reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jestem właśnie po USG prenatalnym z dzieckiem wszystko w porządku ma prawie 6 cm z USG 12 tydzień plus 3 dni ale taki lekarz burak, ze szok. Pytam się ile wyniosła przezierność karkowa on mówi 1 i 9 Pytam się czy znalazł kość nosową powiedział że nie przyglądał się ale pytam czy znalazł czy nie znalazł a on że ze względu na złe warunki usg czy coś w tym stylu nie moze ocenic. Że mam jakiegoś mięśniaka na przedniej ścianie chociaż we wcześniejszych USG inny lekarz go nie widział i powiedział że on ogólnie nie ocenia wad genetycznych tylko robi pomiary i taka jest jego rola więc się teraz zastanawiam czy pójść jeszcze prywatnie do jakiegoś Chociaż ta przezierność jest w porządku i nie wiem czy że nie poczekam do wizyty za tydzień bo dopiero u lekarza zobaczę i zdjęcia dziecka i opis bo teraz mi nie dał.

reklama
Gratulacje jeszcze raz, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku [emoji10]
U mnie niestety dziś złe wiadomości.. złe wyniki pappa i ryzyko zespołu downa...

Jakie ryzyko? Pamietam, ze dziewczyny kiedys określały np 1:500.
I pamiętaj, ze to tylko ryzyko, ryzyko jest zawsze, nic nie jest pewne. Napisz ogólnie co lekarz powiedział

zle to znaczy jakie?

Adjustments.JPG

Adjustments.JPG

No właśnie kluczowe tu jest prawdopodobienstwo to tylko statystyka badania typu amniopunkcje, nifty i inne dają pewność A pappa niestety nie. Wiem bo urodziłam córkę z poważna wadą genetyczną pappa była ok A wyszło z amnio ternerr
Więc ja bym aż tak testem pappa się nie przejmowała A jak inne markery? Nt kość nosowa
Na tą chwile nie.. ale jest takie prawdopodobieństwo [emoji20]

Jakie ryzyko? Pamietam, ze dziewczyny kiedys określały np 1:500.
I pamiętaj, ze to tylko ryzyko, ryzyko jest zawsze, nic nie jest pewne. Napisz ogólnie co lekarz powiedział

Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.

No właśnie kluczowe tu jest prawdopodobienstwo to tylko statystyka badania typu amniopunkcje, nifty i inne dają pewność A pappa niestety nie. Wiem bo urodziłam córkę z poważna wadą genetyczną pappa była ok A wyszło z amnio ternerr
Więc ja bym aż tak testem pappa się nie przejmowała A jak inne markery? Nt kość nosowa

Usg miałam tydzień temu, wszystko w porządku.. nic nie wskazywało na to, że coś mogłoby być nie tak..dlatego tez dziś tak bardzo zaskoczyła mnie ta informacja [emoji20][emoji20]

reklama
Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.
A może leć do innego laboratorium u powtórz to pappa? Jak już dwa wyniki będą podobne to większa pewność, że są prawdziwe [emoji6]

Do góry