reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A co lekarz mówi na to, ze wtedy się udawało od razu, a teraz nie?
Twierdzi że czekamy do sierpnia bo przyjęło się że zdrowym parom około roku zajmuje staranie się o dziecko. Po roku zaczniemy robić podstawowe badania i jeśli one będą dobre to mąż będzie badał nasienie a jak też będzie ok to wtedy bardziej rozszezymy moja diagnostykę. Czyli monitoring i te wszytskie wspomagacze. Choć nie ukrywam że liczę że w sierpniu to pojde do niego ale potwierdzić ciąże. :-)

reklama
Dziewczyny.. a ja mam pytanie.. moze ktoras bedzie umiala odpowiedziec.. czy jesli zloze wniosek o podniesienie alimentow ( bedzie to pierwszy taki wniosek o 7 lat - przy rozwodzie ugodowo zrobilismy 200zl na kazde z dzieci) i w tym wniosku bede prosic o zabezpieczenie na czas trwania rozprawy.. oraz przy pozytywnym wyniku o wyrownanie od poczatku roku.. to czy to nie bedzie za duzo na raz? Ale miarka z bylym mezem mi sie przebrala.. i chcialabym wiedziec co mogę.. :(

Dzień dobry dziewczyny. Zapowiada się ładny słoneczny dzień. Inaczej się wstawało. Ale przeziębienie pęcherza dalej doskwiera. :baffled: musze dojść do ładu składu bo zaczynają się niebawem dni płodne.
@RoseGold gdzieś ruszyła w podróż? Fajny dzień przed Tobą. Ps..księżniczka piękna, nawet z koroną na głowie. No prawdziwa dama.

Strasznie „daleka” podróż, bo aż do Stargardu Szczecińskiego (w sumie to oficjalnie pozbyli się już z nazwy „szczecińskiego”, ale jakos sam „Stargard” mi nie podchodzi). Po prostu przed wyjazdem męża łapię z nim nawet takie chwile. I wzięłam ze sobą komputer, udaję, że będę robić jakiś projekt na uczelnie[emoji23]

Korona zawsze musi być :D no i moja młoda nigdy nie wyjdzie z domu w spodniach. Zawsze musi być sukienka. Takie spełnienie marzeń każdej mamy mi się trafiło :D

Przestałam być staraczką... wyniki nie są dobre. Muszę się leczyć... przepraszam dziewczyny muszę odpocząć. Poukładać sobie wszystko w głowie. Zabrano mi ostatnie nadzieję. Trzymam za Was kciuki. I na pewno do Was wrócę [emoji173]

Strasznie mi przykro[emoji17] wyniki tej toksoplazmozy az takie złe? Dostaniesz teraz antybiotyki, tak? Przeleczysz się i na pewno niedługo będzie dobrze[emoji173]️

Twierdzi że czekamy do sierpnia bo przyjęło się że zdrowym parom około roku zajmuje staranie się o dziecko. Po roku zaczniemy robić podstawowe badania i jeśli one będą dobre to mąż będzie badał nasienie a jak też będzie ok to wtedy bardziej rozszezymy moja diagnostykę. Czyli monitoring i te wszytskie wspomagacze. Choć nie ukrywam że liczę że w sierpniu to pojde do niego ale potwierdzić ciąże. :-)

Trzymam kciuki za to, żeby do sierpnia były dwie kreski i żeby ominęły Was wszystkie badania :D
A ja nawet nie wiem, ile cykli „się staramy”. Nie notowałam, kiedy mąż trafiał z przyjazdem w dni płodne, wiec nawet nie będę wiedziała, co powiedzieć lekarzowi

I tak bardzo mało płacił z funduszu minimum to 500 zł na dziecko [emoji37]
Dziewczyny.. a ja mam pytanie.. moze ktoras bedzie umiala odpowiedziec.. czy jesli zloze wniosek o podniesienie alimentow ( bedzie to pierwszy taki wniosek o 7 lat - przy rozwodzie ugodowo zrobilismy 200zl na kazde z dzieci) i w tym wniosku bede prosic o zabezpieczenie na czas trwania rozprawy.. oraz przy pozytywnym wyniku o wyrownanie od poczatku roku.. to czy to nie bedzie za duzo na raz? Ale miarka z bylym mezem mi sie przebrala.. i chcialabym wiedziec co mogę.. :(

Przestałam być staraczką... wyniki nie są dobre. Muszę się leczyć... przepraszam dziewczyny muszę odpocząć. Poukładać sobie wszystko w głowie. Zabrano mi ostatnie nadzieję. Trzymam za Was kciuki. I na pewno do Was wrócę [emoji173]
Powodzenia i głowado góry. Duuużo zdrówka i sił. Wróć do nas ❤

reklama
Do góry