reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rodzeństwo z dwuletnią różnicą..

hehe, ja właśnie łapię oddech, jak starsza jest w żłobku, choć to tylko 5 godzin ;-) Ciesz się, że Szymek prawie nie choruje! Też zauważyłam, że jak się wybawi i wyszaleje w żłobku, to w domu jakoś mniej głupich pomysłów jej do głowy wpada. Choć np. wczoraj w ramach układanie się spać (wyspała się po południu, wrrrrrrrrrr), wlazła młodszej do łóżeczka - mała ma turystyczne - i bawiła się z nią w chowanego, zakrywając cała małą kołdrą. Po chwili znów tam wlazła i układała się do snu. Nie wiem, jaką nośność ma to łóżko, ale raczej nie na nie obie ;-)

Szymon dziś położył się u soebie po czym stwierdził że spać z Olą będzie . Do łożka też jej włazi - ona ma szczebelkowe ale się wspina i chce tam spać . A kiedyś jakbym go tam wsadziła to by się zawył .

reklama
sto lat mnie tu nie było ! Moi juz tak urośli ze same plusyz takiej roźnicy są - chociaż bywaja niezności i kłocą sie do upadlego to nie wolno sie wtrącac bo wtedy mama jest winna a oni sie juz kochają, na placu zabaw tez jedno broni drugie - słodkie to jest. Mysle ze najgorsze za nami :)

No cześć! Kopę lat!
U nas super! Chłopcy dogadują się jak starzy, choć i konflikty bywają, ale cóż to za życie bez dobrej awantury ;-)
I znowu szykuje nam się różnica ok 2 lat - no, tym razem to jednak bliżej 1,5 roku ;-)

witam.. jestem świerzo upieczoną mama drugiej już córeczki:-)
różnica jest 2 letnia..
ale dokładniej to półtorej roku..
jedna córka jest z listopada 2009 a duga z kwietnia 2011 :-)

mam nadzieję ze mogę sobie z wami czasem popisać i się poradzić co i jak ...
pozdrawiam

hej, hej!
Sto lat mnie tu nie było, nie wiem czy mnie tu jeszccze ktos pamięta ;)

U mnie sajgon istny. Dziś doszliśmy do wniosku z mężem, ze chyba jednak za mała różnica między chłopcami, bo tak nam dają w kość. Leją się cąly czas. 5 minut bez bójki jest szczytem szczęścia. Teraz Michał stal się mistrzem gryzienia, wgryza się tak, ze gwiazdy przed oczami widać, a biedny Kuba jest dziabany kilka raz dziennie. Dzisiaj dziadki wzięli jednego to normalnie raj na ziemi, bloga cisza i spokój. Chcialam trzeciego łobuza jak najszybciej ale teraz to się zastanawiam czy w ogóle...

Kamcia gratuluję!

o kilolku witaj :-) fajnie że tu jesteś..
i że wogóle jako jedyna się odezwałaś :p hehe

dzięki !!
wiesz powiem co ze nawet łatwo się opiekowac dwójką takich brzdąców :)
myslałam ze bedzie gorzej ;-)

ViKamcia, jak drugie jest spokojne i dużo śpi a starsze umie się czasem sobą zająć to jest ok. Mnie na razie przeraża wizja tego, że młodsza się puści i będzie ganiać w swoją stronę a starsza w swoją. W domu ok, ale na spacerze będzie wesoło :-)

czesc Dziewczyny! :-)
Podczytuję sobie Was i patrzę jak życie sobie zorganizowałyscie :-)
Jestem mamą 20 miesięcznej Zosi (ur 23sierpnia 2009) i obecnie jestem w ciąży z Felusiem ;-) termin mam na 29 sierpnia. Czyli między dzieciaczkami będzie dokładnie 2 lata rożnicy.
Boję się trochę jak to będzie.. Moja Zos jest baaaaaardzo żywym dzieciaczkiem.. Mam nadzieję że jak brat się urodzi to Laseczka się troszkę uspokoi ;-)
Pozdrawiam Was serdecznie!

o kilolku witaj :-) fajnie że tu jesteś..
i że wogóle jako jedyna się odezwałaś :p hehe

dzięki !!
wiesz powiem co ze nawet łatwo się opiekowac dwójką takich brzdąców :)
myslałam ze bedzie gorzej ;-)
no ja też zawsze powtarzam, ze łatwiej zajmować sie 2 dzieci niż 1 z wielkim brzuchem :D
choc przyznaję, ze był moment, ze mój Kuba strasnzie dużo bajek oglądał, bo się bałam, ze młodego obudzi i co mlody spac to Kuba baję :/ nie było to mądre ale na szczęście szybko poszlam po rozum do glowy :d

A powiem Wam, ze podjęlam decyzje o trzecim dziecku, tym razem chcę róznicę ok 2,5 roku, troszkę więcej

reklama
Witam.
Znalazłam ten watek niedawno i troszke Was podczyuje.Jestem mama Veroniki i obecnie ma 21 miesecy a we wrzesniu przyjdzie na swiat drugi brzdac:-) wiec røznica 2 lata i miesiac.
RESIO nie wiem czy mnie pamietasz ale ja Ciebie tak razem byłysmy na sierpen 2009 nie pisałam tam bo czasu zabrakło a potem jakos tak dziwnie po czasie wracac:sorry:.
Mam nadzieje ze moge czasami z Wami popisac:-).

Do góry