reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.

Kochana głowa do góry . Napewno ten czas będzie ciężki dopóki nie będzie wyniku . On da odpowiedz czy dzieciątko będzie chore czy nie . Musisz zachować spokój . Koleżanka robiła amnio bo ryzyko miała duże a jednak dziecko zdrowe się urodziło . Tule mocno

reklama
Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.

Ja słyszałam przypadki, ze rodziło sie zdrowe dziecko przy prawdopodobieństwie 1:2. Nie jestem lekarzem, ale 1:265 to tez nie jest jakas mega liczba, myslalam, ze napiszesz, ze masz 1:10 czy 1:20.
Wiem, ze bedziesz sie martwić i pisanie "nie martw sie na zapas" jest bez sensu, ale faktycznie moze zrob pappe jeszcze raz w innym laboratorium. Kurczę, mi nikt nigdy nie kazał robic czegos takiego i nawet nie wiedziałam jakie mam ryzyko, dzieci zdrowe, a ja sie nie martwiłam na zapas

Nie.. nie mam na to siły, nie będę się bawić już w te pappa
A zdecydowałaś się na nifty czy panoramę? I tak jak pisałam na kwietniówkach mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji8] to nie jest jeszcze aż tak wielkie prawdopodobieństwo, no i tak jak mówią pappa to tylko statystyki...

Niby norma jest od 1:300 wiem, że to jeszcze nie tragedia.. ale jakoś tak tylko czarne myśli mam w głowie [emoji20]

Stres może tylko więcej szkód narobić teraz. Jeśli podjęliście decyzje o badaniu krwi to staraj się przynajmiej troszkę wyluzować . Nic teraz nie zrobisz . Będzie wynik będziesz wiedzieć . Teraz to statystyka .

Ja słyszałam przypadki, ze rodziło sie zdrowe dziecko przy prawdopodobieństwie 1:2. Nie jestem lekarzem, ale 1:265 to tez nie jest jakas mega liczba, myslalam, ze napiszesz, ze masz 1:10 czy 1:20.
Wiem, ze bedziesz sie martwić i pisanie "nie martw sie na zapas" jest bez sensu, ale faktycznie moze zrob pappe jeszcze raz w innym laboratorium. Kurczę, mi nikt nigdy nie kazał robic czegos takiego i nawet nie wiedziałam jakie mam ryzyko, dzieci zdrowe, a ja sie nie martwiłam na zapas

Szczerze mówiąc jeśli wszystko będzie w porządku to będę przeklinać te pappa najbardziej na swiecie!

A zdecydowałaś się na nifty czy panoramę? I tak jak pisałam na kwietniówkach mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji8] to nie jest jeszcze aż tak wielkie prawdopodobieństwo, no i tak jak mówią pappa to tylko statystyki...

Lekarz nie podał mi nazwy tego badania, albo ja z tego wszystkiego nie zakodowałam.. nie wiem. Mówił tylko, że z tego badania będzie wiadome wszystko nawet płeć na 100%

reklama
A nie byłaś przeziębiona albo cos? Dwie osoby mi mówiły, ze jesli chodzi o badania genetyczne itd to trzeba byc zupełnie zdrowa, bo moga kwiatki wyjsć

Ja jestem przeziębiona cały czas w tej ciąży.. dzień wcześniej faktycznie fatalnie się czułam, nawet Wam tutaj pisałam ze wymiotuje i w ogole.. ale mówiłam o tym wtedy lekarzowi na następny dzień no i jakiś nie wzial tego pod uwagę. Poza tym to chyba był po prostu urok ciąży bo od tygodnia ciagle wymiotuje..

Do góry