reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Kurczę mam zagwostkę, bo na te moje słabsze wyniki gin zapisał mi szelazo sr, teraz tak czytam co to, a tam "w okresie stosowania produktu, nie należy przyjmować innych produktów zawierających żelazo i kwas foliowy"... I co? Powinnam kupić, a nie wyczytywać, ale hm... Jak myślicie?
Tam jest też żelazo i kwas foliowy tak jak w tych suplementach na ciążę [emoji848]
Chyba jeszcze jutro zadzwonię i zapytam, czy brać oba specyfiki...
Zadzwoń albo napisz. Ja też tak miałam i kazał brać i tardyferon i dopelhertz premium mama dha. Ale od miesiąca biorę samo żelazo i magnez.

reklama
Dzień dobry, witam się w strasznie mroźny poranek ;) ząb mnie rozbolal, już dawno powinnam to usunąć i tak się właśnie zbieram... Dzisiaj mam lataninę po sklepach, jakąś bluzkę muszę sobie kupić na chrzest do siostrzenicy - miałam być matką chrzestna ale okazało się, że żyje w grzechu nie mając ślubu kościelnego I nie mogę. No i trudno [emoji4] dodatkowo moja zakręcona siostra zamówiła w necie czapkę dla małej - ba! Czapka nawet zdążyła już dojść. Jednak moja kochana siostra zgubiła ja w drodze do domu. Nikt nie dał znać, że coś znalazł.. I teraz biegamy i szukamy nowej. Chrzest w czwartek i stacjonarnie ciężko coś dostać. Ale moja krawcowa od sukni kazała przyjść- na szybko coś nam uszyje [emoji16] nie mam siły wyjść spod ciepłej kołderki.. wczoraj mąż o mnie zapomniał i mnie nie obudził musiałam autobusem jechać do miasta, dzisiaj już się tak nie dam zrobić [emoji14]

Dzień dobry, witam się w strasznie mroźny poranek ;) ząb mnie rozbolal, już dawno powinnam to usunąć i tak się właśnie zbieram... Dzisiaj mam lataninę po sklepach, jakąś bluzkę muszę sobie kupić na chrzest do siostrzenicy - miałam być matką chrzestna ale okazało się, że żyje w grzechu nie mając ślubu kościelnego I nie mogę. No i trudno [emoji4] dodatkowo moja zakręcona siostra zamówiła w necie czapkę dla małej - ba! Czapka nawet zdążyła już dojść. Jednak moja kochana siostra zgubiła ja w drodze do domu. Nikt nie dał znać, że coś znalazł.. I teraz biegamy i szukamy nowej. Chrzest w czwartek i stacjonarnie ciężko coś dostać. Ale moja krawcowa od sukni kazała przyjść- na szybko coś nam uszyje [emoji16] nie mam siły wyjść spod ciepłej kołderki.. wczoraj mąż o mnie zapomniał i mnie nie obudził musiałam autobusem jechać do miasta, dzisiaj już się tak nie dam zrobić [emoji14]
Pochwal się co upolujesz. Ja normalnie tych koszy słuchać nie mogę. A oni to nie żyją w grzechu większość na boku dzieci ma. Już nie wspomnę o Rydzyk, który bez święceń jest [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Z tych wczorajszych emocji do 2 w nocy nie mogłam zasnąć pomimo potwornego zmęczenia [emoji53] i nie pospałam zbyt długo, chyba zrobię drzemkę w dzień [emoji849]
Zadzwoń albo napisz. Ja też tak miałam i kazał brać i tardyferon i dopelhertz premium mama dha. Ale od miesiąca biorę samo żelazo i magnez.
A dzwoniłaś kiedyś do niego? W jakich godzinach najlepiej? Tak jak przyjmuje pewnie? [emoji6]
Mój znajomy będzie chrzrstnym, a też ślubu koscielnego nie mają [emoji16] powodzenia z tą czapeczką, oby coś ładnego udało się upolować [emoji6]

Hej hej. Niestety tak jest w większości miast już. Dla mnie to jest głupota bo nie każdego stać na kościelny ślub a są ludzie którzy nie chcą ślubu kościelnego bo w Boga nie wierzą lub są z innej wiary. Ale księża jak by mogli to każda parę żyjąca po cywilnym lub w konkubinacie zmuszalido ślubu kościelnego. Nie wiem jak u ciebie ale w moim mieście rodzinnym ksiądz sobie liczy 1000 zł za udzielenie ślubu. Nie wiem czy slyszalyscie o sytuacji gdzie para młoda brała ślub dali 500 zł a ksiądz wyszedł przed kościół zawołał parę młoda na bok i powiedział im że jeśli nie dadzą drugich 500 zł to nie udzieli im ślubu a para młoda mówi że nie mają już więcej i tam rozmawiają z księdzem i w końcu chodzili po gościach i zbierali jeszcze 500 zł aby ślub się odbył.

Co do ciuszków to później wstaw nam jakie cuda kupiłaś. [emoji3059]

Z tych wczorajszych emocji do 2 w nocy nie mogłam zasnąć pomimo potwornego zmęczenia [emoji53] i nie pospałam zbyt długo, chyba zrobię drzemkę w dzień [emoji849]A dzwoniłaś kiedyś do niego? W jakich godzinach najlepiej? Tak jak przyjmuje pewnie? [emoji6]Mój znajomy będzie chrzrstnym, a też ślubu koscielnego nie mają [emoji16] powodzenia z tą czapeczką, oby coś ładnego udało się upolować [emoji6]
Zawsze możesz zadzwonić do niego. Najwyżej nie odbierze ale napiszę smsa że no nie może i prosi o wiadomość SMS.

Hej dziewczyny,
To ja też żyje w grzechu i to na maksa bo nawet nie mam zamiaru brać kościelnego ślubu jak już tylko cywilny. Co kto lubi
@młoda1994 słyszałam o tym to byka żenada że str księdza.

Hej hej. Niestety tak jest w większości miast już. Dla mnie to jest głupota bo nie każdego stać na kościelny ślub a są ludzie którzy nie chcą ślubu kościelnego bo w Boga nie wierzą lub są z innej wiary. Ale księża jak by mogli to każda parę żyjąca po cywilnym lub w konkubinacie zmuszalido ślubu kościelnego. Nie wiem jak u ciebie ale w moim mieście rodzinnym ksiądz sobie liczy 1000 zł za udzielenie ślubu. Nie wiem czy slyszalyscie o sytuacji gdzie para młoda brała ślub dali 500 zł a ksiądz wyszedł przed kościół zawołał parę młoda na bok i powiedział im że jeśli nie dadzą drugich 500 zł to nie udzieli im ślubu a para młoda mówi że nie mają już więcej i tam rozmawiają z księdzem i w końcu chodzili po gościach i zbierali jeszcze 500 zł aby ślub się odbył.

Co do ciuszków to później wstaw nam jakie cuda kupiłaś. [emoji3059]
U mnie było co łaska, ksiądz nie robił żadnych problemów i ogólnie jakoś na luzie załatwiliśmy ten ślub. Ale moja koleżanka u siebie musiała zapłacić 900 zł. Dla mnie to był szok i niedowierzanie. Przegięcie na maxa... W takim kościele na pewno bym ślubu nie wzięła.
Zawsze możesz zadzwonić do niego. Najwyżej nie odbierze ale napiszę smsa że no nie może i prosi o wiadomość SMS.
Ok, to zadzwonię tak za godzinę. Dzięki [emoji4]

reklama
U mnie było co łaska, ksiądz nie robił żadnych problemów i ogólnie jakoś na luzie załatwiliśmy ten ślub. Ale moja koleżanka u siebie musiała zapłacić 900 zł. Dla mnie to był szok i niedowierzanie. Przegięcie na maxa... W takim kościele na pewno bym ślubu nie wzięła. Ok, to zadzwonię tak za godzinę. Dzięki [emoji4]
No dlatego napisałam że zależy od miasta i parafii. U ciebie co łaska u koleżanki 900 zł a u nas 1000 zł. Jeszcze ksiądz czasami robi problem ze nie ochrzci dzieci ponieważ rodzice są bez ślubu. Na szczęście moja siostra nie miała problemu ale zdarzały się przypadki.

Do góry