reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@młoda1994 tego Ci życzę bo to takie frustrujące, ja dop chyba teraz mam 3ci cykl że jest ze tak powiem "początek, rozwinięcie i koniec" bo wcześniej to nic nie było.

@RoseGold ja to chyba będę moim "passeratim" jeździć do zezlomowania, już kilka razy chciałam kupić auto a wtedy mój mówi "to trzeba sprzedać paska bo po co nam tyle aut?" i wtedy dociera zawsze do mnie ze ja nie umiem się z nim rozstać [emoji23]
Ja właśnie planuje po nowym roku konkretniej dr cisnąć na monitoring i może zastrzyk, a jak to nie zadziała do wiosny to pogodnie mojego na badania. Tylko do grudnia czuje się taka" wstrzymana" no ale nie ma wyjścia bo koniec roku u bas zawsze tak pracowity że i z m sir mijam i z dr wiec nie ma raczej mowy o monitoringu.

reklama
Wow! Wyglada na pozytywny!!!! [emoji3] ale super wiadomości tu dzisiaj dziewczyny, mam nadzieje, że obu się Wam uda!!! Może tu u nas to parami się zachodzi? My z dziewczynami w trójkę w jednym czasie to może teraz wy w dwójkę jeśli obie macie owu! [emoji3] trzymam kciuki mocno, no i super, że działaliście, myśle, że to powinno wystarczyć aczkolwiek poprawcie jutro w razie czego [emoji3]
Dzięki za mega pozytywną energię, to by było super jakbyśmy zaszły we dwie [emoji2956][emoji41]
Nie mam nic przeciwko zachodzeniu "stadami" byleby tylko nam wszystkim się poszczescilo [emoji106]

Piękny brzusio [emoji3059] rosnijcie rosnijcie!

Witam się i ja. Niestety co jakiś czas muszę sobie zrobić przerwę od forum bo fiksuje [emoji79]
Zdenerwowałam się i przez 2 poprzednie dni nie robiłam testów owu. Dziś wyluzowalam i wyszedł chyba pozytyw?
Oczywiście od razu były przytulanki ale powiedzcie mi czy jest możliwe aby już było po owu A testy dalej były pozytywne ? Martwię się czy czasem się nie spoznilismy.

Ściskam ♡Zobacz załącznik 1044027
Oj ja przy staraniach pamiętam, że też musiałam się wyłączyć z forum żeby nie świrować. I to był dobry krok [emoji16] gratuluję pozytywnego testu, wiedziałam, że owu nadejdzie tylko trochę później [emoji6] trzymam mocno za Was kciuki żeby się udało [emoji8]
A ile i czego mniej więcej liczysz, że potrzebujesz?[emoji3] zapisujesz się do innego lekarza wcześniej w końcu czy czekasz do następnej wizyty? [emoji39]
Zapisałam się do medicover (mam tam pakiet z pracy) na 18.11, a potem od połówkowych chcę chodzić też do jakiegoś lekarza z tego drugiego szpitala co teraz intensywnie nad nim myślę w kwestii porodu. Weźmiecie mnie za wariatkę, mam tą świadomość [emoji23]
A ile liczę i czego... Tak myślę, że body z długim, z krótkim, połśpiochy i leginsy, pajace to tak po 7 sztuk z rozmiaru 56 i 62, to taka podstawa myślę. Mam 3 rampersy 62, chyba jeszcze dwa przyjdą z ostatniego zamowienia ze smyka i to chyba wystarczy, bo nie liczę na falę upałów za szybko, a z kolei moje maleństwo liczę na początek kwietnia, więc trochę w czerwcu może załapie się na te krótkie letnie ciuszki. W sukienkach nie będę się ograniczać, co mi się spodoba to biorę. No i jakieś sweterki, bluzy, rajstopki po kilka sztuk, wiadomo [emoji16] kombinezon chyba dostanę od koleżanki, taki słodki króliczkowy, no i inne ciuszki pewnie też. Ale to moje pierwsze dziecko, nie wiadomo, czy jeszcze kiedyś będę miała okazję zaszaleć w tym temacie, więc nie będę się ograniczać z zakupami i liczyć tylko na to co dostanę od znajomej, pomimo, że pewnie utonę w tonie ciuchów [emoji3059]
Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]Zobacz załącznik 1044032
Pozytyw [emoji7] od pozytywu owu występuje niby w ciągu 24-36 godzin, więc przytulanki wczoraj i jutro to idealny czas [emoji4] powodzenia i trzymam kciuki [emoji8]
Dziękuję. Przydał by się normalny cykl normalnej długości i przede wszystkim bez żadnych plamien w środku cyklu.
Głowa do góry, jeszcze trochę i Ci się wszystko unormuje [emoji110][emoji6]

@młoda1994 tego Ci życzę bo to takie frustrujące, ja dop chyba teraz mam 3ci cykl że jest ze tak powiem "początek, rozwinięcie i koniec" bo wcześniej to nic nie było.

@RoseGold ja to chyba będę moim "passeratim" jeździć do zezlomowania, już kilka razy chciałam kupić auto a wtedy mój mówi "to trzeba sprzedać paska bo po co nam tyle aut?" i wtedy dociera zawsze do mnie ze ja nie umiem się z nim rozstać [emoji23]
Ja właśnie planuje po nowym roku konkretniej dr cisnąć na monitoring i może zastrzyk, a jak to nie zadziała do wiosny to pogodnie mojego na badania. Tylko do grudnia czuje się taka" wstrzymana" no ale nie ma wyjścia bo koniec roku u bas zawsze tak pracowity że i z m sir mijam i z dr wiec nie ma raczej mowy o monitoringu.
My i te nasze cykle.

@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11

@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11
Dokładnie tak. Zgadzam się i jestem za

Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]Zobacz załącznik 1044032

Wkoncu wyszedł pozytyw kochana

No wiem lipa trochę, bo nie mamy jak się wcześniej złapać ale spr jutro poprawić na wszelki wypadek.
A myślisz że jest szansa że wczorajsze wystarczyło w sensie że "zolnierzyki" maja szansę dożyć do owu??

Jeju wszystkie bolą piersi a mnie booobsy bolały jedynie w ciąży i to nie same początki a jakoś 7,8 tydzień dop zaczęły [emoji2369]

Tak lepiej jak poczekają na komórkę niż jakby miało być po owu . Nawet inseminacje robią na niepeknietym pęcherzyku bo większa szansa na ciąże przed owu

reklama
Cudownie że mi to napisalas [emoji16] odrazu humor lepszy [emoji41][emoji106]
Niech się dzieje dobrze [emoji16]

Lekarz w klinice mówił mi o jakiś badaniach na zwierzętach ze podawali z jakimś czynnikiem który świecił [emoji23] przed owu i w trakcie owu i więcej ciąż było u tych co podane przed. Plemniki swoje żyją w takich warunkach a komórkę można tylko zapłodnić w 12 godzin jakoś wiec lepiej jak one czekają na nią niż jakby miały nie dotrzeć na czas a maja sporo do pokonania

Do góry