reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jeszcze 3 godziny i koniec pracy i weekend :cool2: farbuje dziś włosy więc też fajny dzień odnowy siebie. Plus słoneczko sie budzi więc inaczej człowiek sie czuje.
Ja jeszcze dwie, ale już nie mogę tu wysiedzieć [emoji53] piątki to już wgl dłużą się niemiłosiernie

reklama
Ja w pracy ocipieje zeraz. Dzieciaki dają w kość o 16mamy występ. Muszę ich poprzebierac i uczesac. Brzuch mnie coś pobolewa. Kupiłam sobie mietuski i rzeczywiście działa.

Dzień dobry dziewczyny. Wróciłam z mężem z Zielonej właśnie, wybrał sobie w końcu auto, aż miło się na niego patrzy jak się tak cieszy u mnie dzisiaj 12dc, mdli mnie i ciągną jajniki, czyli tak samo jak przy ostatnim cyklu z clo. Czyli wszystko dobrze i w poniedziałek powinna być owu.

Jedziemy dzisiaj do Gorzowa na rocznicę do znajomego, jakieś grile itp i przy okazji omówić otwarcie nowego sklepu. Trzeba chłopaków przypilniwac

MisiaJasia cycki do góry, jesteś tak pozytywną i silną kobietą, że na pewno dasz sobie radę. ❤ co do tych alimentów, nie czaj się, nie miej skrupułów! ❤

Misia strasznie Ci współczuję bo takie akcje osłabiają chęć do działania i chodź każda z nas wie że to minie i dasz radę to musisz swoje przesiedziec, przemyśleć, wypłakać nie ma rady, czas goi rany [emoji123][emoji123][emoji123][emoji123]
Ja jeszcze 3.. ale jeszcze potem jutro i w niedziele.. a wyc mi sie chce okrutnie i chcialabym do domu.. pod koldre..

Strasznie mi przykro[emoji17] wyniki tej toksoplazmozy az takie złe? Dostaniesz teraz antybiotyki, tak? Przeleczysz się i na pewno niedługo będzie dobrze[emoji173]️
Tak dostałam leki. Może nie aż takie zle ale muszę zejść na wynik ujemny. Boję się tylko dziewczyny ze w tym miesiącu zaskoczyło zanim się dowiedziałam. [emoji33]

Wszystko będzie dobrze. Nie ma co się martwić na zapas.

A swoją drogą, zaczynam znowu robić testy owu ale.... Według jednej apki będzie 1.06, według drugiej 03.06 a według trzeciej 04.06 i teraz się zastanawiam czy testy owu zacząć 10dc czy koło 13dc jak według apek owu będzie między 14dc a 17dc.....zglupialam a mam tylko 15 testow

Tak dostałam leki. Może nie aż takie zle ale muszę zejść na wynik ujemny. Boję się tylko dziewczyny ze w tym miesiącu zaskoczyło zanim się dowiedziałam. [emoji33]
Kobietom w ciąży też się podaje odpowiednie antybiotyki przy toksoplazmozie, ważne, żeby od razu lekarzowi powiedzieć, że jest możliwość ciąży. W razie gdyby jednak fasolka już była, to dopierk od 6 tygodnia ciąży przyjmowane leki przechodzą do malucha, ponieważ wcześniej nie ma łożyska i pępowiny. Sytuacja jest poważna, ale pod opieką odpowiednich lekarzy do opanowania. Dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

reklama
MisiaJasia moja siostra przez chyba 14 lat miała 200 zł alimentów i złożyła wniosek o 500 gdzie ojciec dziecka ma jeszcze 3 na utrzymaniu i spokojnie dostała 500zl . Żałuje ze tak długo czekała

Do góry