reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

MisiaJasia moja siostra przez chyba 14 lat miała 200 zł alimentów i złożyła wniosek o 500 gdzie ojciec dziecka ma jeszcze 3 na utrzymaniu i spokojnie dostała 500zl . Żałuje ze tak długo czekała
Ja tez zaluje.. ojciec moich chlopcow ma jeszcze corke.. ale na to tez mam haczyk.. chodzi mi tylko o to czy jesli zloze wniosek z zabezpieczeniem (czyli w czasie toku sprawy juz by musial placic wiecej) i z wyrownaniem od poczatku roku.. czy sąd nie powie ze jakas zachlanna wariatka.. wiem ze moze sie przychylic lub nie do wnioskow ale czy to nie bedzie za duzo..?

reklama
Ja tez zaluje.. ojciec moich chlopcow ma jeszcze corke.. ale na to tez mam haczyk.. chodzi mi tylko o to czy jesli zloze wniosek z zabezpieczeniem (czyli w czasie toku sprawy juz by musial placic wiecej) i z wyrownaniem od poczatku roku.. czy sąd nie powie ze jakas zachlanna wariatka.. wiem ze moze sie przychylic lub nie do wnioskow ale czy to nie bedzie za duzo..?
Jeżeli masz możliwość tak wnioskować, to próbuj. Najwyżej sąd się nie przychyli do tego. Nie ma co się przejmować tym, co ktoś pomyśli, większe pieniądze Ci się na dzieci należą i trzeba próbować i walczyć o to. 200zł na dziecko, które dostajesz, to są śmieszne pieniądze, więc to zupełnie naturalne, że będziesz próbowała również o wyrównanie walczyć.

Dzień dobry dziewczyny. Wróciłam z mężem z Zielonej właśnie, wybrał sobie w końcu auto, aż miło się na niego patrzy jak się tak cieszy u mnie dzisiaj 12dc, mdli mnie i ciągną jajniki, czyli tak samo jak przy ostatnim cyklu z clo. Czyli wszystko dobrze i w poniedziałek powinna być owu.

Jedziemy dzisiaj do Gorzowa na rocznicę do znajomego, jakieś grile itp i przy okazji omówić otwarcie nowego sklepu. Trzeba chłopaków przypilniwac

MisiaJasia cycki do góry, jesteś tak pozytywną i silną kobietą, że na pewno dasz sobie radę. [emoji173] co do tych alimentów, nie czaj się, nie miej skrupułów! [emoji173]

Oj tak, radość faceta na samochód jest wzruszająca :p chociaż ja to rasowa blachara i moja radość na auta jest podobna[emoji85] miłego grillowania!

Tak dostałam leki. Może nie aż takie zle ale muszę zejść na wynik ujemny. Boję się tylko dziewczyny ze w tym miesiącu zaskoczyło zanim się dowiedziałam. [emoji33]
Jeśli by się Wam udało, to tez na pewno lekarz odpowiednio dobierze leczenie. Teraz się nie stresuj, tylko kuruj :) a mówił lekarz, ile mniej więcej czasu minie, żeby wyniki się unormowaly?

My już po pracy, po zakupach. W kauflandzie ostały się jeszcze dwa obagi, ale byłam silna i powstrzymałam się przed kupnem[emoji85]

Nie będzie za dużo. Sama wychowujesz dzieci i sama tyle lat dbałaś o wyposażenie pokojów itd. 500 zł to nie dużo . Najwyżej nie dostaniesz od początku roku

Nie będzie za dużo. Sama wychowujesz dzieci i sama tyle lat dbałaś o wyposażenie pokojów itd. 500 zł to nie dużo . Najwyżej nie dostaniesz od początku roku
Tzn wnioskowac bede i tak o 1000zl na dziecko a potem wykazywac dobra wole i schodzic w dol.. tak mi kazal prawnik jak bylam na darmowych poradach jakis czas temu.. bo powiedzial ze zadko kiedy sedzia zasadza tyle co we wniosku wiec smialo mam rzucic gorną granicą a potem poprostu on niech sie targuje..

A ja to zyje jeszcze ostatkami nadziei.. ze moze plamienie implantacyjne.. bo dzisiaj rano mocniejsze.. a teraz juz slabiej.. wiem.. ze sama sobie na banie wjezdzam takim mysleniem.. ale jakos to silniejsze ode mnie.. :(

reklama
Misia dobrze robisz będzie Ci lżej chodź finansowo. Co do fasolki to nadzieja umiera ostatnia chodź jestem tu chyba największym niedowiarkiem z Was to sama szukam dziury w całym, Miałyśmy razem testować ale u mnie na razie nic się nie dzieje ale jem luteine więc okresu nie dostanę tylko jak przestanę ja przyjmować.... Jedyne co to od dwóch dni pojawiło się naprawdę sporo białej wydzieliny ale może to być na okres
A ja to zyje jeszcze ostatkami nadziei.. ze moze plamienie implantacyjne.. bo dzisiaj rano mocniejsze.. a teraz juz slabiej.. wiem.. ze sama sobie na banie wjezdzam takim mysleniem.. ale jakos to silniejsze ode mnie.. :(

Do góry