reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Takie same mam wnioski! Byłam przekonana, że to moje fatalne samopoczucie jest spowodowane dziewczynką [emoji16] a tu klops. Więc tak jak niektórzy super znoszą ciążę i co lepsze lubią być w ciąży tak ja to zupełne przeciwieństwo [emoji16]No z czasem będzie coraz lepiej [emoji6] mi teraz już super idzie, od razu przykładam i mam serduszko [emoji4] przed chwilą właśnie sobie słuchałam, ale założenie mam póki co, że co 3 dni słucham i mi się udaje tego trzymać [emoji16]Mój to ledwo co tam widać [emoji23]Zobacz załącznik 1032724
Figura mega nawet w ciazy, zazdroszczę bardzo :p
A co do samopoczucia to w pierwszej ciazy nic mi nie dolegało (poza wyczulonym węchem), a w drugiej miałam cała masę dolegliwości psychicznych i fizycznych i mimo wszystko dalej kocham byc w ciazy[emoji173]️

Dziewczyny ten cykl chyba [emoji527] będzie. Od rana czuje jakby szyjke i jajniki, a po południu zaczęło mnie tak ciągnąć w dół jakby trochę podobnie jak na @. Mam tylko nadzieję ze nie dostanę jej zanim zacznę dupka zrby cykl znowu nie był 16 dni.
A czy jeśli np w ndz dostanę krwawien s wezmę dupka to on mi @ zatrzyma i wydłuży cykl??
Biedna Ty jestes z tymi krwawieniami, naprawde... Trzymam kciuki, żebyś jednak sie myliła i to był ten cykl :) albo zeby chociaż nie było tych krwawień wcześniejszych

Byłam na badaniach wyniki Mają być wieczorem , wróciłam właśnie z wizyty u ginekokog.
Zalecila na zwiększenie płodności, polepszenie owulacji
1) Niepokalanek mnisi
2) Dzięgiel chiński
3) witaminy z grupy B oraz dodatkowo
4 )zestaw witamin ciazowych- z dha
zalecila uzupełniać dobre kultury bakterii
5) olej z wiesiolka ale tylko do owu
Mam w poniedziałek przyjść na usg i zresztą wyników
W środę najpóźniej okres.
Może komuś pomoże. Powiedziała że taki zestaw po 3 miesiącach najdłużej u wiekszosci kobiet przynosi upragnione II kreseczki . Zalecila monitoring. Resztę leków dołączy jak zobaczy wyniki z całego miesiąca.
To chyba cud bo dr wszystkie badania zleca.na NFZ wizyty też i usg też wszystko =) W koncu trafiłam na kogoś kompetentnego.
Zapisałam listę. U mnie co prawda nie ma szans na ciaze w 3 miesiace, ale moze chociaż w 3 lata mi sie uda[emoji85]

27+3tc taki ogromny już [emoji23]Zobacz załącznik 1032794

Ja mam taki,, dzis zaczynam 12 tydz., tylko ja mam troche tluszczyku. Sorka za balagan [emoji847]Zobacz załącznik 1032828
Dziewczyny, super brzuszki!

Powiedzcie dziewczyny, że jest szansa, że była owulacja mimo negatywnych testów [emoji26]
Oczywiscie, jednego miesiaca testy normalnie pokazywały mi owulacje, a następnego juz nie, dlatego podchodzę do tego z przymrużeniem oka :)

Dzięki dziewczyny za kciuki, mam nadzieję ze jakoś zleci do poniedziałku. Brzuszki piękne macie i te malutkie (tu zazdroszczę bo dużo lżej) i te już większe Marta (tobie zazdroszczę bo za moment koniec [emoji3590]) a dziś zaczęłam 13 tydzień i już się turlam [emoji23] teoretycznie to nie jest moja pierwsza ciąża tylko trzecia ale wcześniejsze zakończyły się na bardzo bardzo wczesnych etapach więc to nie powinno mieć wpływu. Myślę ze dużo tu robi to ze ja jestem bardzo niska, więc będę szersza niż wyższa hahah
Zobacz załącznik 1032908Zobacz załącznik 1032909
Woooow, super brzuszek :D ja tez jestem niska i tez miałam taki brzuch, wiec byłam kwadratowa[emoji23]

Ale Wam zazdroszczę tych brzuszków. Każdy jest piękny. Rosnijcie zdrowo jeszcze ciężarówki.

Marzę o tym żeby cały nasz wątek był już zafasolkowany [emoji3059] ale by było fajnie.

Ja trochę podłamana bo tak jak nast pisała waga stanęła:( przez tydzień nic nie spadło. A tak się cieszyłam że fajnie schodzi. No nic trzeba się jeszcze mocniej wziąć za siebie.
We wtorek idę do fizjo z tym kręgosłupem i dowiem się jakie ćwiczenia i czy w ogóle coś mogę ćwiczyć.

Witam się z pracy i miłego dnia życzę:)
Cudownie by było, gdyby każdej z nas sie udało, ale na mnie nie czekajcie, puszczam Was przodem :p

No i zdecydowałam zrobić ale... do labo jeżdżę 30 km jeśli chodzi o endokrynologa . Wyniki nie są dostępne online. Mowie grzecznie pani : chciałabym zrobić jeszcze bhcg z wynikiem dzisiaj ale jest problem ze nie jestem stad i czy bym mogła zadzwonić po wynik.. ona mówi ze niema opcji , ze ewentualnie mogę zapłacić Extra i wynik bedzie za 2-3 h. No kur... mowie jej ze się umówię z nią na tel i jeśli beta będzie powyżej 10 to tylko mi powie ze jest ok. Nie zgodziła się. Tak wiec nic z bety , muszę czekać do poniedziałku [emoji24]
Kurczę, strasznie szkoda z tym laboratorium :/ ale w sumie z drugiej strony moze tak powinno byc, bo jeszcze beta byłaby mała i tylko bys sie stresu najadła

Witam sie w sobote :)

U nas epopei z samochodem ciąg dalszy. Juz nawet nie mam siły o tym opowiadać[emoji24] chciałam dzis odzyskać foteliki i swoje rzeczy, ale niestety nie udało mi sie[emoji22]

I ogólnie mam niemoc :/

A w którym dc miałaś owu po zażyciu pierwszej dawki clo ( to był pierwszy cykl z clo i owocny dobrze pamiętam?)
Testy owu mi nic nie pokazały, monitoringu też nie miałam ale wg moich wyliczeń na oko to 13dc, wtedy pojawiła mi się odrobina śluzu płodnego. I tak, to był pierwszy i ostatni cykl z clo, do tego duphaston jeszcze brałam no i zaraz po owu odstawiłam bromergon, bo się bałam że się udało a przez tabletki nic nie wyjdzie (a miałam brać jeszcze 3 m-ce gdybym nie zaszła).

Dobrze że piszecie o oknach, muszę je w końcu umyć bo wreszcie nie pada, a chcę urodzić przed 16:) szkoda mi pieniędzy na ostatnią wizytę u gina :p

Testy owu mi nic nie pokazały, monitoringu też nie miałam ale wg moich wyliczeń na oko to 13dc, wtedy pojawiła mi się odrobina śluzu płodnego. I tak, to był pierwszy i ostatni cykl z clo, do tego duphaston jeszcze brałam no i zaraz po owu odstawiłam bromergon, bo się bałam że się udało a przez tabletki nic nie wyjdzie (a miałam brać jeszcze 3 m-ce gdybym nie zaszła).

Dobrze że piszecie o oknach, muszę je w końcu umyć bo wreszcie nie pada, a chcę urodzić przed 16:) szkoda mi pieniędzy na ostatnią wizytę u gina :p

Mi w pierwszej ciazy tez było mega szkoda kasy na ostatnia wizytę i tak długo tłumaczyłam to córce, ze wyszła na 4 dni przed ostatnia wizyta :p

Jak Cię wywaliło od ostatniego zdjęcia [emoji16] piękny brzuszek, taki zgrabny, kuleczka [emoji7]Ale ładnie widać [emoji7] i też tak wcześniePozytywny [emoji6] owocnych starań [emoji3590]
No i pewnie, że możliwe... Grunt, że pozytywny taki piękny. Jej, Tu też już masz brzuszek... Patrzę i zazdroszczę [emoji7]

Kurczę patrzę na Was i tylko ja taka zacofana z tym brzuchem [emoji16] w kolejce to mnie chyba nigdy nie przepuszczą skoro taka niewidoczna jestem [emoji23]
Ty się ciesz kochana ze jesteś szczupla, dzidziuś ma wystarczająco dużo miejsca a latwiej będzie wrócić do tej swietnei figury po [emoji3590] w kolejce mnie tak jak Marty i tak nikt nie przepuszcza, narazie tego nie potrzebuje ale gapic się gapią [emoji849]
Figura mega nawet w ciazy, zazdroszczę bardzo [emoji14]
A co do samopoczucia to w pierwszej ciazy nic mi nie dolegało (poza wyczulonym węchem), a w drugiej miałam cała masę dolegliwości psychicznych i fizycznych i mimo wszystko dalej kocham byc w ciazy[emoji173]️

Biedna Ty jestes z tymi krwawieniami, naprawde... Trzymam kciuki, żebyś jednak sie myliła i to był ten cykl :) albo zeby chociaż nie było tych krwawień wcześniejszych

Zapisałam listę. U mnie co prawda nie ma szans na ciaze w 3 miesiace, ale moze chociaż w 3 lata mi sie uda[emoji85]

Oczywiscie, jednego miesiaca testy normalnie pokazywały mi owulacje, a następnego juz nie, dlatego podchodzę do tego z przymrużeniem oka :)

Woooow, super brzuszek :D ja tez jestem niska i tez miałam taki brzuch, wiec byłam kwadratowa[emoji23]

Cudownie by było, gdyby każdej z nas sie udało, ale na mnie nie czekajcie, puszczam Was przodem [emoji14]

Kurczę, strasznie szkoda z tym laboratorium :/ ale w sumie z drugiej strony moze tak powinno byc, bo jeszcze beta byłaby mała i tylko bys sie stresu najadła
Śmiesznie będę wyglądać na koniec [emoji23] dlatego nie mogę za dużo przytyć bo będzie później ciężko.
Współczuję tej sprawy z samochodem, aż szkoda gadać [emoji21]

Przesiedziałam dziś całe popołudnie w słoneczku na ogrodzie [emoji3059] taka pogoda to by mogła być cały czas [emoji4]
Figura mega nawet w ciazy, zazdroszczę bardzo [emoji14]

Cudownie by było, gdyby każdej z nas sie udało, ale na mnie nie czekajcie, puszczam Was przodem [emoji14]

No i właśnie takie osoby jak Ty podziwiam, te które lubią być w ciąży [emoji106][emoji16]
Ty się ciesz kochana ze jesteś szczupla, dzidziuś ma wystarczająco dużo miejsca a latwiej będzie wrócić do tej swietnei figury po [emoji3590] w kolejce mnie tak jak Marty i tak nikt nie przepuszcza, narazie tego nie potrzebuje ale gapic się gapią [emoji849]Śmiesznie będę wyglądać na koniec [emoji23] dlatego nie mogę za dużo przytyć bo będzie później ciężko.
Współczuję tej sprawy z samochodem, aż szkoda gadać [emoji21]
No cieszę się, cieszę [emoji16] ale też nie mogę się doczekać aż coś będzie widać [emoji4]

Hejka wróciłam do domku z siatami walowy i mama dała mi kasę zebym parę rzeczy kupiła dla małej.
@MartaSx: hej mam do ciebie sprawę. Jak dobrze pamiętam ty mierzyłas temperaturę przy staraniach o ciąże. Możesz zerknąć na mój wykres. Wydaje mi się ze dziś owu z temperatury i zastanawiam się czy sprawdzic czy sama @ przyjdzie czy nie i zacząć od jutra normalnie zażywać duphaston Zobacz załącznik 1032973
Hm chyba to ktoś inny, ja nigdy nie mierzyłam temperatury. Z lenistwa nigdy tego nie robilam

reklama
Ja w sumie też lubię być w ciąży, ale chciałabym poznać tego małego lokatora na zewnątrz:) swoją drogą, za każdym razem coś zaczyna się dziać jak mi akurat nie pasuje. Samochód na myjni? Skurcze. Jestem w drodze do sklepu - skurcze i plecy naparzają... Powinna być jakaś kontrolna krosta czy coś, co informuje - hej, masz owulację, inna na "ej, jesteś w ciąży" i kolejna na "tak, to ten dzień, będziesz rodzić" :p

Do góry