brzuchol mi urósł strasznie [emoji23] wszystko mnie boli jakoś, chyba na prawdę rosnę [emoji23] masakra.. dobrze, że jutro w końcu wizyta! [emoji7] u mnie dziś 16+6 [emoji4]
Rose jak zdrówko? Twoje i córki? [emoji5]
Zobacz załącznik 1043985
Piękny brzusio [emoji3059] rosnijcie rosnijcie!

Witam się i ja. Niestety co jakiś czas muszę sobie zrobić przerwę od forum bo fiksuje [emoji79]
Zdenerwowałam się i przez 2 poprzednie dni nie robiłam testów owu. Dziś wyluzowalam i wyszedł chyba pozytyw?
Oczywiście od razu były przytulanki ale powiedzcie mi czy jest możliwe aby już było po owu A testy dalej były pozytywne ? Martwię się czy czasem się nie spoznilismy.

Ściskam ♡
20191111_150116.jpeg

Witam się i ja. Niestety co jakiś czas muszę sobie zrobić przerwę od forum bo fiksuje [emoji79]
Zdenerwowałam się i przez 2 poprzednie dni nie robiłam testów owu. Dziś wyluzowalam i wyszedł chyba pozytyw?
Oczywiście od razu były przytulanki ale powiedzcie mi czy jest możliwe aby już było po owu A testy dalej były pozytywne ? Martwię się czy czasem się nie spoznilismy.

Ściskam ♡Zobacz załącznik 1044027
Myślę, że przytulanki na pewno nie zaszkodziły :D ciężko powiedzieć, czy owulacja jest dziś, czy była np wczoraj (mi się pozytywy utrzymywały kilka dni), ale dzień po owulacji też jest szansa na zaplodnienie :)

O widzisz! Czyli jednak owu się spóźniła, super!! Już niczym się nie martw, wyluzuj [emoji3] trzymam kciuki żeby się udało [emoji7]

Jak ładnie rośniecie [emoji3059]
mnie dziś dopadło niskie ciśnienie znowu u tak skończyło się na tym, że leżę i odpoczywam [emoji849] ogarnęłam sobie te ciuszki i wyszło na to, że za dużo rzeczy nie mam i mogę szaleć z zakupami [emoji23]

A ile i czego mniej więcej liczysz, że potrzebujesz?[emoji3] zapisujesz się do innego lekarza wcześniej w końcu czy czekasz do następnej wizyty? [emoji39]

Ja z kolei tak bardzo mam dość tego, ze połowę życia spędzam w samochodzie, że nawet od najlepszej fury świata wolałabym zwykły tramwaj hahaha wiadomo, że auto nawet w mieście się przydaje, ale wtedy mogłabym mieć jakiegoś VW Up czy coś w tym stylu. Małe, zwinne, mało palące.

Super rośniecie :D współczuję przeziębienia i życzę, żeby jak najszybciej przeszło. Ciąża sama w sobie niesie mnóstwo dolegliwości i wszystkiego rodzaju choroby są niemile widziane

U nas córa lepiej (już dziś nie ma gorączki, zaczęła pić i coś tam siusia), ja niestety gorzej. A wypadaloby się wybrać już jutro na uczelnię, więc zdycham sobie na razie w łóżku cały dzień. I do tego latam do wc non stop siku, zastanawiam się po czym, skro dziś prawie nic nie piłam hahaha

Ja też kocham takie zakupy :D na razie mnie nie korci kupować (choć z finansowego punktu widzenia miałoby to sens) tylko z tego powodu, że za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt miesięcy może mi się już podobać coś innego. Jestem stała w uczuciach jedynie do wózka, ale też myślę, że do końca będę zastanawiać się nad kolorem :p

Życzę, żeby Wasze starania zaowocowały nam tu niedługo dwiema kreskami :D

Dobrze, że u córci już lepiej, teraz tylko żeby Tobie jeszcze przeszło. Może jak się wyleżysz w łóżku to będzie lepiej [emoji5] oby oby!!! Zdrówka dla Was [emoji6]

Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]
IMG_20191111_153046.jpeg

Doskonale Cię rozumiem ja czasami też muszę się zdystansowac żeby nie zwariować.
Super że odrazu się zlapaluscie na przytulasy, u mnie niestety przez pracę nie zawsze udaje się wcelowac.
Mi to wygląda na pozytyw.

reklama
@młoda1994 no to zupełnie odwrotnie jak u mnie. Ale i mnie cykl to wogle był rozpiż**y więc każdy plus witam z otwartymi rękami.

@RoseGold super że córcia lepiej, szkoda że Ty gorzej. Ja ost też wł walczyłam bo mnie cis rozbieralo.
Ja mam swojego kochanego VW Passata.
Dzięki za dobre życzenia choć ja się raczej spisałan na straty do końca roku a tu takie niespodzianki jak śluz i owu pozytyw i znów kielkuje nadzieja [emoji2956] oj durna ja [emoji23]

Do góry