reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To ja mam na myśli raczej prolaktynę, bo z tego co pamietam to jej zaburzenia powodują plamienia
Kochana ja miałam prolaktyne ponad półtora roku temu prawie 40 i nie miałam takich plamien jak ma Misia Jasia ale każda z nas jest inna i takie plamienia moim zdaniem nie są normalne i trza było iść to do lekarza wyjaśnić bo to jest napewno udręka i męczące.

reklama
Misia dobrze robisz będzie Ci lżej chodź finansowo. Co do fasolki to nadzieja umiera ostatnia chodź jestem tu chyba największym niedowiarkiem z Was to sama szukam dziury w całym, Miałyśmy razem testować ale u mnie na razie nic się nie dzieje ale jem luteine więc okresu nie dostanę tylko jak przestanę ja przyjmować.... Jedyne co to od dwóch dni pojawiło się naprawdę sporo białej wydzieliny ale może to być na okres
Ja zazwyczaj biorę dupka ale co jest pewne, nawet jak bierzesz tabletki na potrzymanie ciąży, a jej nie ma to okres przyjdzie mimo brania tabletek. W moim przypadku jest tak, że biorę dupka 10 dni a 9 już zaczyna rozkręcać się @ :) A druga kwestia to przy moim ostatnim cyklu z clo jak udało mi się zajść to właśnie biały śluz był pierwszym z objawów ciąży, bo zwykle przed samą @ było bardzo sucho :p

Także trzymam kciuki <3

Kochana ja miałam prolaktyne ponad półtora roku temu prawie 40 i nie miałam takich plamien jak ma Misia Jasia ale każda z nas jest inna i takie plamienia moim zdaniem nie są normalne i trza było iść to do lekarza wyjaśnić bo to jest napewno udręka i męczące.

To fakt, ze zwariować idzie, każda kobieta inaczej. Moja koleżanka z kolei mając problemy z prolaktyną, potrafiła całymi miesiącami nie mieć okresu :p wiele czynnikow po prostu składa się na nasze objawy i zachowanie organizmu. Ale takie plamienia na pewno warto skonsultować.
Ja okres zawsze miałam długi, nawet ok 7 dni, ale od tych dwóch miesiecy to już przesada, 11dc a tam jeszcze jakies brązowawe upławy[emoji85] nawet myślałam, ze owulacja mi się przesunęła, ale jednak była normalnie, wiec to musiało być jeszcze plamienie okresowe

Tzn wnioskowac bede i tak o 1000zl na dziecko a potem wykazywac dobra wole i schodzic w dol.. tak mi kazal prawnik jak bylam na darmowych poradach jakis czas temu.. bo powiedzial ze zadko kiedy sedzia zasadza tyle co we wniosku wiec smialo mam rzucic gorną granicą a potem poprostu on niech sie targuje..

To czyli chcesz 2 tysiące na dwójkę ? Nie przejdzie . Koleżanka wnioskowała na córkę tysiaka bo mieszka w Holandi i tam koszta są duże większe niż w Pl ale tylko dostała 550. Sędzia powiedziała ze 1100 na jedno dziecko w zupełności wystarcza na miesiąc .

To fakt, ze zwariować idzie, każda kobieta inaczej. Moja koleżanka z kolei mając problemy z prolaktyną, potrafiła całymi miesiącami nie mieć okresu [emoji14] wiele czynnikow po prostu składa się na nasze objawy i zachowanie organizmu. Ale takie plamienia na pewno warto skonsultować.
Ja okres zawsze miałam długi, nawet ok 7 dni, ale od tych dwóch miesiecy to już przesada, 11dc a tam jeszcze jakies brązowawe upławy[emoji85] nawet myślałam, ze owulacja mi się przesunęła, ale jednak była normalnie, wiec to musiało być jeszcze plamienie okresowe
Oh to naprawdę współczuję. Ja nawet przy złych wynikach hormonalnych miałam okres w granicach 31 dni regularne były takie jak są teraz A teraz jak mam hormony ok wszystko wyregulowane od 5 miesięcy mam okresy nieregularne. Myślałam że jak hormony są uregulowane to i miesiączka będzie regularnie A u mnie wszystko odwrotnie. Hormony ok to miesiączki nieregularne A jak miałam hormony zle to okres miałam regularny.

To mam dwa dni na rozkrecenie @ bo w niedziele odstawiam luteine, trochę mi zabiło mocniej serce jak napisałaś o tym białym sluzie a inne objawy miałaś?
Ja zazwyczaj biorę dupka ale co jest pewne, nawet jak bierzesz tabletki na potrzymanie ciąży, a jej nie ma to okres przyjdzie mimo brania tabletek. W moim przypadku jest tak, że biorę dupka 10 dni a 9 już zaczyna rozkręcać się @ :) A druga kwestia to przy moim ostatnim cyklu z clo jak udało mi się zajść to właśnie biały śluz był pierwszym z objawów ciąży, bo zwykle przed samą @ było bardzo sucho [emoji14]

Także trzymam kciuki QUOTE]

To czyli chcesz 2 tysiące na dwójkę ? Nie przejdzie . Koleżanka wnioskowała na córkę tysiaka bo mieszka w Holandi i tam koszta są duże większe niż w Pl ale tylko dostała 550. Sędzia powiedziała ze 1100 na jedno dziecko w zupełności wystarcza na miesiąc .
Ja tyle chce wnioskowac bo nigdy sad nie zasadza wnioskowanej kwoty. Sam prawnik mi tak kazal zrobic zeby wnioskowac o wyzsza kwote.. a potem stopniowo schodzic w dol. Poza tym.. ja mam paragony, zaswiadczenia ze szkoly o poniesionych kosztach, faktury z kina czy za karty na basen i uwierz mi.. wydaje znacznie wiecej na dzieci.. ;)

reklama
To mam dwa dni na rozkrecenie @ bo w niedziele odstawiam luteine, trochę mi zabiło mocniej serce jak napisałaś o tym białym sluzie a inne objawy miałaś?

Z takich, które na pewno były, a wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi to jeszcze zmęczenie, mieszkam aktualnie na 4p i jak zazwyczaj bez problemu z zakupami się toczyłam tak w ciągu kilku dni kondycja spadła do 0. Żadnego bólu cycochów, może delikatnie sutki i swędziały ale to zawsze na okres :p Dodatkowo ja 3 dni przed terminem @ miałam okropny ból brzucha, taki, że płakałam jak musiałam zrobić siusiu. Teraz już wiem, że to był jeden z objawów nieprawidłowej ciąży.

Dlatego jak słyszę, że dziewczyny nie mają objawów to się cieszę, bo to dobry znak :)

Jezuu ja dzisiaj z kolei czuję się jak jakaś mameja :p

Do góry