Historia nke jest za fajna ale Ola zmarła z racji rozleglosci wady genetycznej .
W 12 tyg okazało się że jest bardzo duży obrzęk karku. Okropna przeziernosc pappa praktycznie wszystkie trisomie 1:2
Wysłali mnie na biopsje kosmowki do Warszawy - wynik po 4 tyg nieprawidlowy kazano zrobić amniopunkcje
W 21 tyg na polowkowym okazało się że jest jeszcze gorzej, wadą serca - serce jednokomorowe
Jelita wytrzewione na zewnątrz
Okropny Woźniak karku
Przyszly badania z amnio okazało się że dziewczynka z zespołem ternerra .
Powiedzieli że ma szansę żyć normalnie ale będzie wymagała pomocy zaraz po porodzie, operacji wielu. I że będzie mniejsza.
Niestety w 30 tyg przysnil mi się zły sen ,wstałam zaplakana z lzami na policzkach, mąż był przerażony A mi śniło się że dziecko prowadzi mnie alejami cmentarza i powtarzala blondyneczka mamusiu tylko nie biały mamusiu tylko nie biały...
Obudziłam się i czułam że jest źle. Była to niedziela. Zadzwoniłam do lekarza że poprostu się boję kazala przyjechać na oddzial ,usg potwierdzilo serce Olenki przestało bic. Odeszla w brzuchu potem musiałam.ja urodzić, pochować. Wiem co czujesz bo czułam ten lek przez 30 tygodni
Ja nie odpowiem Ci na pytanie co zrobisz , potrzeba to przemyslec, porozmawiać z partnerem,
To musi być wasza decyzja. Rozwazyc za i przeciw.
Ja wiedziałam że nie będę w stanie przerwać ciazy i skoro los doświadcza mnie taka ciaza, takim losem A daje na świat chore dziecko to uważam że los uważa ze jestesmy gotowi do tak trudnej roli rodzica.
Byłam w ciąży 5 razy teraz walczę o 6 mam dwie córki 3,5 letnia blondynke
chociaż wszyscy mamy ciemne włosy nawet w dalszej rodzinie
i prawie 10 letnia też córkę. I ciaza po Oli była bardzo trudna psychicznie , bałam się patrzeć na ekran, robiliśmy wszystkie badania genetyczne i jesteśmy zdrowi A zespół terrnera Byl przypadkiem. Prawdopodobnie wina była infekcja o której nie wiedziałam A wykryte zostały przeciwciala już po ciazy parwowirusa świadczące ze na początku ciazy miałam świeżą infekcje.
Los nie jest łatwy. Decyzję będą więcej kosztować nerwów ale musisz się z tym zmierzyć. Pamiętaj że dziecko czuje Twoje emocje. Wierzę że musi być dobrze