reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rok po roku

Cześć dziewczyny. Ja mam dzieci w odstępie wiekowym 1,5 roku. Różnica pół roku przy takich małych dzieciach jednak jest duża. Starszemu mogłam trochę więcej wytłumaczyć. Co nie zmienia jednak tego, że Szymon ma często napady złości - tzn. potrafi krzyczeć bez powodu i w rzaden sposób nie można go uspokoić. Teraz przestałam zwracać na to uwagę i szybciej się uspokaja. Chociaż szkoda mi go, bo wiem, że nie może sobie poradzić z negatywnymi emocjami. Ale co zrobić. Za to jak się już wykrzyczy to jest potem tylko lepiej.

reklama
HEJ!!!
Ja też się przygotowuje do obecności dwóch bobasków w domu. Mój Igor ma 11 miesięcy niebawem skończy roczek a ja pod koniec maja mam urodzić drugie.Martwię sie wieloma rzeczami ale kiedy czytam teksty innych mam które przeżywają drugą ciążę rok po roku lub mają już dwójkę maluszków w domu, mam coraz więcej wiary i sił za co Wam wzystkim bardzo dziekuję;-)

Cześć dziewczyny ja tez mam to szczescie miec dzieci rok po roku.
Emilka 9 stycznia skonczy rok a ja teoretycznie termin porodu mam na 25 stycznia ale wiecie jak to jest:-) . Zwłaszcza ze juz niezabardzo sie czuje.mam skurcze i boli mnie brzuszek ale mam nadzieje ze bedzie ok:-)

Tynka czy my przypadkiem się skądś nie znamy;-);-);-);-)
U mnie różnica będzie 13miesięcy a rocznikowo 2lata, no chyba,że urodzę w grudniu, dla nich byłoby lepiej..A jak będzie to zobaczymy.Już teraz jest ciężko bo Natalka jest bardzo żywa gdzie te czasy gdy sobie leżała i się prawie nie ruszała:-)Myślę,że idealnej różnicy wieku nie ma...bo wiele zależy od charakteru dziecka.

Hej dziewczyny!

Dodajecie mi ducha :) Skakanka- Ciebie przyuważyłam na forum już jakiś czas temu i Ci kibicuję potajemnie :), a tu się okazuje że jest nas więcej takich "aparatek" Dla mnie drugi dzidziuś nie był zaskoczeniem, no może troszkę bo chcieliśmy mieć z mężem drugi dziecko ale nie spodizewałam się że tak szybko po ciąży dostanę owulację, zaledwie trzy miesiące.

Zaczęłam podejrzewać że jestem w ciąży kiedy mój synek zaczął denerwować się przy karmieniu - widocznie obniżyła mi się laktacja albo zmienił smak mleka.
Co najsmieszniejsze robiłam test ciążowy jak już byłam sporo w ciąży i wyszedł negatywnie.. więc nagle okazało się że to już 8 tydzień...

Fajnie, bo jak Was czytam, to potwierdza moje nadzieje - ja właśnie mam nadzieję że moje dwa dzieciaczki będą bardzo blisko ze sobą i będą mogły się razem bawić. Ja mam siostry 7 lat młodsze i dopiero jak podrosły zaczęłyśmy łapać lepszy kontakt.

Poza tym teraz już się tak nie boję bo z Ignacem popełniłam sporo błędów i wyciągnęłam sporo wniosków... Więc z następnym będize łatwiej. :) :confused:

Zobaczymy. No i racja z tymi ciuchami - mam dużo ciuchów po Ignacu, a z nim miałam straszny problem bo nie miałam po kim brać - a on ma jeszcze dwóch kuzynów w swoim wieku,więc po nich pewnie też coś skapnie...

Do tego wszystkie akcesoria, wanienka, pieluchy, mata, zabawki, fotellik samochodowy, wózek, wszystko jest. A myśmy prawie wszystko kupowali nowe.

Ja mam równo rok odstępu jak epwnie zauważyłyście - może nawet urodzi się nowa dzidzia tego samego dnia miesiąca :)

pzdr

Agnieszka

Wiecie co widziałam gdiześ taki podwójny wózek - spacerówkę/gondolę! Te elementy były chyba montowane osobno ale nie wiemczy dąłoby się z tego zrobić dwie spacerówki. Może to byłby dobry pomysł dla dzieciaczków kiedy jest rok różnicy? Ja na szczęście mogę wychodzić doogrodu więc myślę że nie będize kłopotu ze starszym po prostu będize sobie w lato biegał po trawie a jak się zmęczy siądzie na kocu, ale nie wiem co jak bym chciała pójść gdzieś do sklepu - właściwie to nawet z jednym mam problem, bo mój Ignac jest trochę uparty i jak dojdzie do wniosku że już nie chce spaceru to zaczyna ryczeć do upadłego... I jak drugie też takie będize... :)

Agnieszka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no tak ...
ja juz wczesniej sie odzywalam na tym wątku ale sie przypomne, że różnica wieku moich dzieci wyniesie dokładnie półtora roku
moze nawet co do dnia, bo wtedy tez mialam termin na 21
ale nie marca ( jak tym razem ) tylko wrzesnia :-) i jakos przeczuwałąm ze urodze w sobote, bo sama jestem z soboty
no i wykrakałam urodzilam 17 wrzesnia w sobote, nawet godzine prawie wycelowałam :-D
nie chce zapeszac ale marzec 2007 ma tez 17 w sobote :-D

bylo by fajnie :tak:

co do wózków to u nas jest na tapecie takie cos:
buggy.png

a jak jest niemowlaczek to wózek wyglada tak:

1120270644942_stages.jpg

Zgred dzięki, bardzo mi miło,że mi kibicujesz:-):tak::tak:A ponoć jak się karmi to ciężko o owulację;-);-)
Ja też myślę,że teraz będziemy lepiej zorganizowane bo różne metody mamy już opanowane. No i wszystkie niezbędne rzeczy też już mamy, ja dokupiłam parę początkowych ciuszków bo u mnie nie sprawdziły się kaftaniki,które się zwijały, lepsze dla mnie były body rozpinane i ogólnie wszystko rozpiane a nie wkładane przez główkę. Teraz patrzę czy coś będzie wygodne a nie jak wcześniej,że ladnie wygląda:-)Dokupiłam też rożek wiązany a nie jak wcześniej zapinany na rzep bo ładni i tani ale się potem rozwalał.Matę też mam a to spory wydatek,wiadomo wózek a nawet dwa a tu trzeba pomyśleć o podwójnym ale myślę o używanym, fotelik akurat dostaliśmy w spadku, chciałabym jeszcze taki fotelik huśtawkę bo akurat tego nie kupowałam, można się bez tego obejść ale bardzo mi się podoba.Łóżeczka mamy dwa jedno zwykłe drugie turystyczne i w żadnym Natalka nie śpi:wściekła/y:Oczywiście woli z nami choć do 8go miesiąca ładnie spała sama i jej się odwidziało.W łóżeczku się wybudza i trzeba by do niej wstawać w nocy a ja na to nie mam sił a mąż do pracy..więc wygodniej mi też jak śpi z nami..Nie wiem jak będziemy spać wkrótce:wściekła/y::wściekła/y:Wygląda na to,że w dwóch pokojach:wściekła/y:
Co jeszcze myślę;-),że chyba lepiej będzie jak już urodzę niż jak jest teraz bo nie mogę jej nosić a czasem muszę bo nie ma innego wyjścia i potem boli mnie brzuch i kręgosłup:dry:Za to potem będę chyba bardziej niewyspana;-)Ale jaki sens ma życie bez dzieci..;-);-);-)Pozdrówka.

NO tak Skakanka niech no ja sie zastanowie skad ja cie znam:-D :-D :-D ?
A co do wózków to my chcielismy kupic graco taki "tramwajowy: jedno siedzenie za drugim ale wreszcie zdecydowaliśmy sie na kolcrafta.... a oto graco
SUPROKAZJA-WOZEK GRACO DLA BLIZNIAT-NOWY-Z USA!!!! (143157600) - Aukcje internetowe Allegro
wózek kupilismy własnie u tej babki ale juz takich jak moj nie ma.....a w ogole jaki sie tu ruch zrobił:laugh2: :laugh2:
a myslałam ze tylko my ze Skakanka takie szczesciary jesteśmy:-D :-D

reklama
Skakanka - ja ostatnio uczyłam Ignaca zayspiania w łóżeczku...Ostanio ma faktycznie gorszy okres i nieraz marudzi przed zaśnięciem ostro, ale jak ma się kombinować z "maleństwem" co wazy ponad 9 kilo to dzięki :) Dlatego pozwalam mu poprotestować, poryczeć, ładuję smoka i lulu.

Agnieszka

PS Co do rzeczy to przede wszystkimkupiliśmyIgnacowi masę zabawek. Będzie jak znalazł, chociaż dla niego trzeba będzie nowe kupować :)Bojuż grzechotki zbyt prymitywne :) Chociażmyśle że nadchodzi wiek kiedy zabawki nie są aż tak potrzebne, bo dizecko odkrywacały świat... :)

Aga

Do góry