reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

Angel ja używałam butelek dr.browna nim dowiedziałam się o istnieniu Calmy są ok, nie płynie w nich za szybko i mają dobry system odpowietrzania, więc powietrza dziecko się mniej nałyka

reklama
ANGEL , ja podaje mleko Bebiko 1, o 20:00 wypija 120ml czasem 150 i spi do 4 rano. Tylko na to potrzeba czasu przynajmniej tak było u mojej Poli tzn. dopiero po paru dniach, na poczatku budzila sie o 0.00 w nocy. A przez dzien normalnie cyc :-)
Pediatra powiedział mi że jeżeli zobaczę że budzi sie wcześneij mogę dodać do tego mleka pół płaskiej łyżeczki kleiku ryzowego zeby zageścić jej to.
Moja Pola na cycku budziła się w nocy co dwie godz. Masakra.

ANGEL , ja podaje mleko Bebiko 1, o 20:00 wypija 120ml czasem 150 i spi do 4 rano. Tylko na to potrzeba czasu przynajmniej tak było u mojej Poli tzn. dopiero po paru dniach, na poczatku budzila sie o 0.00 w nocy. A przez dzien normalnie cyc :-)
Pediatra powiedział mi że jeżeli zobaczę że budzi sie wcześneij mogę dodać do tego mleka pół płaskiej łyżeczki kleiku ryzowego zeby zageścić jej to.
Moja Pola na cycku budziła się w nocy co dwie godz. Masakra.

A jak z twoja laktacja?? Bo mi wystarczylo, ze dzis pierwszy raz (hehe a pisalysmy o tym dziewczyny;)) ) przespal 5 godzin to bylam tak przesiaknieta i zalana mlekiem, napeczniale piersi no masakra skrajnie nie komfortowe to :/
Kleik ryzowy myslalam o tym, myslalam..

Na początku tez tak miałam ale po porostu ściągam mleko o 21, i jest spoko rano jak Pola budzi się to normalnie cyc. Nic nie zlane, pełen komfort :-)

mi Mały od początku tego tygodnia przesypia całe noce (karmię ok19-20 i potem śpi do 5-6 rano) ale nawet nie odciągałam mleka i już po paru dniach organizm się przyzwyczaił i nie przesiąkam :-D rano piersi są nabrzmiałe ale przynajmniej jest sucho wystarczyły 2-3dni

Duszka też przesypia całe nocki , a moje cycki niestety się nie przyzwyczaiły :sorry: Nadal muszę spać w biustonoszu :crazy:

Oj dziewczyny nie było dnia /nocy od jego narodzin bym była bez stanika.. ;( Juz mam troche dosc.. Rzadko kiedy nocka bez przecieków- dzis zalana byłam CAŁA bo juz chwile pospał dłużej.
Juz kupilam sobie najtansze papmersy i wkladalam takiego rozlozonego zamiast wkladek!!
Koszmar :(
Nie sadze by mi sie piersi przyzywczaily do nie karmienia tak dlugo ( zreszta nie sadze by tak dlugo po butli spal ostatnio 3 h) skoro od 2,5 msc nie potrafia a on rozwala mi laktacje co chwile inaczej jedząc. Dzis dopiero zeszlam z wyra bo spal jadl, spal jadl a ja przysypialam miedzy czasie padnieta tez. A budzil sie co pol -do godziny max..

no stanik to ja też noszę i w nocy.. my zawsze jedliśmy spokojnie najpierw co 3h jak w zegarku więc było 8 karmień i pamiętam że na początku jadł po 10min i jedna pierś na jedno karmienie, potem było 6 karmień na dobę (dłuższe przerwy w nocy) i po 10 min każda pierś i teraz zeszliśmy do 5karmień przez dzień i je po 15min pierś.. akurat w tym temacie nie było nigdy żadnych niespodzianek, żadnego wiszenia na cycku ani nic takiego

reklama
Do góry