reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A co lekarz mówi na to, ze wtedy się udawało od razu, a teraz nie?
Twierdzi że czekamy do sierpnia bo przyjęło się że zdrowym parom około roku zajmuje staranie się o dziecko. Po roku zaczniemy robić podstawowe badania i jeśli one będą dobre to mąż będzie badał nasienie a jak też będzie ok to wtedy bardziej rozszezymy moja diagnostykę. Czyli monitoring i te wszytskie wspomagacze. Choć nie ukrywam że liczę że w sierpniu to pojde do niego ale potwierdzić ciąże. :-)

reklama
Dziewczyny.. a ja mam pytanie.. moze ktoras bedzie umiala odpowiedziec.. czy jesli zloze wniosek o podniesienie alimentow ( bedzie to pierwszy taki wniosek o 7 lat - przy rozwodzie ugodowo zrobilismy 200zl na kazde z dzieci) i w tym wniosku bede prosic o zabezpieczenie na czas trwania rozprawy.. oraz przy pozytywnym wyniku o wyrownanie od poczatku roku.. to czy to nie bedzie za duzo na raz? Ale miarka z bylym mezem mi sie przebrala.. i chcialabym wiedziec co mogę.. :(

Dzień dobry dziewczyny. Zapowiada się ładny słoneczny dzień. Inaczej się wstawało. Ale przeziębienie pęcherza dalej doskwiera. :baffled: musze dojść do ładu składu bo zaczynają się niebawem dni płodne.
@RoseGold gdzieś ruszyła w podróż? Fajny dzień przed Tobą. Ps..księżniczka piękna, nawet z koroną na głowie. No prawdziwa dama.

Strasznie „daleka” podróż, bo aż do Stargardu Szczecińskiego (w sumie to oficjalnie pozbyli się już z nazwy „szczecińskiego”, ale jakos sam „Stargard” mi nie podchodzi). Po prostu przed wyjazdem męża łapię z nim nawet takie chwile. I wzięłam ze sobą komputer, udaję, że będę robić jakiś projekt na uczelnie[emoji23]

Korona zawsze musi być :D no i moja młoda nigdy nie wyjdzie z domu w spodniach. Zawsze musi być sukienka. Takie spełnienie marzeń każdej mamy mi się trafiło :D

Przestałam być staraczką... wyniki nie są dobre. Muszę się leczyć... przepraszam dziewczyny muszę odpocząć. Poukładać sobie wszystko w głowie. Zabrano mi ostatnie nadzieję. Trzymam za Was kciuki. I na pewno do Was wrócę [emoji173]

Strasznie mi przykro[emoji17] wyniki tej toksoplazmozy az takie złe? Dostaniesz teraz antybiotyki, tak? Przeleczysz się i na pewno niedługo będzie dobrze[emoji173]️

Twierdzi że czekamy do sierpnia bo przyjęło się że zdrowym parom około roku zajmuje staranie się o dziecko. Po roku zaczniemy robić podstawowe badania i jeśli one będą dobre to mąż będzie badał nasienie a jak też będzie ok to wtedy bardziej rozszezymy moja diagnostykę. Czyli monitoring i te wszytskie wspomagacze. Choć nie ukrywam że liczę że w sierpniu to pojde do niego ale potwierdzić ciąże. :-)

Trzymam kciuki za to, żeby do sierpnia były dwie kreski i żeby ominęły Was wszystkie badania :D
A ja nawet nie wiem, ile cykli „się staramy”. Nie notowałam, kiedy mąż trafiał z przyjazdem w dni płodne, wiec nawet nie będę wiedziała, co powiedzieć lekarzowi

I tak bardzo mało płacił z funduszu minimum to 500 zł na dziecko [emoji37]
Dziewczyny.. a ja mam pytanie.. moze ktoras bedzie umiala odpowiedziec.. czy jesli zloze wniosek o podniesienie alimentow ( bedzie to pierwszy taki wniosek o 7 lat - przy rozwodzie ugodowo zrobilismy 200zl na kazde z dzieci) i w tym wniosku bede prosic o zabezpieczenie na czas trwania rozprawy.. oraz przy pozytywnym wyniku o wyrownanie od poczatku roku.. to czy to nie bedzie za duzo na raz? Ale miarka z bylym mezem mi sie przebrala.. i chcialabym wiedziec co mogę.. :(

Przestałam być staraczką... wyniki nie są dobre. Muszę się leczyć... przepraszam dziewczyny muszę odpocząć. Poukładać sobie wszystko w głowie. Zabrano mi ostatnie nadzieję. Trzymam za Was kciuki. I na pewno do Was wrócę [emoji173]
Powodzenia i głowado góry. Duuużo zdrówka i sił. Wróć do nas ❤

reklama
Do góry