reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy nie-kontrolowane czyli zabawne powiedzonka,teksty,opowieści naszych Szkrabów

z wczoraja:

wchodzę na stołek, żeby wyjąc reklamówkę z szawfki. podchodzi julka i sie na mnie patrzy, po czym mówi: mamusiu, nie padniesz???
ja, wzruszona jej troskliwością mówię: chyba nie kochanie:-p
nagle julka znika i po chwili pojawia się z plastrami w rączce i mów:
mamusiu, tela juś moziesz bich bach (przewrócić się):dry::-D

reklama
to Ci dopiero opiekuńcza córcia:tak:
szliśmy na cmentarz i opowiadam Ali jak będziemy palić świeczki, a ta się mnie pyta czy będą torciki:-p

Ewa- Julka mnie rozczuliła...słodziacha z niej niesamowita:tak:
Bedyta- Ami chciała zdmuchiwac "świeczki" na grobach i nie obyło sie bez obwąchania wiekszosci kwiatków ...już myślałam że zwariuje:-p

Ewus, ale masz troskliwa coreczke :tak::-) No i jak ladnie juz potrafi zdanie zlozyc :tak:

Bedytka, Mada, ale aparatki z Alutki i Ami :-D:-D:-D

A ja sie musze zaczac pilnowac z brzydkim mowieniem :baffled: bo ostatnio cos mi spadlo i mowi "o, ciul". Wczoraj Sara sie bawi klockami, zbudowala wieze, ktora sie zwalila, a ta mala cholera na caly glos "ciul, ciul, o ciul" :baffled:

A dzisiaj rano mojej mamie jak weszla do sypialni mowi: "Baba idz, Sala sama tu, sio, tam!" :baffled:

hehe no ladnie Sandra - przy dzieciach naprawde trzeba z tym uwazac.. :D :D :D

u nas w domu sie wogole nie klnie ale pamietam kilka miesiecy temu jak mala nagle wypalila z "fuck"
i tez nie wiem skad.. moze ztv? ale na szczescie sie nie powtarzalo juz pozniej :)))

teraz jest skolei na etapie "Oh my god!" zaslania tak smiesznie buzie i przezywa :D ogladalismy terminatora i nawet nie zauwazylismy a ona sie zapatrzyla z nami na film.. cisza jak makiem zasial.. akcja filmu: ta zla postac goni terminatora i dzieciaka.. u nas nikt sie nie odzywa .. cicho cicho a tu nagle Szantusia nie wytrzymala i krzyknela " Oh MY GOD! run! he's coming!!!"

haha myslalam ze padniemy tu :D

no i niestety czasami sie probuje wyklocac o cos czy to z nam czy to nawet z psem :D no i troszke cygani zauwazylam :) no ale poza tym po staremu.. rozgadana na calego:)

A'propos uzywania wyrazen nieparlamentarnych, to i u nas sie zdarzylo ostatnio, niestety:no:, i to z pelna premedytacja:baffled:. Ja juz od dawna nie przeklinam w obecnosci Pszczoly, a P. sie stara tez nie bluzgac (przynajmniej wtedy, kiedy ja slysze:-p), ale w zeszlym tygodniu przez 2 dni sie zajmowal Pszczola i chodzil z nia na spacery razem ze swoim kumplem i jego 10-mies. coreczka. No i w sobote, kiedy jechalismy z cmentarza, zwrocilam P. uwage, zeby tak szybko nie jechal, bo wiezie dziecko, a Pszczola dodala :"No, nie zapieldajaj tak tatusiu!":szok::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A dzis wstawilam ja do kąta za ciagniecie Gandzi za ogon, a ona :"Jeteś PIMPą, mamko"

A "O bozie!", "Jeziu chiśte" itp. tez czesto uzywa:tak: A jak w sobote sobie poplakiwalam za moimi ukochanymi Dziadkami, to przyniosla mi paczke chusteczek i przytulala sie, mowiac: "Kocham cię, mamko, ajowju":tak:

reklama
Dominique az mi świeczki staneły w oczach , jaka ta twoja Pszczółka kochana...

z niecenzuralnymi wyrazikami to kobitki uważajcie, choć nie powiem ze nie uśmiałam sie jak poczytałam o tekstach Waszych pociech:)))))))

Do góry