reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
No dla dziewczynki to obowiązkowo różowa fura!!! [emoji3] super jakby się okazało, że jednak córcia, a Twój mąż tez tak bardzo dziewczynkę chce? [emoji3]
Oboje bardzo chcieliśmy dziewczynkę, ale chyba ja bardziej [emoji16] mąż ma rozsądniejsze podejście - najważniejsze, że zdrowe. Ale mega się dziś ucieszył na wieść, że może będzie księżniczka [emoji3059]
@Sarniak spokojnie napewno wszystko ok może dużo maja próbek??

@młoda1994 bardzo dziękuję, jak już znajdę w [emoji1767]to chyba padne na zawał że szczęścia to taka długa droga u mnie zawsze [emoji23]

@paola425 widzę radość na brak siusiaka więc niech się utrzyma, żebyś mogła wkroczyć w różowy świat [emoji16] dawaj zdj sukienki [emoji16]

@ania280891 cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze po wizycie. I dziękuję za pozytywne myśli [emoji16]

@Lilka2304 nie przepraszaj, rozumiem Twoje emocje. Ja tam melepeta jestem w badaniu szyjki więc nic nie powiem konstruktywnego, ale 3mam kciuki za powodzenie.

Dziewczyny boli mnie jajnik po jednej stronie ( niewiem czy to prawa czy lewa [emoji23][emoji23]) myślicie że to dobry znak?
Ogólnie wyluczylam że od 10. 11 dupek mi wpada, a 23.11 @ czyli ok 25.11 już powinnam mieć decyzję czy cos działamy w tym roku czy przeczekamy.
Jest radość ogromna [emoji7] sukienkę już wrzucam [emoji6] wzięłam 62 to będzie mieć na dłużej niż tylko na początek [emoji16]
Hej dziewczyny ja dziś miałam lazenia sporo i musiałam odpocząć. Plecy mnie bola od dwóch dni między łopatkami.

Nikolka dobrze ze juz w domu, oszczędzaj się i odpoczywaj. Będzie wszystko dobrze.

Paola super że wizyta udana, bardzo się cieszę. No widzisz jak nie ma siusiaka to na bank dziewczynka jak u mnie. Moja właśnie szaleje w brzuchu. Za tydzień idę do położnej będzie 32 tc i chyba rozlorze łóżeczko.

Co do testów owu myślę że jutro powinien być pozytywny.

Nie mam siły na nic dziewczyny jestem jak flak dosłownie.

@nast95 i @RoseGold się dawno nie odzywały.

@ania280891
gratulacje [emoji7][emoji7][emoji7]
No mam nadzieję, że już nic nie wyrośnie [emoji16] tylko ta następna wizyta u niego znowu za 4 tygodnie [emoji24] w ogóle fajnie, bo nie muszę iść na krew [emoji3590]

A, mam łożysko na przedniej ścianie brzucha, więc ruchy będę czuła później niż wszystkie (a to co podejrzewałam to były raczej jelita) [emoji6]
Co do wyników badań... kazał mi brać szelazo sr.
IMG_20191104_205231.jpeg

Sprawdzałam od kilku dni szyjke jest bardzo wysoko jestem teraz 8 dni przed @ według apki owu miałam 17dc ale czuję że tylo wczenesniej jakie parę dni i pytanie brzmiało czy jest szansa że się w końcu udało czytałam że wysoka szyjka może zapowiada ciąże
Ja nie odpisałam bo nie mam pojęcia. Nie znam się na tym. Nie badalam szyjki. A teraz mam ja mega nisko bo mi się macica obniża. Nigdy nie umiałam sobie wyczuć tego jaka jest

Oboje bardzo chcieliśmy dziewczynkę, ale chyba ja bardziej [emoji16] mąż ma rozsądniejsze podejście - najważniejsze, że zdrowe. Ale mega się dziś ucieszył na wieść, że może będzie księżniczka [emoji3059]Jest radość ogromna [emoji7] sukienkę już wrzucam [emoji6] wzięłam 62 to będzie mieć na dłużej niż tylko na początek [emoji16]No mam nadzieję, że już nic nie wyrośnie [emoji16] tylko ta następna wizyta u niego znowu za 4 tygodnie [emoji24] w ogóle fajnie, bo nie muszę iść na krew [emoji3590]

A, mam łożysko na przedniej ścianie brzucha, więc ruchy będę czuła później niż wszystkie (a to co podejrzewałam to były raczej jelita) [emoji6]
Co do wyników badań... kazał mi brać szelazo sr. Zobacz załącznik 1041475
Ja miałam tak z synem lozysko. Ciuszki piękne [emoji7] ja też miałam. Co 4 tyg wizyty. Teraz mam co 3. Będzie wszystko dobrze

Dzięki wielkie ogl szykuje nadam w różnych cyklach po @ przed owu po owu ale nie co dzień ale odpuszcze teraz i tak na pewnie jakieś 2 cykle będę musiała z chłopakiem odpuścić
Powiem Ci na swoim przykładzie. Jeśli nie badasz szyjki od dłuższego czasu to nie ma to najmniejszego sensu. Bo to co dla nas może się wydawać, że jest wysoko nie musi tego w rzeczywistości oznaczać:D i odwrotnie :) ale również słyszałam, że jak szyjka wysoko to doszło do zapłodnienia z tym, że szyjka ustawi się wysoko dopiero po zagniezdzenia więc jeszcze chwila na to u Ciebie. W każdym razie trzymam mocno kciuki ;) aaa i odpuść już sobie badanie jej u myślenie o tym, daj głowie odpocząć;) im bardziej się zrelaksujesz tym lepiej dla Ciebie ;)

reklama
Kurczę mam zagwostkę, bo na te moje słabsze wyniki gin zapisał mi szelazo sr, teraz tak czytam co to, a tam "w okresie stosowania produktu, nie należy przyjmować innych produktów zawierających żelazo i kwas foliowy"... I co? Powinnam kupić, a nie wyczytywać, ale hm... Jak myślicie?
Tam jest też żelazo i kwas foliowy tak jak w tych suplementach na ciążę [emoji848]
Chyba jeszcze jutro zadzwonię i zapytam, czy brać oba specyfiki...

Do góry