reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozejscie miesnia macicy po cc w 20tc

@AgaBabajaga a powiedz mi jeszcze jak z opieka po CC? Pomagaja troche czy radz se babo sama?

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

reklama
Po cc leżałam w malutkiej 2 osobowej sali pooperacyjnej przez 12 godzin. Na nas dwie była jedna położna i była super, przynosiła dzieci kiedy chciałyśmy, przystawiala do piersi, pokazywała jak, myła nas. No wszystko co trzeba robiła. Wstac musiałam sama, nikogo nie było przy mnie bo było to o 22 i akurat sie zaczęło cos dziać wiec wszyscy poszli. Ale położna dała mi drabinkę do podciąganie wiec dałam rade. Na normalna sale dotarłam koło 23. I tu się bajka skończyła, 4 babki, 4 dzieci i ryk 24 na dobę. Ale opieka ok. Przeciwbólowe dawali bez problemu, na obchodzie dokładnie sprawdzali czy wszystko ok. Opieka na noworodkowej sali tez super była. Polozne w większości bardzo miłe. Tylko położna laktacyjna do d....wiesz, trzeba tez pamiętać, ze to szpital państwowy, polski, a nie taki z amerykańskiego filmu:)

No slyszalam ze laktacyjna to terrorystka [emoji23]czyli ogolnie tragedi nie ma. mi w Miedzylesiu malego zabrali po porodzie bo urodzilam po 1 a przywieźli go ok 7. Pozniej mialam pojedyncza sale i byla bajka. Na sali obok koncert a u mnie cisza [emoji3].

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

• Hej jestem tu nowa też mam ten sam problem bardzo cienka blizna po cc 1mm w kolejnej ciąży obecnie w 33tc i ogarnia mnie strach i panika bo od dwóch dni boli mnie brzuch z przerwami i po bokach i nie raz w miejscu blizny czasem mi się dziecko źle ułoży i przez to mnie boli ale martwi mnie że to już jest drugi dzień jak tak mam jest tu ktoś z takim samym problemem co ja proszę o odpowiedź

Kasiu nic innego jak wizyty u lekarza Ci nie mozemy poradzic

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ogarnia mnie też lęk przed kolejną cesarką i pobytem w szpitalu mimo że przy pierwszej nie było tak źle to bardzo boję się kolejnej do tego stopnia że aż mnie to paraliżuje

Jesli mimo to Cie nie uspokoja moze warto zasiegnac porady innego lekarza?

Nie dziwie sie ze sie boisz.Ja mialam 2 cc i na sama mysl zeby miala miec kiedys znow ogarnia mnie strach....

Zrezzta w kwietniu ide na zabieg usuwania endometriozy z blizny i juz sie trzese.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W kwietniu 2017 wiem za szybko zaszlam w kolejną ciążę ale teraz już nie ma odwrotu

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry