reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witajcie kobietki, piszecie jak szalone.
Co do piersi to mam 75F narazie nie sflaczały. Zawsze miałam duży cyc i kito ,nawet jak ważyłam 50 kg. W szkole dokuczali mi bardzo z powodu cycków i był monent że ich nienawidziłam.
Gratulacje dla mamy która zobaczyła dwie kreski.
My dzień matki i ojca mamy 8 czerwcz. Będzie festyn, występy naszych dzieci, rodzice upieką ciasta, gril , dmuchańce i tp...
Tego samego dnia idziemy też na festyn z pracy męża więc będzie się działo od samego rana.:)

Ostatnia edycja:
reklama
Podjęliśmy decyzje o staraniach z końcem 2015 i się udało odrazu z tym ze była pozamaciczna . Długo dochodziłam do siebie i strasznie się bałam próbować bo straciłam jajowod . Gdy już byłam gotowa to nasienie męża było kiepskie jeśli chodzi o ruchliwość . Zaczął brał tabsy i się udało w zeszłym roku ale straciłam ciąże w lipcu zeszłego roku. We wrześniu zaczęliśmy znowu ale mąż dostał prace za granica i się nie udaje zajść. Za dużo mnie to kosztuje to liczenie , testy , monitoringi . A później dostaje okres i załamka . Stad decyzja o in vitro bo już mam 34 lata i nie chce dłużej czekać

Strasznie współczuję przeżyć[emoji17] szczególnie ciąży pozamacicznej, przecież to niesamowicie niebezpieczna sytuacja.
Ja nigdy nie poroniłam, ile pozytywnych testów, tyle dzieci, ale ile trzeba się narobić, żeby ten test był pozytywny[emoji85] jak gościu był na miejscu to ok roku zajmowało nam zajście w ciążę. A teraz, gdy potrafi przez pół roku przyjeżdżać akurat wtedy, kiedy mam okres...[emoji24] dlatego, gdy wszyscy mi mówią „skończ studia, zrób uprawnienia, złap się w pracy i dopiero wtedy myśl o trzecim” to mnie szlag trafia, bo same studia i uprawnienia (w najlepszym wypadku) zajmą mi jeszcze 5 lat. Będę mieć wtedy 33 lata. Czas ucieka, a ja czuję, ze właśnie tego czasu nie mam.
Eh, to wszystko takie ciężkie, ale kto mnie zrozumie lepiej, jak nie Wy

Ja w pierwszą ciąże zaszła od razu tzn w sumie można powiedzieć że to mała wpadka bo podjęliśmy decyzję o dziecku i nie wiedziałam nic na temat cyklu akurat wtedy i poprostu @ już nie przyszła. Drugie dziecko, decyzja podjęta, akurat w styczniu jeden jedyny raz się kochalismy i myślałam że lipa a tu dwie kreski. A teraz w sierpniu minie rok jak się staramy, z wyliczeń wychodzi ze w owu i koło owu kochamy się często a tu du....
Teraz biorę ten wiesiolek i Niepokalanek i zobaczymy co wyjdzie....

Ja w pierwszą ciąże zaszła od razu tzn w sumie można powiedzieć że to mała wpadka bo podjęliśmy decyzję o dziecku i nie wiedziałam nic na temat cyklu akurat wtedy i poprostu @ już nie przyszła. Drugie dziecko, decyzja podjęta, akurat w styczniu jeden jedyny raz się kochalismy i myślałam że lipa a tu dwie kreski. A teraz w sierpniu minie rok jak się staramy, z wyliczeń wychodzi ze w owu i koło owu kochamy się często a tu du....
Teraz biorę ten wiesiolek i Niepokalanek i zobaczymy co wyjdzie....

A co lekarz mówi na to, ze wtedy się udawało od razu, a teraz nie?

Strasznie współczuję przeżyć[emoji17] szczególnie ciąży pozamacicznej, przecież to niesamowicie niebezpieczna sytuacja.
Ja nigdy nie poroniłam, ile pozytywnych testów, tyle dzieci, ale ile trzeba się narobić, żeby ten test był pozytywny[emoji85] jak gościu był na miejscu to ok roku zajmowało nam zajście w ciążę. A teraz, gdy potrafi przez pół roku przyjeżdżać akurat wtedy, kiedy mam okres...[emoji24] dlatego, gdy wszyscy mi mówią „skończ studia, zrób uprawnienia, złap się w pracy i dopiero wtedy myśl o trzecim” to mnie szlag trafia, bo same studia i uprawnienia (w najlepszym wypadku) zajmą mi jeszcze 5 lat. Będę mieć wtedy 33 lata. Czas ucieka, a ja czuję, ze właśnie tego czasu nie mam.
Eh, to wszystko takie ciężkie, ale kto mnie zrozumie lepiej, jak nie Wy

Powiem tak, żałuje ze robiłam tyle badań zamiast najpierw zbadać nasienie . Niektóre badania trzeba robić w danym dniu cyklu wiec moje podstawowe badania zajęły pare cykli. Strata czasu . Jak pojechaliśmy do kliniki to się okazało ze moje badania już prawie nie są ważne wiec i tak będę musiała robić na nowo. Podwójne koszta bo za tamte tez płaciłam . Cytologia i usg piersi maja ważność rok. A reszta cóż , zmienna jest

Dzień dobry dziewczyny. Zapowiada się ładny słoneczny dzień. Inaczej się wstawało. Ale przeziębienie pęcherza dalej doskwiera. :baffled: musze dojść do ładu składu bo zaczynają się niebawem dni płodne.
@RoseGold gdzieś ruszyła w podróż? Fajny dzień przed Tobą. Ps..księżniczka piękna, nawet z koroną na głowie. No prawdziwa dama.

@MisiaJasia Piękne zdjecia.. idź w tym kierunku. Jeszcze jak sie to lubi. Ja nie lubię robić zdjęć i nie lubię pozować. Jestem ciekawa co jutro z mojej sesji wyjdzie.

No to rewelacyjnie, ze się udało[emoji846] dawaj znać, co było na wizycie
Przestałam być staraczką... wyniki nie są dobre. Muszę się leczyć... przepraszam dziewczyny muszę odpocząć. Poukładać sobie wszystko w głowie. Zabrano mi ostatnie nadzieję. Trzymam za Was kciuki. I na pewno do Was wrócę [emoji173]

Kochana , lecz się i nie poddawaj się !
Znam takich co też się starali ona wiele razy poroniła lekarze dawali jej 0 szans. Adoptowali malca po ok.4 czy 5 latach szykowali się do następnej adopcji tym razem dziewczynki a tu niespodzianka i ma śliczną i zdrową już pięco miesięczną dziewczynkę

reklama
Przestałam być staraczką... wyniki nie są dobre. Muszę się leczyć... przepraszam dziewczyny muszę odpocząć. Poukładać sobie wszystko w głowie. Zabrano mi ostatnie nadzieję. Trzymam za Was kciuki. I na pewno do Was wrócę [emoji173]
Adzik.. tak mi przykro.. ale wierze ze szybko sie z tym uporasz i raz dwa znow zaczniesz sie starac i maluszka i blyskawicznie sie uda.. [emoji173] myslami jestem z Toba [emoji8]

Do góry