klaudusiaNK
Fanka BB :)
Dziewczyny będzie dobrze! Musi być dobrze!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam, sto lat tu nie zaglądałam
A jak wasze starszaki, jeżdżą wózkami ? bo moja Helena z zazdrości o siostrę była mega wózkowa momentami śmiałam się, że Niki przestanie prędzej jeździć wózkiem niz Helenka
Aniam odpiszę Ci tu, żeby naszych dziewczyn starszakami nie straszyć ;-) haha
U nas jest podobnie jak Mania się nudzi albo uważa (tak mi się wydaje), że poświęcam za dużo czasu młodszej. Wtedy zabiera Anielce każda zabawkę która ta weźmie w rękę, bo normalnie albo sama jej daje, albo prosi, żeby młodsza oddała, albo się wymienia. Albo zaczyna młodsza popychać, albo turlać się/czworakować/przechodzić tak, że niby przypadkiem młodsza mniej lub bardziej dostanie. Zdarza się to na szczęście raz na kilka dni, więc nie jest źle, ale się zdarza. Taki sposób zwrócenia na siebie uwagi. Jak już zaspokoję jej potrzebę - np. siądzie mi na kolanach albo bawię się z nimi obiema na raz (co bywa trudne, bo jedna chce budować a druga burzyć), wszystko wraca do normy.