reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozejscie miesnia macicy po cc w 20tc

Moze jak już masz ciążę donoszona ruszaj się sporo, pomasuj brzuch jak będziesz miała skurcze będą musieli Cię przyjac
No i tu jest problem bo regularne skurcze moga spowodowac pekniecie macicy lekarz.nawet pessara mi nie sciagnal zeby sie szybciej nie zaczelo. ..dlatego mam wyznaczony wczesniej termin a ciort ich wie co w szpitalu wymysla...

reklama
No i tu jest problem bo regularne skurcze moga spowodowac pekniecie macicy lekarz.nawet pessara mi nie sciagnal zeby sie szybciej nie zaczelo. ..dlatego mam wyznaczony wczesniej termin a ciort ich wie co w szpitalu wymysla...

A jak byś tylko powiedziala, że masz bóle brzucha. Kurczę nie wiem co porodzić ale na pewno jest to zagrożenie chodzić dluzej z rozejściem blizny:/ ja jak synka rodziłam miałam Blizne 3 mm skurcze i rozwarcie szło więc robili CC bo nie było na co czekać teraz ze ze względu, że to 3 CC też mam mieć po 37 tc zeby blizna spokojnie wytrzymała, jestem ciekawa jak to będzie

A jak byś tylko powiedziala, że masz bóle brzucha. Kurczę nie wiem co porodzić ale na pewno jest to zagrożenie chodzić dluzej z rozejściem blizny:/ ja jak synka rodziłam miałam Blizne 3 mm skurcze i rozwarcie szło więc robili CC bo nie było na co czekać teraz ze ze względu, że to 3 CC też mam mieć po 37 tc zeby blizna spokojnie wytrzymała, jestem ciekawa jak to będzie
Będę probowala. Mam nadzieje ze to nie jest "blachy " powod do CC i mnie nie odesla... w poniedzialek mam sie stawic w szpitalu. Wiadomo ze sa rozne wskazania

Będę probowala. Mam nadzieje ze to nie jest "blachy " powod do CC i mnie nie odesla... w poniedzialek mam sie stawic w szpitalu. Wiadomo ze sa rozne wskazania

Trzymam kciuki zeby się udało ale na pewno nie daj się odesłać przecież już teraz w kazdej chwili możesz skurcze dostać to bardzo niebezpieczne dla Ciebie i dla dziecka jak może Ci peknac macica

Witam Was przyszle mamusie.
Czy ktoraś z Was miala problem rozchodzenia sie blizny po cc? Moja rozeszla sie w 20 tc na 15mm a dodatkowo zrobila sie przepuklina z worka owodniowego o srednicy ok 25mm. Od lekarza uslyszalam tylko ze mam sie oszczedzac, ale mnie strach nie opuszcza. Jesli ktoras z Was sie z tym spotkała prosze o jakies informacje.
Pozdrawiam

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
A po jakim czasie od cc zawszlas w ciążę ??

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

• Hej jestem tu nowa też mam ten sam problem bardzo cienka blizna po cc 1mm w kolejnej ciąży obecnie w 33tc i ogarnia mnie strach i panika bo od dwóch dni boli mnie brzuch z przerwami i po bokach i nie raz w miejscu blizny czasem mi się dziecko źle ułoży i przez to mnie boli ale martwi mnie że to już jest drugi dzień jak tak mam jest tu ktoś z takim samym problemem co ja proszę o odpowiedź

Ja mam ten sam problem.... :(
Jestem po 2 cc listopad 2014 ...luty 2017..
Teraz mam termin na .....10.2018...bedzie cc

Lozysko na przedniej ścianie....nisko schodzace ( do 14 tc bylo wysoko)
Ryzyko zrosniecia lozyska z bliznami po cc....
Maly mi tam kopie ciągle...

Od 2 dni czuje lekki ból blizn wewnetrznych.... podczas wstawania...przekrecania sie...etc..

Lekarz na razie mowi ze to normalne..macica sie rozciaga... a ze z blizna na razie okey

Martwia mnie 2 rzeczy
1 jak sie zrosnie lozysko z blizna.to usuwanie macicy jest ryzykoene dla zycia matki podczas cc
2 boje się ze sie blizna rozejdzie....nie dotrwam do 38tc...ze popelkam tam w srodku..skoro jest 24 tc teraz a mnie juz tam pobolewa..to co bedzie potem....

reklama
Szalona 29
Miałam ten sam problem dokładnie co ty. Rozejście blizny po cc i niestety łożysko z przodu w okolicy blizny. Było duze ryzyko wrosniecia, ciagle mnie oglądali czy nie wzrasta. Blizna rozeszła się ostatecznie na jakies 5 cm. O tym rozejściu wiedziałam jeszcze przed ciąża.
Ostatnie 2 miesiące ciazy spędziłam w szpitalu. Cesarka w 37 tc. Podczas cesarki lekarz widział dziecko przez ta dziurę w macicy. Mnie brzuch bolał bardzo cała ciąże i im pozniej tym bardziej. Łożysko na szczęście nie wrosło. Ale jego krawędź dotykała do blizny. Mi robiono usg z doplerem i oceniano unaczynienie tego łożyska. Chodziłam do profesora Debskiego.
Skąd jesteś? Musisz mieć do tego lekarza, który w razie czego uratuje macice nawet jak łożysko wrośnie. Ja leżałam w Warszawie w Bielańskim i mojej koleżance prof. Debski przy tragicznie przerośniętymi łożysku do pęcherza moczowego, uratował macice.

Do góry