reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rodzeństwo z dwuletnią różnicą..

reklama
wielkie dzięki wszystkim dziewczynom, które podzieliły sie swoim doświadczeniem:
Mama Helenki za porady odnosnie dostawki (byliśmy już tak napaleni na nią, że nie pomyśleliśmy o minusach)
kilolek odnośnie wózka duo a propo z tego zdjęcia tyle ciepła z Waszej Rodziny bije, tyle serdeczności, dawno nie widziałam takiego obrazka
karola615 odnośnie nocnego spania przy dwójce szczęścia na raz

ewka84 ja podobne plany mam odnośnie chusty i parasolki, tylko że nie mam doświadczenia odnosnie chusty i nie wim czy zda to u mnie egzamin

ja chustuję Michasia od urodzenia czyli 2 miesiące. Jeszcze nei zawsze mi wychodzi ale to głownie dlatego, ze na początek zakupiłam sobie za sztywną chustę, bo lnianą. Zamowiłam już sobie elastyczną Medleya, powinna przyjśc na dniach to będzie dużo łatwiej myślę.

Mój Stasio na początku, przez jakieś 5-6 miesięcy, nie znosił chusty. Najprawdopodobniej chodziło mu o brak dobrej widoczności ;) To człowiek, który przede wszystkim lubi mieć swobodę ruchów, a sposób chustowania dziecka, które jeszcze nie siedzi dawał mu poczucie spętania. Wiem, większość maluszków to właśnie lubi, a mojemu młodszemu synkowi sama bliskość mamy, mleczarni oraz bicia mamowego serca nie wystarczała. On ukochał wolność :)
Ale wróciliśmy do chusty w okolicach 10 miesiąca, na wakacjach nad morzem. I to było kapitalne rozwiązanie. Cudownie jest iść na plażę i nie walczyć z wózkiem w głębokim piachu. To było wyzwolenie :) Starszak biegł sobie luzem, a maluch siedział na biodrze i wyprawa gotowa!

Witam mamusie
Ja narazie bez internetu i kozystam tylko u mamy;-)U nas ok rosne:-D Maluch jest wielki podobno jak donosze to 4,5 kg bedzie wazył:szok: az sie boje Nati urodziłam 2950 juz cos tam sie rozwiera wiec po mału sie przygotowuje. Pozdrowionka dla wszytkich mam dzieciaczków i fasolek:-D

reklama
annes nie martw się, mój miala ważyć prawie 5kg a urodził się 3900g i to na 3 różnych aparatach usg tak wychodziło. Nawet na porodówce na usg wyszło 4,500.

Do góry