reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzić bez bólu!!! - list do ministra

reklama
Ja również wątpię żeby to coś dało bo liczą się tylko pieniądze którymi operują w 90% faceci którzy myślą że rodzenie to taka sama przyjemność dla nas jak dla nich robienie tego dziecka
Pomimo to z nadzieją na lepsze jutro PODPISAŁAM.

Podpisane, choć moja głowa i tak nie jest wstanie przepuścić mnie przez poród SN, więc i pewnie za drugim razem lekarz podejmie decyzję, że CC ;-) Niemniej jednak podpisuję, bo należy nam się.

Podpisane...
...poniewaz sama rodzilam ''bez bolu'' ,ale to nie do konca jest tak,ze dostajemy zzo i NIC nie boli ;-) ja dostalam dopiero w kryzysie 7 centymetra ;-) i nie takie calkowite bo czulam skurcze ale troche mniej...-tak lepiej dla dziecka,urodzi sie szybciej.
Nic nie placilam-mieszkam w Niemczech ;-)

Ja rodziłam "bez bólu" ZZo dostałam bez problemu, bez żadnej opłaty.

Uważam że każda kobieta powinna mieć możliwość wyboru.
Pobieranie pieniędzy w publicznych placówkach jest NIELEGALNE!

Także podpisałam się.

Mam nadzieję, że będzie więcej takich miast jak Białystok, gdzie nikt nie robi łaski....

Podpisane- świetna inicjatywa :-)

Ja akurat rodziłam z zoo które dostałam za darmo ze wzgledu na wskazania medyczne i nie wyobrażam sobie jakby to było gdybym miała rodzić bez znieczulenia. Oczywicie zoo nie eliminuje całkiem bólu,no bo trzeba czekać na odpowiednie rozwarcie no i bóle parte czuć mimo znieczulenia. Nie wyobrażam sobie rodzenia bez zoo. Dzięki zoo nie wspominam porodu jako traumatycznego przeżycia. Owszem - strasznie bolało,ale był też długi okres kiedy praktycznie nic nie czułam i wtedy mogłam cieszyć się tym wydarzeniem :-)

Komunikat Ministerstwa Zdrowia „Znieczulenie porodu jest finansowane przez NFZ Ministerstwo Zdrowia

moze troszke pozno "wtracam" sie do watku ale za parenascie dni rodze i chcialam sie troszke dowiedziec na ten temat... szukajac znalazlam ten komunikat rozmawialam rowniez z rzecznikiem i znieczulenie jest finansowane przez NFZ. Szpitale nie maja prawa pobierac oplat za znieczulenie ! W razie czego zdrukowalam sobie to i jak beda kazali mi zaplacic to bedzie wielka awantura

reklama
podpisałam. choć mam nadzieję, że poród będzie dla mnie magicznym przeżyciem i obędzie się bez większego bólu i komplikacji, to nigdy nic nie wiadomo. wolę mieć wybór i świadomość tego, że mogę w każdej chwili skorzystać ze znieczulenia

Do góry