reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@młoda1994 tego Ci życzę bo to takie frustrujące, ja dop chyba teraz mam 3ci cykl że jest ze tak powiem "początek, rozwinięcie i koniec" bo wcześniej to nic nie było.

@RoseGold ja to chyba będę moim "passeratim" jeździć do zezlomowania, już kilka razy chciałam kupić auto a wtedy mój mówi "to trzeba sprzedać paska bo po co nam tyle aut?" i wtedy dociera zawsze do mnie ze ja nie umiem się z nim rozstać [emoji23]
Ja właśnie planuje po nowym roku konkretniej dr cisnąć na monitoring i może zastrzyk, a jak to nie zadziała do wiosny to pogodnie mojego na badania. Tylko do grudnia czuje się taka" wstrzymana" no ale nie ma wyjścia bo koniec roku u bas zawsze tak pracowity że i z m sir mijam i z dr wiec nie ma raczej mowy o monitoringu.

reklama
Wow! Wyglada na pozytywny!!!! [emoji3] ale super wiadomości tu dzisiaj dziewczyny, mam nadzieje, że obu się Wam uda!!! Może tu u nas to parami się zachodzi? My z dziewczynami w trójkę w jednym czasie to może teraz wy w dwójkę jeśli obie macie owu! [emoji3] trzymam kciuki mocno, no i super, że działaliście, myśle, że to powinno wystarczyć aczkolwiek poprawcie jutro w razie czego [emoji3]
Dzięki za mega pozytywną energię, to by było super jakbyśmy zaszły we dwie [emoji2956][emoji41]
Nie mam nic przeciwko zachodzeniu "stadami" byleby tylko nam wszystkim się poszczescilo [emoji106]

Piękny brzusio [emoji3059] rosnijcie rosnijcie!

Witam się i ja. Niestety co jakiś czas muszę sobie zrobić przerwę od forum bo fiksuje [emoji79]
Zdenerwowałam się i przez 2 poprzednie dni nie robiłam testów owu. Dziś wyluzowalam i wyszedł chyba pozytyw?
Oczywiście od razu były przytulanki ale powiedzcie mi czy jest możliwe aby już było po owu A testy dalej były pozytywne ? Martwię się czy czasem się nie spoznilismy.

Ściskam ♡Zobacz załącznik 1044027
Oj ja przy staraniach pamiętam, że też musiałam się wyłączyć z forum żeby nie świrować. I to był dobry krok [emoji16] gratuluję pozytywnego testu, wiedziałam, że owu nadejdzie tylko trochę później [emoji6] trzymam mocno za Was kciuki żeby się udało [emoji8]
A ile i czego mniej więcej liczysz, że potrzebujesz?[emoji3] zapisujesz się do innego lekarza wcześniej w końcu czy czekasz do następnej wizyty? [emoji39]
Zapisałam się do medicover (mam tam pakiet z pracy) na 18.11, a potem od połówkowych chcę chodzić też do jakiegoś lekarza z tego drugiego szpitala co teraz intensywnie nad nim myślę w kwestii porodu. Weźmiecie mnie za wariatkę, mam tą świadomość [emoji23]
A ile liczę i czego... Tak myślę, że body z długim, z krótkim, połśpiochy i leginsy, pajace to tak po 7 sztuk z rozmiaru 56 i 62, to taka podstawa myślę. Mam 3 rampersy 62, chyba jeszcze dwa przyjdą z ostatniego zamowienia ze smyka i to chyba wystarczy, bo nie liczę na falę upałów za szybko, a z kolei moje maleństwo liczę na początek kwietnia, więc trochę w czerwcu może załapie się na te krótkie letnie ciuszki. W sukienkach nie będę się ograniczać, co mi się spodoba to biorę. No i jakieś sweterki, bluzy, rajstopki po kilka sztuk, wiadomo [emoji16] kombinezon chyba dostanę od koleżanki, taki słodki króliczkowy, no i inne ciuszki pewnie też. Ale to moje pierwsze dziecko, nie wiadomo, czy jeszcze kiedyś będę miała okazję zaszaleć w tym temacie, więc nie będę się ograniczać z zakupami i liczyć tylko na to co dostanę od znajomej, pomimo, że pewnie utonę w tonie ciuchów [emoji3059]
Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]Zobacz załącznik 1044032
Pozytyw [emoji7] od pozytywu owu występuje niby w ciągu 24-36 godzin, więc przytulanki wczoraj i jutro to idealny czas [emoji4] powodzenia i trzymam kciuki [emoji8]
Dziękuję. Przydał by się normalny cykl normalnej długości i przede wszystkim bez żadnych plamien w środku cyklu.
Głowa do góry, jeszcze trochę i Ci się wszystko unormuje [emoji110][emoji6]

@młoda1994 tego Ci życzę bo to takie frustrujące, ja dop chyba teraz mam 3ci cykl że jest ze tak powiem "początek, rozwinięcie i koniec" bo wcześniej to nic nie było.

@RoseGold ja to chyba będę moim "passeratim" jeździć do zezlomowania, już kilka razy chciałam kupić auto a wtedy mój mówi "to trzeba sprzedać paska bo po co nam tyle aut?" i wtedy dociera zawsze do mnie ze ja nie umiem się z nim rozstać [emoji23]
Ja właśnie planuje po nowym roku konkretniej dr cisnąć na monitoring i może zastrzyk, a jak to nie zadziała do wiosny to pogodnie mojego na badania. Tylko do grudnia czuje się taka" wstrzymana" no ale nie ma wyjścia bo koniec roku u bas zawsze tak pracowity że i z m sir mijam i z dr wiec nie ma raczej mowy o monitoringu.
My i te nasze cykle.

@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11

@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11
Dokładnie tak. Zgadzam się i jestem za

Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]Zobacz załącznik 1044032

Wkoncu wyszedł pozytyw kochana

No wiem lipa trochę, bo nie mamy jak się wcześniej złapać ale spr jutro poprawić na wszelki wypadek.
A myślisz że jest szansa że wczorajsze wystarczyło w sensie że "zolnierzyki" maja szansę dożyć do owu??

Jeju wszystkie bolą piersi a mnie booobsy bolały jedynie w ciąży i to nie same początki a jakoś 7,8 tydzień dop zaczęły [emoji2369]

Tak lepiej jak poczekają na komórkę niż jakby miało być po owu . Nawet inseminacje robią na niepeknietym pęcherzyku bo większa szansa na ciąże przed owu

reklama
Cudownie że mi to napisalas [emoji16] odrazu humor lepszy [emoji41][emoji106]
Niech się dzieje dobrze [emoji16]

Lekarz w klinice mówił mi o jakiś badaniach na zwierzętach ze podawali z jakimś czynnikiem który świecił [emoji23] przed owu i w trakcie owu i więcej ciąż było u tych co podane przed. Plemniki swoje żyją w takich warunkach a komórkę można tylko zapłodnić w 12 godzin jakoś wiec lepiej jak one czekają na nią niż jakby miały nie dotrzeć na czas a maja sporo do pokonania

Do góry