reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej dziewczyny ja dziś miałam lazenia sporo i musiałam odpocząć. Plecy mnie bola od dwóch dni między łopatkami.

Nikolka dobrze ze juz w domu, oszczędzaj się i odpoczywaj. Będzie wszystko dobrze.

Paola super że wizyta udana, bardzo się cieszę. No widzisz jak nie ma siusiaka to na bank dziewczynka jak u mnie. Moja właśnie szaleje w brzuchu. Za tydzień idę do położnej będzie 32 tc i chyba rozlorze łóżeczko.

Co do testów owu myślę że jutro powinien być pozytywny.

Nie mam siły na nic dziewczyny jestem jak flak dosłownie.

@nast95 i @RoseGold się dawno nie odzywały.

@ania280891
gratulacje [emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Sprawdzałam od kilku dni szyjke jest bardzo wysoko jestem teraz 8 dni przed @ według apki owu miałam 17dc ale czuję że tylo wczenesniej jakie parę dni i pytanie brzmiało czy jest szansa że się w końcu udało czytałam że wysoka szyjka może zapowiada ciąże
A ja nie wiem o co chodzi, napisz proszę jeszcze raz jakbyś mogła :)

@młoda1994 @fiddlee dziękuję za słowa otuchy. Mam nadzieje ze jeszcze trochę i dostanę monitoring, choć pewnie po nowym roku, bo w grudniu święta plus praca i jak znam życie nie będzie opcji tak się zgadać z wizytami żeby pyklo. Anie mogę w pracy powiedzieć
Ja w tym cyklu miałam mieć monitoring i jak się w końcu ogarnęłam to okazało się, że nawet nie maja mbie gdzie upchnąć. Brałam clo od 3 do 7 dc i wydaje mi się, że już po owu. Był śluz przezroczysty A teraz jest mleczny. Nawet jakoś przed weekendem strasznie mnie pracy jajnik bolał. Od wczoraj biorę dupka więc za dwa tyg zobaczymy czy może coś wyszło:)

@Isasza4444 z natury jestem niecierpliwa, a od tych wyników zależy czy będę w szpitalu czy nie... W ogóle mam ciężki dzień, głowa boli, maluch daje w kość a ja mam kryzys matkowania bo u dziadka od razu się uspokaja a u mnie rozpacza. Obłęd,o tej godzinie jestem wciąż przed obiadem, bo na zmianę szykuje mleko, zmieniam pieluchy, karmię i uspokajam, do kompletu gorycz w ustach od antybiotyków i ciągle leje mi się z rany po cc. Muszę się gdzieś wyżalić, bo w domu słyszę tylko że za bardzo przeżywam płacz malucha i to, że u innych się uspokaja
Ale przestań wgl nie przesadzasz, to logiczne że człowiek dochodzi do granic kiedy spada tak wiele rzeczy na jedną głowę. Jesteśmy ludźmi nie robotami, mamy ograniczenia. W dodatku Ty jesteś w dużym stresie przez tą ranę po cc. A pojawienie się dziecka to wgl jest rewolucja. Bardzo Ci współczuję i 3nam kciuki żeby obyło się bez szpitala. Absolutnie nie przesadzasz

Ja w tym cyklu miałam mieć monitoring i jak się w końcu ogarnęłam to okazało się, że nawet nie maja mbie gdzie upchnąć. Brałam clo od 3 do 7 dc i wydaje mi się, że już po owu. Był śluz przezroczysty A teraz jest mleczny. Nawet jakoś przed weekendem strasznie mnie pracy jajnik bolał. Od wczoraj biorę dupka więc za dwa tyg zobaczymy czy może coś wyszło:)
3mam kciuki ja mam clo od 5 do 9.
Fakt że przy clo mam więcej śluzu.

Sprawdzałam od kilku dni szyjke jest bardzo wysoko jestem teraz 8 dni przed @ według apki owu miałam 17dc ale czuję że tylo wczenesniej jakie parę dni i pytanie brzmiało czy jest szansa że się w końcu udało czytałam że wysoka szyjka może zapowiada ciąże
Powiem Ci na swoim przykładzie. Jeśli nie badasz szyjki od dłuższego czasu to nie ma to najmniejszego sensu. Bo to co dla nas może się wydawać, że jest wysoko nie musi tego w rzeczywistości oznaczać:D i odwrotnie :) ale również słyszałam, że jak szyjka wysoko to doszło do zapłodnienia z tym, że szyjka ustawi się wysoko dopiero po zagniezdzenia więc jeszcze chwila na to u Ciebie. W każdym razie trzymam mocno kciuki ;) aaa i odpuść już sobie badanie jej u myślenie o tym, daj głowie odpocząć;) im bardziej się zrelaksujesz tym lepiej dla Ciebie ;)

reklama
Do góry