Olineekg
Fanka BB :)
Ja wiem na swoim przykładzie ze to tylko statystyka.
U mnie na 5 ciaz 4 razy sie pomylila i dzis uwazam ze ma duza granice bledu
Moja bliska znajoma miała wynik 1:3 dla zespolu downa dwa tyg temu urodziła zdrowa córkę.
Test z krwi to fajne rozwiązanie bo rozwianezostaja wątpliwości , plus będziesz wiedziała na 100 % plec . Ale nie wszystkich stać na 2-5 tyś na badania są różne opcje.
Amniopunkcje warto wykonać jeśli jesteś świadoma decyzji . Mi genetyk zadał kluczowe pytanie czy jeśli okaże się że jest chore maleństwo to co dalej ? Chce przerwać ciążę-ma się do tego prawo czy urodze mimo choroby.
Ja chciałam wiedzieć by móc się przygotować, wiedzieć z czym przyjdzie się mi zmierzyc, niestety córka zmarła w 30 tyg i musiałam zmierzyć się z zupełnie innym problemem
Amniopunkcje robiłam dwukrotnie jest ryzyko ,ale jak zawsze.
Wszystko zależy jakie decyzję podejmuje się dalej.
Powtórzenie badań nie wiele zmieni bo wolną beta może być podwyższona nawet fizjologiczne więc to nic nie da. A po co wydawać bez sensu kasę.
Trzymam kciuki i wierzę że musi być dobrze.
Właśnie najbardziej przeraża mnie fakt podjęcia decyzji co dalej jeśli okaże się, że dziecko jest chore [emoji20][emoji20][emoji20]
Robiłaś też te badania z krwi potwierdzające czy tylko amniopunkcję?
Jeśli mogę zapytać.. z jakiego powodu zmarła Twoja córeczka? Jeśli nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj.