reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja jestem przeziębiona cały czas w tej ciąży.. dzień wcześniej faktycznie fatalnie się czułam, nawet Wam tutaj pisałam ze wymiotuje i w ogole.. ale mówiłam o tym wtedy lekarzowi na następny dzień no i jakiś nie wzial tego pod uwagę. Poza tym to chyba był po prostu urok ciąży bo od tygodnia ciagle wymiotuje..

Bo leżałam w szpitalu z dziewczyna, ktora wlasnie rodziła zdrowa dziewczynkę i opowiadała mi, ze jej tez wyszły rożne ryzyka (pewnie chodziło o ZD, juz nie pamietam), a ze ona pracowała w ośrodku dla dzieci z wadami, to w ogole zawału dostała, bo wiedziała, z czym to sie je. I ciągali ja po poradniach genetycznych oddalonych od jej miejsca zamieszkania o kilkadziesiąt km i jak zrobiła dodatkowe badania i jak odebrała dobre wyniki, to dopiero wtedy ktos jej powiedział, ze skoro była przeziębiona, to tamte pierwsze wyniki w ogole były nieważne. Dlatego trzymaj sie tego, mam nadzieje, ze Cie to pocieszy

reklama
Lekarz nie podał mi nazwy tego badania, albo ja z tego wszystkiego nie zakodowałam.. nie wiem. Mówił tylko, że z tego badania będzie wiadome wszystko nawet płeć na 100%
To pewnie któryś z tych, bo tam faktycznie nawet płeć oceniają [emoji6] zrobisz to badanie i się uspokoisz, bądź dzielna dla swojego malucha [emoji8]

Usg miałam tydzień temu, wszystko w porządku.. nic nie wskazywało na to, że coś mogłoby być nie tak..dlatego tez dziś tak bardzo zaskoczyła mnie ta informacja [emoji20][emoji20]
Ja wiem na swoim przykładzie ze to tylko statystyka.
U mnie na 5 ciaz 4 razy sie pomylila i dzis uwazam ze ma duza granice bledu
Moja bliska znajoma miała wynik 1:3 dla zespolu downa dwa tyg temu urodziła zdrowa córkę.
Test z krwi to fajne rozwiązanie bo rozwianezostaja wątpliwości , plus będziesz wiedziała na 100 % plec . Ale nie wszystkich stać na 2-5 tyś na badania są różne opcje.
Amniopunkcje warto wykonać jeśli jesteś świadoma decyzji . Mi genetyk zadał kluczowe pytanie czy jeśli okaże się że jest chore maleństwo to co dalej ? Chce przerwać ciążę-ma się do tego prawo czy urodze mimo choroby.
Ja chciałam wiedzieć by móc się przygotować, wiedzieć z czym przyjdzie się mi zmierzyc, niestety córka zmarła w 30 tyg i musiałam zmierzyć się z zupełnie innym problemem
Amniopunkcje robiłam dwukrotnie jest ryzyko ,ale jak zawsze.
Wszystko zależy jakie decyzję podejmuje się dalej.
Powtórzenie badań nie wiele zmieni bo wolną beta może być podwyższona nawet fizjologiczne więc to nic nie da. A po co wydawać bez sensu kasę.
Trzymam kciuki i wierzę że musi być dobrze.

Odebrałam wyniki cytologii i wszystko ok. Cieszę sie, bo po tym, co wczoraj przeczytałam, to byłam pewna ze przy nadzerce cytologia zazwyczaj wychodzi conajmniej st II[emoji85]

Jeszcze nie miałam takiego koloru ale dzisiaj zrobiłam i jestem mega zadowolona.

Co do twojej płytki zniszczonej po hybrydzie to może poszukaj jakiegoś dobrego lakieru odbudowujacego. A jak już się uda zagoic po hybrydzie to może spróbuj zrobić żele. Może nie będzie Ci się tak płytka niszczyć.
No właśnie już dorasta zostały może 2 minimetey. Stosuje olejek herbaciany ale strasznie śmierdzi. I odżywkę.
Jestem właśnie po USG prenatalnym z dzieckiem wszystko w porządku ma prawie 6 cm z USG 12 tydzień plus 3 dni ale taki lekarz burak, ze szok. Pytam się ile wyniosła przezierność karkowa on mówi 1 i 9 Pytam się czy znalazł kość nosową powiedział że nie przyglądał się ale pytam czy znalazł czy nie znalazł a on że ze względu na złe warunki usg czy coś w tym stylu nie moze ocenic. Że mam jakiegoś mięśniaka na przedniej ścianie chociaż we wcześniejszych USG inny lekarz go nie widział i powiedział że on ogólnie nie ocenia wad genetycznych tylko robi pomiary i taka jest jego rola więc się teraz zastanawiam czy pójść jeszcze prywatnie do jakiegoś Chociaż ta przezierność jest w porządku i nie wiem czy że nie poczekam do wizyty za tydzień bo dopiero u lekarza zobaczę i zdjęcia dziecka i opis bo teraz mi nie dał.
No to super że wszystko z dzidzia. Może idź do innego lekarza jak ten burak.

@olineeg nie martw się na zapas. Papa to statystyka tak jak dzoewczyny piszą. Koleżance na prenatalnych wyszło coś nie tak i też robiła badanie z krwi. Dziecko jest zdrowe i ma pół roku już. Głowa do góry.

Odebrałam wyniki cytologii i wszystko ok. Cieszę sie, bo po tym, co wczoraj przeczytałam, to byłam pewna ze przy nadzerce cytologia zazwyczaj wychodzi conajmniej st II[emoji85]
No widzisz tak myślałam. Nie czytaj więcej Google [emoji23]

Oli dostal 6 za sprawdzian z angielskiego opalcila się nauka. Kupiłam mu w nagrodę super zings. To teraz szał [emoji848]

Super ja też lubię 6 jak się przyłoży do walkowania materiału. Z tym ze moja 4 klasa i czasem mam wrażenie że to ja powinnam się od niej uczyć:D

Oli dostal 6 za sprawdzian z angielskiego opalcila się nauka. Kupiłam mu w nagrodę super zings. To teraz szał [emoji848]

No właśnie już dorasta zostały może 2 minimetey. Stosuje olejek herbaciany ale strasznie śmierdzi. I odżywkę. No to super że wszystko z dzidzia. Może idź do innego lekarza jak ten burak.

@olineeg nie martw się na zapas. Papa to statystyka tak jak dzoewczyny piszą. Koleżance na prenatalnych wyszło coś nie tak i też robiła badanie z krwi. Dziecko jest zdrowe i ma pół roku już. Głowa do góry.
Aha no to dobrze to może jeszcze chwila i będziesz mogła sobie zrobić paznokcie póki nie idziesz jeszcze na porodowke bo raczej nie pozwolą mieć żeli lub hybrydy przy porodzie bo oni coś tam rozpoznawaja po płytce paznokcia. Chyba że się mylę.

Hahah nieeee, ja Google to sie boje czytać, wiec nigdy nie czytam, brakuje mi odwagi Hahaha[emoji85] ale jak widzę jakies "złote rady" na fb albo np zrzutkę dla kogos chorego, to juz nie moge sie powstrzymać, czytam, przekładam to na siebie i tylko sie martwię[emoji85]

O prosze! 6 to super! U nas chyba nie dają za nic ocen. Chociaż nie wiem, bo ja jeszcze nie zalogowałam sie na ten dziennik elektryczny Hahahaha

reklama
Świetna wiadomość . Internety Mają mega moce ale trzeba je odpowiednio czytać. Ważne że cytologia ok.
Ja za to walczę z gronkowcem w wymazie i będę robić cytologie ale kazala wyleczyc dziada najpierw.
Jutro zaczynam CLO dzis ostatnia dawka antybiotykow.

Do góry