reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A co do @, to jak zwykle wyglada to u mnie tak, ze mam 3 dni mega intensywnego krwawienia, pozniej ze dwa dni duzo lżej, następnie dwa dni przerwy i znów 1-2 dni krwawienia. Czyli krwawić potrafie do 10 dnia cyklu. Zaczynam sie zastanawiać, czy jednak nie powinnam czegos z tym zrobic, jest to ogólnie irytujące :/

@MartaSx własne tez mam zamiar dzisiaj zrobic paznokcie, mam nadzieje, ze zdążę :D moze odtworzę, to co @młoda1994 któregoś razu podesłała Zobacz załącznik 1037750
O będziesz jednak robić?

reklama
Hej [emoji7] piątek, piąteczek, piatunio [emoji23]

Umówiłam się na rozmowę z dyrektorem na poniedziałek na 8.30. Dziś czeka mnie pranie, sprzątanie [emoji23] chciałam sobie zrobić pazury tym nowym żelem. Dziś po południu do znajomych idziemy. A jutro drudzy znajomi wpadają do nas. Taki weekend. Ale dość mam siedzenia w domu.
Hej hej dobrze ci zrobi taka wizyta i wyjścia. Ja też siedzę w domu i mam dość.

Do szkoły idziesz w sprawie dziecka co tam krzyczała ta pani?

Cześć dziewczyny witam się i ja. Dziś trochę prania i do ogarnięcia podłogi w domu. Mąż drugie zmiany więc będzie koło 24:00 w domu. Strasznie nie lubię długich chłodnych wieczorów spędzać sama.

Zrobiłam we wtorek ciasto pod nazwa "SERNIK BEZ sera" [emoji23]i mąż zjadł cała blachę duża.

Cześć dziewczyny witam się i ja. Dziś trochę prania i do ogarnięcia podłogi w domu. Mąż drugie zmiany więc będzie koło 24:00 w domu. Strasznie nie lubię długich chłodnych wieczorów spędzać sama.

Zrobiłam we wtorek ciasto pod nazwa "SERNIK BEZ sera" [emoji23]i mąż zjadł cała blachę duża.

Jaki to sernik bez sera ? Podaj przepis [emoji23]

Jaki to sernik bez sera ? Podaj przepis [emoji23]
Zajebi.ty ma bardzo zbliżony smak do sera mimo że sera nie ma ani grama w tym cieście.

Przepis na ciasto:
3 szklanki mąki tortowej 405typ
5 żółtek +1cale jajko
5 łyżek cukru
2plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1kostka masła lub margaryny
Masa:
3 duże śmietany 18% lub 6 malych
1paczka cukru wanilinowego
1szklanka cukru
Z 5 białek ubić pianę
3 budynie smietankowego

Wykonanie:
Mąkę wymieszać z margaryna lub masłem dodać żółtka całe jajko proszek do pieczenia i cukier zagnieść całość na jednolite ciasto. Po zagniecieniu ciasta podzielić na 2 części jedna mniejsza i druga większą wsadzić do zamrazalki aby się dobrze zamrozilo.

Śmietanę przerzucić do miski dodać do tego cukier, cukier wanilinowy, 3 budynie smietankowego miksowac do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodać ubita piankę z białek do tej masy łyżka i delikatnie mieszac.

Ta większość cześć ciasta trzec na dużych oczkach na dno blaszki (blaszke wyłożyć papierem do pieczenia) później wylać ta masę rozprowadzić na równo i ta mniejsza cześć ciasta zetrzeć na samą górę również na dużych oczkach. Nagrzac piekarnik 170 stopni i wstawić ciasto na 40 minut. Nie otwierać piekarnika pod czas pieczenia. Ciasto po wystygnieciu posypać cukrem pudrem i włożyć do lodówki.

Do masy można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie lub rodzynki. Jak kto lubi.

Zajebi.ty ma bardzo zbliżony smak do sera mimo że sera nie ma ani grama w tym cieście.

Przepis na ciasto:
3 szklanki mąki tortowej 405typ
5 żółtek +1cale jajko
5 łyżek cukru
2plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1kostka masła lub margaryny
Masa:
3 duże śmietany 18% lub 6 malych
1paczka cukru wanilinowego
1szklanka cukru
Z 5 białek ubić pianę
3 budynie smietankowego

Wykonanie:
Mąkę wymieszać z margaryna lub masłem dodać żółtka całe jajko proszek do pieczenia i cukier zagnieść całość na jednolite ciasto. Po zagniecieniu ciasta podzielić na 2 części jedna mniejsza i druga większą wsadzić do zamrazalki aby się dobrze zamrozilo.

Śmietanę przerzucić do miski dodać do tego cukier, cukier wanilinowy, 3 budynie smietankowego miksowac do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodać ubita piankę z białek do tej masy łyżka i delikatnie mieszac.

Ta większość cześć ciasta trzec na dużych oczkach na dno blaszki (blaszke wyłożyć papierem do pieczenia) później wylać ta masę rozprowadzić na równo i ta mniejsza cześć ciasta zetrzeć na samą górę również na dużych oczkach. Nagrzac piekarnik 170 stopni i wstawić ciasto na 40 minut. Nie otwierać piekarnika pod czas pieczenia. Ciasto po wystygnieciu posypać cukrem pudrem i włożyć do lodówki.

Do masy można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie lub rodzynki. Jak kto lubi.

O kurka to taka bomba kaloryczna ze chyba wole jednak z serem [emoji23]

reklama
Do góry